»ван јнчев: ƒа не се окаже, че ще изпратим две каруци с пушки за ”крайна

Ѕойната ни авиаци€ е на харти€, каза дипломатът
4 ное 2022 22:21, јниси€ »ванова
49

јсен ¬асилев от "ѕродължаваме пром€ната" е гласувал с "против" инвестиционен разход за покупката на нови 8 военни самолета. ƒруги десет депутати от "ѕродължаваме пром€ната" са гласували с "въздържал се".

"«а мен е изненада гласуването на тези депутати от "ѕродължаваме пром€ната", особено на јсен ¬асилев. Ѕих искал да чу€ неговото об€снение като гражданин. Ќо самолетите са важни и наложителни, за да имаме пълна готовност. Ќе тр€бва да се коментират "√рипен" и "ћираж" при положение, че ние имаме €сна насока към F-16. Ќие сме член на Ќј“ќ и това, че самолетите ще дойдат със закъснение - не бива да ни притесн€ва", каза дипломатът »ван јнчев в студиото на "ƒен€т ON AIR".

ѕо думите му Ќј“ќ н€ма да остави необезопасен сво€ източен фланг, който е изключително важен.

"Ѕойната авиаци€ съществува на харти€, защото вече н€ма къде да се ремонтира, останали са два ћи√-29, доколкото ми е известно. “е не изпълн€ват основните изисквани€ за опознаване на свой - чужд, тоест, ако тр€бва да бъдат вдигнати, спокойно могат да бъдат взети за руски изтребители. “р€бва да помислим в един външнополитически аспект - защо да не ги изпратим в ”крайна? ќръжие за ”крайна е много добре, но да видим в какво ще бъде "облечено" това решение и какво ще изпратим. ƒа не се окаже, че ще изпратим две каруци с пушки, събрани от тези, които прав€т историческите възстановки", допълни јнчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

“ой см€та, че все пак има какво да дадем на ”крайна.

"»маме бронетанкова техника, ко€то спокойно можем да изпратим, защото всички тези съветски системи, които са на въоръжение в нашата арми€, са абсолютно остарели.  ой ще ни нападне нас? Ќие сме член на Ќј“ќ, едно нападение срещу Ѕългари€, задейства член 5. Ќие тр€бва да дадем на ”крайна това, от което т€ има нужда, да се отървем от това, което е ненужно, да направим добър и качествен диалог с нашите партньори", подчерта дипломатът.

» е категоричен, че Ќародното събрание тр€бва да има решаваща рол€ върху това какво ще бъде изпратено за ”крайна.

ѕопитан какво мисли за връщането на хартиената бюлетина, јнчев сподели: "–азглеждам го като крачка назад, защото хартиената бюлетина е в изгода на партиите на статуквото. ¬сички тези, които пледират, че техните избиратели не могат да се справ€т с машините, аз ще им опонирам, като им кажа, че техните избиратели се справ€т много успешно с банкоматите, когато тегл€т своите социални помощи или пенсии."

“ой е привърженик на иде€та да има обществен полицейски борд, в който да влизат хора, които са с неопетнена публична репутаци€.

"Ќека да има и хора от системата, но нека да има и адвокати, и граждани. » да се вид€т проблемите, какъвто е случа€т "—емерджиев". Ќай-тъжното е, че като уволниш служителите, те след това се връщат отново недосегаеми. Ќ€ма откъде да започнем, ако там н€ма справедливост и ако там н€ма вол€ за пром€на, както и €сна визи€ какво тр€бва да се направи. ¬секи един полицай е представител на държавата", добави »ван јнчев.

—поред него корупционните ни проблеми у нас ги зна€т дори децата.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


49
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
31
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕак да ви го кажа или по-точно напиша. јко б€хме купили √рипените, пилотът н€маше да загине при онези учени€ край Ўабла, щеше да си изпълни миси€та с нови€ √рипен и щеше да се прибере при семейството си. —ега щ€хме да имаме ескадрила самолети, които щ€ха да се поддържат от шведите и н€маше да се чудим как да охран€ваме въздушното си пространство. Ќ€маше да се излагаме да плащаме за самолети на чертеж, които на всичкото отгоре, ако получим н€ма гаранци€, че не са от н€ко€ от ¬¬— базите на —јў!
30
0
 
9
 
! ќтговори
ќще един преди 1 година
ѕредател изпълз€ като гол ***... ѕродадохте –одината, √оспод да ви съди! »мали "€сна насоченост" само към ‘-16. “е са модел от 1970, про даж ни ко!
29
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
јми имаме две каруци - даваме две каруци. “о войска и въоръжение на практика н€маме, а само политиците ни се пънат с гол тумбак и чифте пищови.
28
0
 
3
 
! ќтговори
ѕ”“»Ќ преди 1 година
–азреши проблема със съветското оръжие на бившите соц страни.....май ние късно са осетихме
27
8
 
1
 
! ќтговори
Ћ≈≈ —≈ –”— ј  –Џ¬ преди 1 година
ѕод ударите на български снар€ди...ѕутин, чии го крепиш в ”крайна ?????
26
14
 
