Политически престрелки: Кой е виновен за смъртта на сержант Бъчваров?

Упреците продължават, има искане и за оставки
10 ное 2022 07:10, Петя Славова
103

Продължават престрелките между политическите сили след трагичния инцидент на границата, при който загина сержант Бъчваров. В парламента отново поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и главния секретар на МВР Петър Тодоров. Премиерът Гълъб Донев упрекна партиите, че правят опит да политизират тежкия случай.

От ГЕРБ обявиха, че липсва координация между правителствата на Турция и Гърция в контрола на миграционните потоци.

Още по темата

"Очевидно е, че професионалното и политическото ръководство не са си свършили работата. До преди година и половина за подобен тип инциденти не можеше и да става въпрос", категоричен бе Даниел Митов от ГЕРБ.

От БСП също настояха за оставки, припомня Bulgaria ON AIR.

Според останалите парламентарни групи отговорността за инцидента не е на новото ръководство на МВР.

Бившият премиер Кирил Петков изказа съболезнования към семейството на загиналия полицай, но подчерта, "че партиите трябва да решават по-сериозните проблеми, а не да се фокусират върху един човек - Иван Демерджиев".

"Има много сериозни проблеми - те са структурни и организационни, но те са резултат от дългогодишно натрупваме. Вместо да си зарови главата в пясъка, Борисов се опитва да избяга от отговорност", смята ген. Атанас Атанасов от "Демократична България".

От ДПС прехвърлиха вината на бившия силов министър Бойко Рашков.

А служебният премиер Гълъб Донев обвини партиите, че използват случая, за да разсеят общественото внимание от съставянето на редовен кабинет.

"Политическите изказвания смущават с безпаметност. Всяка неточна дума срещу нашата граница е изстрел срещу авторитета на България", смята той.

По думите на Иван Демерджиев техническото оборудване и оградата от времето на управлението на ГЕРБ са незадоволителни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Рашков и Киро със съкращения и закриване на районни и цели звена са виновни.Липсват над 1000 граничари ,а той праща катаджии на границата и закрива полицейки управления.Има села където 40 мин. не може да отиде полицай.До Търговище нелегално кацна уж следен от близо самолет ,а полицаите докато дойдат пилота сигурно вече си вземаше гореща вана с две компаньонки.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До JokoТЪПЪНАРИ. ГЛЕПАВИ ХОРА.ВИЕ СТЕ НЕВЕЖИ. НЕОСЪЗНАТИ. ДУХХОВНО НЕРАЗВИТИ. НЕЧЕТЯЩИ НЕГРАМОТНИ. 80 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА.ДЪРВАТА Е ПРЕКРАСНА. ВИЕ НЕ СТЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ ВИ ГЛЕДА .. И ВИ СЕ ЧУДИ ЩО ЗА ХОРА СТЕ.. С ПРЕТЕНЦИИ А СТЕ МЪРЗЕЛИВИ УНИЩОЖАВАТЕ ВСИЧКО ОКОЛО ВАС И САМИТЕ ВАС. ДУШИТЕ САМИ СЕ СЪДЯТ НЕ БОГ.ВИЕ СТЕ СЕ ОТДАЛИЧИЛИ ОТ БАГА. ДЪРЖАВАТА Я НЯМА. ЩОТО ВАС ВИ НЯМА НИКАКВИ.ДЪРЖАВАТА ТОВА СТЕ ВИЕ.ДИПЛОМИРАНА ПО ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ ТИ ГО КАЗВА ТОВА СЕ УЧИ. ДЪРЖАВАТА СТЕ ВИЕ.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батальона се строява ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ!Старото се уволнява . Зайците РЕВЪТ! ТРЯБВА да се върне КАЗАРМАТА ЗАДЪЛЖИТЕНО!ЗА да имо нормални хора мъже повоче контрол дисциплина спазване на правила и ред по малко катастрофи и др. подобни.ВРЪЩАНЕ НА КАЗАРМАТА НЕЗАБАВНО!НА БУНТ С-У НИСКИТЕ МИЗЕРНИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ И ВСИЧКО КОЕТО ПРАВЯТ С-У НАРОДА ЦЯЛ ЖИВОТ
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Политическата система ,която властва в Европа ,която забранява на полицаите и граничарите да използват огнестрелно оръжие и в България и в Европейските страни за защита на границите. Как се опазва граница с халосни патрони и забрана ,сакън да не пострада някой нарушител . Вместо да бъдат есктрадирани автоматично, получават повече права и грижи от българите. За прехвалената ограда на Крадеца от Банкя ....няма думи . Политическата система е Демокрация ! Берете и плодовете !
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсата на държава е причината!Държава има там, където има управление на институции!А няма институции, защото не са това хората!За това сме най - бедни и умиращи.Четете Франсис Фукояма - идеологът на неолиберализма!
55
0
 
