Политолог: ГЕРБ да подкрепят мандат на ПП без да участват в управлението

Коментар на Евгений Дайнов и Росен Стоянов
1 ное 2022 20:52, Росен Стойчев
43
Политолог: ГЕРБ да подкрепят мандат на ПП без да участват в управлението
Снимка: НОВА

Политическата система трябва да се преформатира по начин, по който партиите, които отказват да разберат, че политиката е подразделение на етиката, най-сетне да го разберат.

Още по темата
Това обяви пред "Нова Нюз" проф. Евгений Дайнов.

"България се събужда, но ужасно бавно. ГЕРБ да подкрепят ПП без да искат достъп до публични средства и да участват в изпълнителната власт. Диалогът се затруднява когато някой не е добросъвестен и се ръководи от своите блага. Борисов  е в политиката не за общото благо, а за усвояване на общи ресурси за определени групи. Има възможност за правителство, полезно за България", заяви експертът.

Политологът проф. Росен Стоянов смята, че трябва да се работи с духа, етиката и морала на младите хора.

"Ако съумеем да прехвърлим този начин на мислене върху политиците, ще тръгнем в позитивна насока. Нашата социализация се базира на ценности, в политиката също е валидно. Трябва да има компетентност, историчност и памет."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно, защото българинът се пробужда и затова се връща хартиената бюлетина.От 30 години насам управляват бивши ДС, техните деца ги наследиха у ако продължаваме да стоим безучастни- идват техните внуци.Европейска държава превърната в латиноамериканска.Пътишатс ще убиват, защото парите за тях, ще бъдат винаги в нечии чекмеджета, ще умират хора, защото няма да има контрол на храните на "частната" граница.И знаете си живота какъв беше....Но "Всеки сам си преценя".Младите ще заминат, а старите...
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младите политици са единственият шанс на тази разграбена държава.Те са образовани, пълни с ентусиазъм, предимно успели в личен план и се движат с времето си.Останат ли Герб и ДПС и естествено създадените от тях малки партии - това ще е краят...Дано хората извън хранилката да се осъзнаят, че с Герб, мизерията ще расте и ще се оправдават с лъжите за" счупена държава".Ако на избирателите им харесва да бъдат крадени и да мизеруват, значи Герб.Ако искат г-н *** да им решава изборите, да чакат
36
3
 
9
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Господин Дайнов, аз въобще не симпатизирам на ГЕРБ, дори ги ненавиждам, но да ми твърдиш ,че трябва да управлява ПП начело с Харвардските мошеници и предатели на всяка цена ми идва вече в повече от колкото мога да понеса. Затова си заминавай към Козяк където са господарите ти и повече не се появяваха в публичното пространство, защото си много вреден за България.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като имаме такива умни политолози защо ни е този парламент
34
4
 
4
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Да видим все пак резултатите от изборите в САЩ.По всичко изглежда,че демократите ще загубят катастрофално,което означава спиране на подкрепата за Украйна.Също означавакапитулация на Зеленски.Като домино ще се сменят правителствата в цяла Европа без изключения.Означава и край на неолиберализма.За България е добре,че няма правителстео,няма какво да се сменя.Да видим все пак дали и този път ще им се размине на Елитите,не ми се вярва.
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма логика ГЕРБ да подкрепят мандат на хора, които ги чегъртат.
32
2
 
29
 
! Отговори
Ганка преди 1 година
Това наистина е нагло да поискаш герб да подкрепи ПППродължаваме промяната толкова искат да са във властта защото ограбиха българия с страшно много пари и знаят много добре че следващо правителство ще ги вкара в затвора там им мястото и един лъжец и крадец да ръководят държавата защо аз трябва да вярвам на крадеца и лъжеца никога тези хора не трябва да са на власт
31
4
 
19
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Аман от бивши СеДеСарски политици, на хранилка при Прокопиев! С много червено потекло. Те знаят всичко, те са най-мъдрите, за тях коалиция с комунистите( най-големия им уж враг) е желана в името на далаверата. Не им вярвам, след 2 години протести, пучове и машинни манипулации на вота не живея по-добре. Напротив.
30
2
 
22
 
! Отговори
Тия и..о.. преди 1 година
Искат ГЕРБ да подкрепят комунистите, мутрите, олигарсите, крадците от прехода, Черепа, Прокопиев, Т. Тошев, ... Рашков, Хр. Иванов-предателя, червения генерал Атанасов...??!!! ПП са пътници от политиката. До година цялата истина за тях ще светне и хората ще изтрезнеят от лъжите и внушението им. Ще ги наредят до Слави и отровното трио, там където им е мястото.
29
2
 
26
 
! Отговори
коректив преди 1 година
Тия двамата са пълни шматки,алчни за пари и власт ,обещани им от една партийна централа!Абе,аланкоолу!Откъде,накъде е длъжна ГЕРБ да подкрепи ( Потъркай Парапета-ПП),при условие че машините отнеха поне 7-8%на ГЕРБ?Нали се сещаш,че с 23-25 депутата още друга песен щяхте да пеете... Нищо и това ще дойде!
28
0
 
8
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Да не си студент в днешно време!
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези двамата лузъри от снимката, как си представят любимата им ПП, да бъде подкрепена от "мутри", които "са за затвора", "за пенсия", "за лечение", дето кътат"пачки", "кюлчета", "къщи в Барселона" и други *** измишльотина на руския слуга Чобанов, Божков черепа и утайката ДС?
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като ПП не са етични и не желаят, да подкрепят победилата на избори партия ГЕРБ, защо ГЕРБ трябва да подкрепи свалената с вот на недоверие ПП? Всяка партия се стреми към власт. Тя не се дава на готово, няма такова нещо в политиката.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eто откъде е заучил, че "България се събужда..." Киро просто. Видяхме що за ценности и етика имат ПП. Разбиха парламентарната етика и традиции, няколко пъти погазиха конституцията, навлязоха в корупционни сделки, задръжниха страната с милиарди за нула време. Насадиха омраза и изкопава ровове между партиите. Гафовете и провалите им нямат край. Етика ли е, да арестуваш незаконно лидера на тай-голямата опозиция? Тези в студиото, кои са? Чуват ли се, какво говорят, или са на кристали?
24
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И от какъв зор? На ПП-то какво им пречи да подкрепят мандат на Герб?
23
22
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Ще гласувам за вьзраждане - не виждам , друга алтернативаНадявам се поне те да исчегьртат - герб , пп не се справиха и оттеглям доверие от тях
22
2
 
23
 
! Отговори
Брех преди 1 година
Я глей ти, а не може ли обратното ?!!
21
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На изборите ще подкрепя - пп за да имаме кабинет
20
2
 
22
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Да бе, те Кирчо и Кокорчо само това чакат и да почнат пак с цирковете. Честно казано, мисля че българите нямат грам мoзъk в главата си щом въобще допускат във властта такива откровени лъжци.
19
2
 
23
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Само изперкал от алчност продажен човек може да изрече на глас подобна диа*рия! А защо не обратното - ПП да подкрепи ГЕРБ! Такива хора като този са готови за пари да си дадат и жената и дъщерята за извращения... БОГ да пази България, че става тежко...