Милева: Това е трети загинал полицай заради мигранския натиск

Престъпниците са обявили война на държавата, заяви тя
8 ное 2022 12:13, Нели Христова
22
Милева: Това е трети загинал полицай заради мигранския натиск
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата подготвя молба за правна помощ до Турция за провеждането на неотложни действия на турска територия. Това каза пред БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По досъдебното производство се провеждат разпити на свидетели, разпитан е и служителят от Военна полиция, работил в екип със загиналия полицай в трагичната нощ, посочи тя.

Досъдебното производство е образувано с първото действие по разследването – оглед на местопроизшествие, за убийство на полицейски орган при изпълнение на служебните му задължения. Разследването се води под ръководството на окръжната прокуратура в Ямбол и ще бъде възложено на екип от следователи от града, каза говорителят на главния прокурор.

Заради нестихващия мигрантски натиск за последните два месеца това е трети загинал служител на МВР и, когато говорим за ръст на престъпността, визираме точно тези случаи. Това, което обаче не се случва, е единният и категоричен отговор на самата държава. Няма го. И това поражда оправданите страхове на хората, засилва усещането за несигурност и липса на държава, коментира Милева.

Според нея на първо място е нужна по-добра законова база, включително за по-тежки санкции срещу нелегалната миграция. Нужно е да се обезпечат органите на реда, които са там на границата, за да се гарантират техните живот и здраве. Това се опитва да прави и българската прокуратурата, но, за да го постигнем, е необходимо съдействието и на останалите институции, допълни тя.

Какво още трябва да се случи, за да разберем това - престъпниците са обявили война на държавата и отговорност на всички нас, като представители на институциите, е да отвърнем с цялата строгост на закона, коментира Милева.

Днес на големия християнски празник, посветен на Св. Архангел Михаил, българските полицаи отбелязват професионалния си празник. Този празник бе помрачен от смъртта на техен колега. Млад български граничен полицай, който с цената на своя живот е защитавал българската граница, посочи говорителят на главния прокурор.

Милева е в Букурещ, където се открива Третият форум на Балканските главния прокурори.

Тук сме с колегите си от всички балкански държави, включително на място са и турските ни колеги, с които поддържаме постоянен неформален контакт с цел бързина на действията, които трябва да се извършват на територията на Турция във връзка с този случай. Темата за противодействието на нелегалната миграция отново ще е във фокуса на вниманието по време на форума, както е било и преди. Различното сега е, че наистина натискът и агресията на престъпниците достигна недопустими нива, каза още Сийка Милева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една анкетна комисия в Европейският парламент - "Защита на животните по време на транспортиране", изготвя доклади, прави препоръки. Да не се отнася за превоз на мигранти. Обсъжда се възрастта на животните, прекалено ниска била, някои животни не били отбити от кърмене. Сериозно говоря, потърсете, прочетете! Говори се в последния доклад за иновативни методи за транспорт и контрол на почивките, храненията и др. Контролът на хартиен носител бил остарял метод. Неочаквани съвпадения ще откриете.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много знаете вие защо е загинал и кой го е утрепал!
15
0
 
3
 
! Отговори
ххх преди 1 година
Сийке с условни присъди мигранти и каналджии не се спират !!!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а бе що едно време се говореше за разстреляни на полосата мигранти, пък сега в свободния демократичен свят за разстреляни гранични полицаи. явно при соца институциите си вършеха работата както трябва.
13
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Е и, какво като кака ви Сийка излиза и заявява, че имаме трети загинал полицай убит от нашествениците, наричани "мигранти"? Тя затуй Сийка е руса, да се кипри пред медиите и до там.
12
0
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
На милицията и е най изгодно да се крие парфюмирана и лакирана зад храстите и да глобява за 4 ММ грайфер на гумите посред лято а не да бори бандитите!Така хем пълни ограбената хазНа..хем остава някой лев чорбапарасъ в личния джоб!
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги във всички сфери като стане гаф и трябва да се извърши някаква промяна в полза на народа - само констатираме и отбелязваме престъпленията, обещаваме мерки. Съответно нищо не се прави и след една седмица всичко е забравено и далаверите продължават по старо му в ущърб на народа ,а "държавата" затъва все повече.
10
6
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Значи така, нашият загинал граничен полицай (Царство му небесно!), патрулира на границата с Турция, откъдето ежедневно влизат десетки мигранти БЕЗ бронежилетка!! А тези *** от Коалиция на войната-Козяк ще изпращат всякакво въоръжение за нацистка Украйна. Е, това е вече трагично. ТИЯ трябва да бъдат изметени.
9
0
 
13
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Знаем как се е издигнала Сийка на висок пост. Русо гладно нема! Лежала е по гръб по целия път на кариерно израстване. Най-важни са оралните умения, а Сийка с език може да отвори сейф за 5 минути.
8
0
 
12
 
! Отговори
Разпутин преди 1 година
Сийка си прави пиар акцийки - уж че нещо вършат. Сийка и Гешев са със средно/килийно образование и могат да смятат само до 20. И вие чакате от тези хора да се справят с престъпността? Ами ТЕ СА престъпността - те я насърчават и обгрижват.
7
3
 
7
 
! Отговори
Това е трети преди 1 година
Загинал полицай заради некомпетентното служебно правителство и лично на парашутиста Дерменджиев.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи остават още около 99997 шуробадженакорушветчийски лапача. Точната им бройка в неизвестна,че те се роят като бойковия електорат.
5
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 1 година
Ами, воювай, как'Сийке! Стига изявление, дела дайте с каскета!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъмто спийч го е докарала. Откъм дела... Всички знаем...
3
4
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДВАМАТА В БУРГАС БЯХА САМОУБИЙЦИ , ХВЪРЛИЛИ СЕ ПРЕД ЛЕТЯЩИЯ АВТОБУС , С ШОФЬОР УБИЕЦ !!!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невероятен интелектуален връх е достигнала тая! Чак ме учудва колко е умна.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе! Ама верно ли?