Добрев: "Продължаваме промяната" се стреми към нови избори

"Възраждане" не е опция за коалиране за ГЕРБ
Обновена: 2 ное 2022 21:07 | 2 ное 2022 20:40, Нели Христова
60

През следващите дни предстои взимането на ключови решения в НС, както и връчването на мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство.

"Трябва да има две страни, за да има диалог. "Продължаваме промяната" се стреми към нови избори. А докато дойдат, се опитват да приемат популистки неща. Всяко нещо, което правят, е провал на опитите за сформиране на правителство", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че на всяка цена трябва да има редовно правителство.

"Всяко правителство е вариант, ние на всяка цена трябва да сформираме правителство заради хората. Този, който ще управлява в следващите 6 месеца, ще бъде изкупителна жертва", посочи народният представител пред Bulgaria ON AIR.

И уточни, че "Възраждане" не е опция за коалиране, защото ГЕРБ няма допирни точки с политиките на партията на Костадин Костадинов.

Добрев изрази възмущението си от бойкота на "Промяната" срещу заседанието на Комисията по правни въпроси.

"Ние вече подкрепихме осмия им приоритет - Законът за КПКОНПИ е приет единодушно. Може ли от 16 приоритета най-важният да ти е осмият и когато се гласува в комисия - теб да те няма? Те уж искат нещо, ние ги подкрепяме, а те не участват и после все намират за какво да се разсърдят. Положението им е "Сърдит Петко, празна му торбата", коментира депутатът от ГЕРБ.

Партията му няма да подкрепи правителство с мандат на "Продължаваме промяната". "Това означава да имат ключови министри и да си продължат далаверите - с горивата, батериите, с Плана за възстановяване", мотивира се Добрев.

По отношение на поевтиняването на горивата той посочи, че те могат да струват с един лев по-малко още от декември. А промяната, която ГЕРБ предлага, е като при електроенергията, където има Фонд за енергийна сигурност.

"По същия начин можем да задължим "Лукойл" и "Литаско" да правят вноски, това не е данък, нито е акциз, нито е мито. Затова правим закон. Така реално може да бъде с 1 лев по-евтина цената на горивата. Който не подкрепи закона, ще означава, че има интерес от "Лукойл" и "Литаско", добави Делян Добрев.

Депутатът от ГЕРБ беше категоричен също, че България е готова за Еврозоната, а това ще донесе само ползи за страната.

"Това е уникален шанс за България, трябва да се борим със зъби и нокти. Ще има сравнително по-ниски лихви, те в следващите 1-2 години ще нарастват, държавата ще се финансира на 6%, лихвите ще се отразят на гражданите. Разликата в лихвите на страните извън Еврозоната ще бъде поне 2%. Което се равнява на 1000 лв. на година за всяко домакинство", поясни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивай си гледай оранжериите към Хасково подлезурко
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре ПП отколкото вие които наричахте пенсионерите Лош човешки Материал
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този нали си уреди цялата рода в община Хасково! Какво реве, че никой не иска да управлява с тях?!
29
2
 
4
 
! Отговори
.... преди 1 година
Коалиционният партньор Слави Трифонов свали ПП-тата, като директно заяви, че "вървят едни милиарди, а в държавата пари...няма"! ГЕРБ само го подкрепиха! Така че , на следващите избори Кики Ментето и Кокорчо, аут от Парламента! Все още са във форма ,някой да им се върже! Ще видим докога?
28
7
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Делянчо Добрев,не се занимавай с ПП.ГЕРБ свалиха правителството и сега са длъжни да направят ново.Ако не успеят,Избирателят ще ги накаже на поредните избори.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 : "Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен" - Само дето изчегъртвачите им един по един се самоизчегъртват. Партия, зад която стоят най-много избиратели, трудно ще бъде изчегъртана.
26
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Защо ГЕРБ не изразят солист, да го видим, да го огледаме. Избираме реално премиер, да не се ошляква, едно-друго. Не че нещо, но поне да видим какво, става много секретно.
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя бейби феис от снимката по горе да спре да ръси това дето го няма- а това е мозък.
24
3
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
КУМГЕЙТ 2
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
22
5
 
8
 
! Отговори
голодомор преди 1 година
Тази гад внесе днес,а парламентът прие либерализация на цените на тока за битовите потребители т.е от прекупвачи и в пъти по- скъп ток от сега плюс увеличението му дотогава разбира се.Още не са дошли на власт и се започна с безогледното ДРАНЕ на буквално едвам оцеляващия народ
21
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро няма да управлява, но може да бъде полезен, като конструктивна опозиция, тъкмо ще развият повече опит в парламента.
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превзелия Хасково и милиарди в офшорки няма думата , мястото ти е в панделата като всички гробари
19
5
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Има ли съмнения какви *** са партия ГЕРБ,да прекъсват мачлето на вожда за инструкции
18
6
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Ако можеше да се лекува мошеничеството, ти да взимаш пари, а аз - не, то - нека отново ГЕРБ. ГЕРБ са откровени лъжци, само да докопат властта и си почват помпане на пари. Трябваше да се спрат, вземат наши пари, все пак.
17
5
 
3
 
! Отговори
До малоумник 13 преди 1 година
Той тиквуня клечките ги дялка ааааннннааалллнноо.
16
6
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
Докато банкянската разбойническа организация не бъде изтрита от политическия живот,няма да има спокойствие.Такива разбойници във властта на е имало от освобождението от турско робство.Един стар,дебел,селски уличен разбойник,да е икона на 500 х. човека,не е нормално.Явно,че голявата част от тези избиратели за същите като банкянския шебек.Затова си отиваме от този свят.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А боко от Банкя що въртеше кранчето на турски поток заедно с Путин и Ердоган ? А сега иска да продава повече руски петрол . Нали ва лъже че бил евроатлантик .
14
1
 
0
 
! Отговори
Божество в 21 век преди 1 година
Някои хора искат аз да не се оправя в живота и да живея все зле и на края да бъда убит или осакатен ! Тези хора не са нормални ! Аз няма да правя лоши неща, но в крайна сметка трябва истинска оправия с мен ! БОГ е 1, а неговата "любовница" е вселената !
13
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
АКО е ВЪЗМОЖНО намаляване на цената с..внимание:.ЦЯЛ ЛЕВ,възниква въпроса:..-По какви причини до сега беше толкова висока?...Разбира се,цялата ДАЛАВЕРА е в това :..-"МОРИТАРИ ТЕ САЛУТАТ,Боко!"....Защото:-АКО досегашната цена е била ГРУБА ДАЛАВЕРА,то кой и защо я е осъществил?!..А ако НЕ е била ГРУБА ДАЛАВЕРА,то как СЕГА изведнъж ще падне С ЦЯЛ ЕДИН ЛЕВ ?!?!?!...Помислете !