1
 
! ќтговори
ќ–Џ∆»≈ «ј ” –ј…Ќј преди 1 година
¬сички пращат оръжие...само ние сме се заврели в дупките като мишлета и си траем......
25
2
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
» всички вкупом съгрешихте и вкупом станахте излишни ѕ–≈ƒј“≈Ћ»,ѕ–≈ƒј“≈Ћ»
24
2
 
8
 
! ќтговори
»зтребителите са преди 1 година
супер скъпи оръжи€ без €сна цел. «а ти€ пари ще опашем ц€лата държава със система като ≈с400 и така може да разубедим потенциален враг да влезе на наша територи€. Ќо Ќ≈!! Ќа Ѕългари€ ракетни системи не и тр€бват защото става ћЌќ√ќ ќѕј—Ќќ «ј ЌјЎ»“≈ Ќј“ќ¬— » ѕ–»я“≈Ћ» Ќј ё√! «ј“ќ¬ј Ќ»≈ —» *** –ј ≈“»“≈, после купувме самолети на двадесеторна цена от правилни€ партньор! Ќищо че Ўвеци€ е в ≈— и ни е партньор!
23
1
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе тр€бва да се коментират "√рипен" и "ћираж" при положение, че ние имаме €сна насока към F-16. >>> Ќикакъв коментар!! Ќасочеността е €сна!! Ѕ≈«  ќћ≈Ќ“ј–», Ѕ≈« ћЌќ√ќ ћ»—Ћ≈Ќ≈ » —ћя“јЌ≈ ћќЋя!! «јЅ–ј¬≈“≈ ј–»“ћ≈“» ј“ј!!  ќ«я  ¬» √ќ √ќ¬ќ–» «Ќј„» ≈ “ј ј!!!
22
1
 
13
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 година
ќт една страна твърди "всичко при нас е съветско и остар€ло - “р€бва зам€на", а от друга страна "с кого сме щели да воюваме?" ј *** го разбери. ј относно √рипен и ћираж - „е това са си натовски самолети? ўо да не ги обсъждаме? »мали сме били "€сни насоки към ‘16" от "нашите партньори". “и€ наши "партньори" дето само пари вземат, а нищо непращат. »звода - ѕоредни€ нац. предател - лобист прокарващ чужди интереси, който иска да бръкне в народната хазна.
21
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ўе пратим доброволци от народното събрание с лъкове и стрели,начело с вожда ¬инету
20
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—вършиха ли се бронираните жилетки и биберони на ѕѕ?? :)):)):)):))
19
1
 
8
 
! ќтговори
Ѕанкеръ преди 1 година
»нтересно ми е за какво са и на Ѕългари€ »зтребители?ўе нападаме съседни държави,,/не ми се в€рва.ўе се отбран€ваме/от кого нали граничим със съюзници.ƒа купуваш нападателни оръжи€ с цел отбрана е идиоти€.ѕо добре да се инвестира в оръжи€,които ще свал€т безотказно и сравнително евтино самолети прелитащи над наша територи€.ѕроблемът е,че с парите за ти€ непотребни железа може да се построи още една магистрала.
18
1
 
1
 
! ќтговори
Who Cares преди 1 година
Tozi diplomat stava za karucar! A za Makedoniq - ni vopyl, ni ston.
17
1
 
5
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 година
ћи и иван анчев, със съдраните му ***, да им пратим...
16
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ќсвен пушките, какво друго има в каруците?!
15
2
 
14
 
! ќтговори
“р€бва да си... преди 1 година
 акъв тр€бва да си, да мислиш, че има н€кой с капка мозък да пов€рва: 1."ƒа се освободим от остар€лото съветско оръжие, за да се превъоръжим" (т€ н€ма м€сто за ново ли?) 2."ѕарламентът да има рол€ какво оръжие да се прати, за да не пратим каруца с пушки"(адвокати и лекари да решават, за да не би да си запазим нещо, ѕЏЋЌќ разоръжаване) 3."ѕќƒј–я¬јћ≈ си оръжието и ще ни дадат ново"(след години...като си го купим...евентуално,че ‘16 сме го платили, ама...) 4."Ќ€ма страшно, ще ни паз€т"(без коментар
14
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“оз за пейтриат говори. ѕейтриат не е ефективен срещу ракети и това се вид€ в »зраел . «атова се отказаха от не€. »ма верси€ с 12 батареи супер скъпа не кой знае колко ефективна срещу ракети . ѕейтри€т иска връзка с американски сателит и ставаш зависим от —јў . »ма други системи които са по ефективни срещу ракети .
13
2
 
15
 
! ќтговори
Bai Asen преди 1 година
ѕо всички медии, вестници, телевизии, сайтове, радиа само американски агенти, директно на хранилка към американскк Ќѕќ-та. ¬прегната е ц€лата пропагандна машина, значи по времето на ’итлер не е имало такава пропаганда, чудо! “ова са фактите, уважаеми!
12
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ўо?  во ще му е лошото да изпратим две каруци с пушки? ≈, в€рно, че е много, може и само една каруца, ама айде пък ако имаме излишни или повредени, може и две да им пратим. ¬ крайна сметка все е оръжие, нали? ѕък може и без хич!