0
 
! Отговори
5G black death and преди 1 година
НА видео от Одрин се вижда облъчване от тежко терористична дигитално холограмна 5 ЖЕ BLack death and cancer terror digitalization incl 5.39 ,5.99 G..Терористите подпалили Либия,Сирия,Йемен,Украйна могат да ударят и други стрaни вкл Ирак,Иран,Турц.с новата нагло престъпна дигитално холограмна терористична техника.Чакат се над 40 000 000 бежанци към Германия и др.
54
1
 
6
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Не търсете виновни личности. Виновна за тази трагедия е разкапващат се Държавата като цяло.
53
0
 
4
 
! Отговори
Литератула вместо У преди 1 година
Подменени са ценностите и разбирането за държавен суверенитет и това веднага доведе до промяна на бойните устави в армията и инструкциите в МВР.Каква е тая простотия с прилалагателното "абсолютна необхонимост" в инструкцията на МВР?" Устав и Инструкция не са литература с употлеба на прилагателни. Поколения мъже знаят реда за употреба на оръжие от часовия - със и без предупреждение.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е ограда!Наглост е да търсите другаде вина!Някога пиле не можеше да прехвръкне.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
72- SS И НАТО СА ВИНОВНИ.
50
1
 
1
 
! Отговори
Кой е виновен? преди 1 година
ПУТИН БЕ ИСТЕРИЦИ. КЪДЕ Е ХОРА. И ТОВА ЛИ ЩЕ ИЗТРИЕТЕ БЕ НЕГОДНИЦИ?
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 80 - заради Путин изпратихме калашниците на УКРИТЕ, а нашите "граничари" със прашки. ХА ха ха.
48
0
 
2
 
! Отговори
Star преди 1 година
Питате кой е виновен? Хмм.. Не знам дали ако вместо униформа в ,,ползу роду" не бе хванал дилиджанса от Терминал-2 нямаше да е по-добре за младият сержант.Тези хилядите нелегални които са преминали в Европа,всички до един са прекосили България като през брана царевица,без никой да ги спира.Виж,гърците не дават и пиле да прехвръкне.Направо ги залавят и ги заточват по островите,а тия с лодките,направо ги потапят.Само българите са лабави,и то това идва от началниците в София.
47
2
 
4
 
! Отговори
Партизан преди 1 година
А Бе народе, ние не ходим ли постоянно да си харчим "многото" пари при ония където стрелят по нас? Затова продължавайте, и завишете сумата.
46
2
 
8
 
! Отговори
виновни са преди 1 година
тези ,които направиха тази телена кокошарска ,,ОГРАДА,, Те да се изправят пред съд и да им е присъдена присъда .Всичко друго са празни приказки .
45
3
 
6
 
! Отговори
. преди 1 година
Бойко Рашков.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росен Плевнелиев, Бойко Методиев Борисов, Николай Младенов, Кристалина Георгиева,Кристиян Вигенин, Ангел Найденов, тези са виновниците, но всеки се прави на ник лук ял, ни мирисал.
43
6
 
9
 
! Отговори
р преди 1 година
За смърта на този сержант е виновен оня, който осакати полицията със свои назначения от некадърници. Той се казва Бойко Рашков.
42
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
З-*** полицаи си отидоха, а можеше ли да са си тук....това е въпросът, който виси пред МВР и всички нас!Винаги може да отговорим ...с да, можеше, ако .........организацията, целите, обезпеченост и т.н. бяха на ниво!Но реалността е друга, което значи че тези фактори не са на ниво!Министърът е добър, но явно това не е достатъчно....!
41
1
 
2
 
! Отговори
нападението е най преди 1 година
--добрата защита ! Очевадно е че и мрежи и огради и персонал са едно голямо нищо ! персонал малко ,мрежата разбита работа не върши ,оборудване няма ! Естествено е вътрешния министър да обвини онези които са виновни, а това пак са бойковците и те знаят много добре и бързат докато той още не е започнал !