ПП отсече: Служебното правителство да внесе проект на бюджет!

Ако няма такъв, страната е изправена пред редица рискове
43
ПП отсече: Служебното правителство да внесе проект на бюджет!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очакваме отговорно отношение от служебното правителство и настояваме МС да внесе законопроект за бюджета. Това заяви от името на ПГ на ПП Искрен Арабаджиев.

Още по темата
Той припомни, че срокът за това изтече в края на октомври, а МС не си е изпълнило задължението.

Според Арабаджиев може да се удължи бюджетът за тази година, но това не е правилно.

"В момента кризите заемат различна посока на всеки три месеца и това изисква адекватни мерки. Хората искат активна политика по доходите и заради това ние искаме скок на минималната заплата, на пенсиите и данъчни облекчения за младите семейства", каза той.

По думите му това няма да се случи без внесен бюджет, защото не може да бъде обезпечено финансово.

"Ако МС не внесе бюджет ще изложим държавата, бизнеса и хората на редица рискове. Съществуващите мерки за бизнеса не могат да се финансират адекватно, а това очакват хората от нас. Улисани в политически маневри, не трябва да забравяме, че пенсионерите чакат увеличение, което да изпреварва инфлацията, актуализация на минималната заплата, работещите родители облекчения", каза Арабаджиев.

Той предупреди още, че ако няма предвидимост на държавните пари, има риск за кредитния рейтинг на страната.

"МФ съобщи че има три проекти призоваваме ги да внесат поне един от тях", призова депутатът от ПП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
sante_dog преди 1 година
тези пишман политици успяха да направят що годе бюджет през юни... Сега закъде са се разбързали? Хайде стига популизъм! Не ни трябват повече левичарски упражнения от типа "Леви залитания с десни преплитания". Времето за експерименти и високопарно говорене свърши. Трябва малко да се поработва и да се мисли вече!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП искат само члена на зеления чорап.
23
1
 
7
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Правилно Позиционираните се оказаха Пълни Пиндираси
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да не пипате повече минималната заплата, а?!
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен-"Тия не са вред!" Е,как ще са в ред?! Самите те точно преди 1 год.не можаха да съставят бюджет за 2022 и удължиха стария! А за 2022 г. кога го съставиха,А ? Наглост !
20
0
 
11
 
! Отговори
Прибирам се в Канада преди 1 година
Много ясно, после да хейтват и да обвиняват. Не виждам с какво тези са по-добри от баце. За краткото време нас*аха яко заеми за популизъм и лични облаги. Отделно сложиха си собствени хора и мафия. Същите утре*Ки само дето бюджетите им са още по-неграмотни и ги преразглеждат през месец. Няма алтернативи!!!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще оправим държавата като внесем бюджет на хратутниците от Нс
18
0
 
13
 
! Отговори
?!? преди 1 година
ПП Провален Бюджет и те не си го харесват. Искат още дълг искат още дефицит искат да харчат. Защото да печелят не ногат
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 - Абе, как може да бутнеш някой, който вече е на земята? Като се изтеглиха ИТН и "работещото" правителство се сгромоляса. Герб, като опозиция, го официализира, това им е работата. Да не очаквахте да ходят да го крепят? Щото пък беше верно едно "мнооого работещо правителство", много каши забърка.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отсекли те, нали са само по декламациите. А на вас кой да отсече, че вече трябваше да има съставено правителство в парламента и то да работи? А не само да се инатите, да пречите и да се правите на дървени философи. Ама, следващите избори не са далече, ще течете след ИТН.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно ще управлява служебния кабинет на Радев, а парламента ще се карат помежду си... И ако стане некой сакатлък (инфлация, рецесия, неплатежоспосбност на държавата) тогава ще сочат с пръст служебния кабинет. Това май е изгодно на всички партии...
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления чорап ни е подготвил Радева зима . Грешка голяма направи БКП ( ГЕРБ ДПС ) че бутна работещото за българския народ правителство на ПП
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям майтап са коментиращите - убеден съм че не разбират НИЩО от икономика и бюджет, но иначе са специалисти по всичко под всяка статия!
12
3
 
1
 
! Отговори
Човек с чувства преди 1 година
По света и у нас има хомосексуални хора, има Би сексуални и хетеро сексуални хора!Най добре е да си хетеро като метеро!Подарете България на мен!За добро ще бъде!Аз съм световен феномен в позитивен вариант!Аз ви уважавам, а вие.мен уважавате ли ме?!
11
2
 
7
 
! Отговори
РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ преди 1 година
ПРОКОПИЕВ И НЕГОВАТА ФАМИЛИЯ - КАКВИ СА...??......... МИЛИАРДЕРИ ОТ БКП /КПСС...
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не са вред!
9
6
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Много ме интерисува бюджетът им като не съм на заплата и на помощи.
8
8
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
Асан Василев да бъде премиер! Асан Василев: Румен Радев да стане и премиер! Предавам управлението ан дръжавата изцяло в ръцете на Гергов и масонската ложа "Слънце". Така, че върховният церемониал майстор на ложата ша требе да състави бюжетя на държавата, да го предаде на редовият масон Румен Радев и той като президент да го даде за изпълнение на служебният си министър!;))) Ето, това е Изпълнителна Власт!;)))
7
5
 
9
 
! Отговори
Айде стига вече преди 1 година
Тия надминаха и комунистите.Абе хора наистина ли не виждате тези докъде ще докарат държавата с тяхната некадърност и популизъм ?Рано или късно ще осъзнаете последствията, но по добре по-рано за всчики нас
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12, нит е истинската Странджа, който е гербер, нито пък някой го интересува за кого е гласувал един неудачник! И с неговия глас, Копейкин пак едва додрапва до 10%, които са и таванът му - в най-добрите си времена Волен вземаше толкова