Каракачанов: За нелегалното преминаване на границата се полага затвор, а не хотел

Според него страната ни няма ясни разпореждания към "Гранична полиция"
14 ное 2022 22:30, Нели Христова
34

Граничен полицай загуби живота си, след като беше прострелян от турски овчари, причакващи да ограбят мигранти, на границата с южната ни съседка.

Когато има нелегален трафик на хора в огромни размери, държавата трябва да е наясно какво иска да направи. През последната година и половина всички изредили се български правителства не се занимаваха с този проблем. Границата беше разграден двор. Нелегалните мигранти режеха, където си поискат, съобщения към медиите не се подаваха и обществото научаваше, че българската граница е пробита като швейцарско сирене, когато в Ботевград заловиха 60 човека. Крият са фактите, че тези групи минават през сръбската граница. Това заяви бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на "Деня ON AIR".

По думите му политиците в България нямат воля да се справят с този проблем, заради което той продължава да съществува.

"Този проблем съществуват в България от 2014-2015 г. До ден днешен българските правителства си сменят визията за това как ще се справят с проблема. Нито едно от тях не е взело решение въпросът да се реши спрямо закона в България - с радикални мерки като сила", подчерта Каракачанов.

Според него, щом в България няма ясна визия как ще бъдат третирани нелегалните мигранти и няма ясни разпореждания към "Гранична полиция", се случват трагични инциденти.

"Европа не е безкрайна. Когато напълнят Западна Европа, ще тръгнат към Централна, после ще дойдат и в България. Важно е да определим своята концепция - искаме ли у нас да идват хора, без да сме ги канили", констатира Каракачанов.

Бившият министър на отбраната е на мнение, че командироването на полицаи от цяла България по границата е лоша практика, тъй като те не са подготвени и им липсва техника.

"Специалните сили към днешна дата са добре подготвени, тъй като по мое време беше реализиран проект за придобиване на нова бронирана техника, разполагат и със 100 транспортни средства. В последната година и 7 месеца концепцията на политиците беше да се правят, че няма нелегална миграция", смята той.

Каракачанов беше категоричен, че нелегалното преминаване на границата е престъпление, за което се "полага затвор, а не хотел".

"Границата трябва да бъде подсилена с обучени хора. Да бъдат изпратени онези формирования от армията, които са обучени за подобни действия, а не да отбиваме номера. Трябва да бъде възстановен статутът на гранични полицаи, които да са местни хора. Необходими се дронове и автожири за въздушно наблюдение", предложи бившият министър.

В студиото на Bulgaria ON AIR Каракачанов коментира и изчезването на 12-годишния Александър от Перник.

"Това дете няма как да е 4 дни на улицата. Може би става въпрос за отвличане или нещо друго. Отговорност за изчезването му носи този, който е трябвало да се грижи за него", обобщи бившият министър на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сложат табели по оградата: Стреля се без предупреждение. Нарушителите ще бъдат съдени по българските закони. Грози ви затвор и екстрадиране.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ни обвинят в нарушаване на човешките права на "бежанците". Ще ни спрат парите. Ще ни охулят като зверове към търсещите спасение. Началниците не дават да съдим нарушителите на границата.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Противоречи си на всяка дума.Хем имал достойнство,ама иска посолствата да натискат нашите политици. После онези дето давали оръжие дето сме нямали били бивши комунисти,а сега евроатлантици.А какъв е Каракачанов,ами същия - ДС.Айде лека нощ,пияницо!
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каракачанов е напълно деградирал.Пълно падение.
18
1
 
1
 
! Отговори
Била торбичка преди 1 година
и Далавери Симеонов построиха великия плет за кокошки на границата за няколко милиона и поръчаха хартиени самолетчета за няколко милиарда и всичко е точно!
17
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Mа прав е, за незаконно преминаващите трябва затвор, а не хотел. Но ако са прекалено много? Засега Ердоган ги задържа повечето на турска територия. Но ако ги пусне всичките? Никой не знае колко са. Във всеки случай са повече от 1 милион.
16
5
 
4
 
! Отговори
Румяна Димитроеа преди 1 година
ВМРО,искат по някакъв начин да напомнят за себе си,защото са забравени вечери от Бога. Това,което е казал в изказването си Шкембе-войводата е поредната глупост,която може да излезе от неговата уста. Тези неразбрана ли,че народът ги мрази и никой не иска да чуе за тях.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се направи нова велика телена ограда,ама да е по велика от предната, примерно за по 4 милиона на километър, вервам винкело е готов да се заеме с изграждането.
14
2
 
10
 
! Отговори
ИМА НАЧИН преди 1 година
За законно влизане си има митница.За незконно навлизане -стрелба по нарушителите.Не искам български млади мъже да загиват,защото опитват да пазят децата и жените си.Ако започнем да пазим границата си-НАШАТА,БЪЛГАРСКА ГРАНИЦА С ОРЪЖИЕ,няма да има убити българи.
13
1
 
10
 
! Отговори
Двойният агент преди 1 година
и псевдо патриот, съратник на Валери Симеонов, който беше основният инициатор и изпълнител на оградата започнал да дава нови предложеия, явно се надява на късата памет на населяващите територията?
12
1
 
4
 
! Отговори
Била-торбагъз преди 1 година
и за некачествена ограда също;)
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да моля,торбичка ще желаете ли ?
10
2
 
6
 
! Отговори
Коджа Кюфтан преди 1 година
Коджа Кюфтаноф много ми липсва с неговите мъдрости. както и оня дребосък бургаския кабеджия
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не знае колко тежи Шкембе бойвода.Казаха,че е засекретено,военна тайна !
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За детето, този явно не е виждал дете с аутизъм или не е общувал с такова дете или не се е грижил. При тези деца всичко е много особено.Разбира се зависи от определеното дете, защото като се каже "аутизъм", то нещата не са еднакви. Поп мои наблюдения всяко дете с аутизъм си е специфично. Общо взето тези деца имат проблем с общуването с други хора.Това дете не можа да отиде при някой и да каже "загубих се". От агент на ДС толкова. И този се води нещо си в България, та даже управляваше страната...
7
2
 
9
 
! Отговори
Ебе воеводо преди 1 година
Шкембе,не говори глупости.Затвори имаше преди измислената Демокрация,даже имаше и награда ако гръмнеш човек който нелегално минаваше през границата.Това бяха Гранични войски,които не си поплюваха.Иначе на празни приказки сме велики.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейй ама тоя шкембе патриот бил жив бе?! Скоро не бяхме чували нищо за него и си мислех, че се е гътнал от преяждане
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На турската граница, пък и която и да е друга полицаи ли вардят?
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е война, бе батенца, какви полицаи по границата, кви пет лева? Минирайте границата и пратете армията както си беше и трябва да бъде, пък да видим по-подир.
3
4
 
7
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Пълниш торбата с логото на Billa с паспорти и започваш да продаваш. Викни и Далавери Симеонов. Ако не ти се дели с Далавери, не го викай. Той може да закопава нещо с Бойчето. Заедно го правиха този плет сега да си го поддържат. Напред войводи! Вие сте на всеки километър. Иначе, шапка ти свалям. Добре си обучил Копейката.