България дава 88 хил. лв. на ОССЕ за помощ за Украйна

Финансирането ще е от бюджета на Министерството на външните работи
Обновена: 16 ное 2022 15:33 | 16 ное 2022 15:28, Камелия Цветанова
41
България дава 88 хил. лв. на ОССЕ за помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри 88 012 лева по линия на официалната помощ за развитие на България, които да бъдат предоставени като целева вноска към извънбюджетната Програма на ОССЕ за подкрепа на Украйна за финансиране на проект „Оценка на въздействието и разработване на стратегия за възстановяване на околната среда“.

Финансирането ще бъде осигурено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предназначени за развитие и хуманитарна помощ.

Насочването на доброволен принос към изпълнението на този проект ще има добавена стойност за България в контекста на близостта на Украйна и факта, че негативните последици от войната в екологичната област неизбежно оказват влияние върху състоянието на околната среда на страните в съседство.

Предоставянето на доброволен принос ще излъчи и силно политическо послание за ангажимента на страната ни към намиране на мирно решение на конфликта в Украйна, като същевременно ще потвърди българската подкрепа към Украйна и международните усилия за справяне с негативните последици от войната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: УкрайнабюджетОССЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Абсолютно лицемерие! Хората от Карловските села нямат къщи, транспорт, детски градини, живота им е съсипан. Сякаш нашите вътрешни проблеми не ни инте интересуват, а интереса към хората е актуален единствено и само по време на избори!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зо се казваше България дава ...товапродажниъе депутати и партийни ,гадове че си платите явно за предателството които вършите
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОССЕ са доказа ,че са компрометирана организация. Използват се като разузнаване на НАТО. След като са претърсени техните офиси в Украйна от днр са иззети лаптопи и телефони. ОССЕ са имали директна връзка с украинците ,разпитаните представители са признали ,че са предавали информация за военните позиции и са монтирали камери от които са се възползвали укрите. Тая организация както и ООН и МВФ са под директен американски контрол
29
1
 
11
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Колко заплати даде за украйна, богаташче? Един два милиона има ли?
28
17
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Точно така. Така наречените "бедни българи" сте мързеливи и некадърни нищоправци. Парите за украинците дойдоха от ЕС. Украинските бежанци дариха своите помощи на пострадалите от наводненията в Карлово, с което изнесоха лекция на оскотелите русофили. Вие пари не заслужавате. Оправяйте се.
27
0
 
16
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
И кво това мнозинство избра да дава пари на украйна вместо на бедните българи, супер сте!
26
4
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Можеш да се изказваш от името на народа, ако за теб са гласували мнозинството от българските граждани, имащи право на глас. Но тъй като няма такъв човек в страната, то това означава,че никой няма право да се изказва от името на народа. Най-големите три партии в Парламента са русофобски. Русофилските партии събраха малко над половин милион т.е. вие сте малцинство и нямате право да поставяте условия на мнозинството.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25. Народа винаги може да поставя условия. Той е суверена. А крадците в народното събрание трябва да носят отговорност за всяка изхарчена стотинка.
24
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тези пари да отидат за издръжката на бежанците в българия хората в карловсконе са получили никаква помощ до сега как се гради къща с 15 000 лв
23
6
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Няма как да поставяте условия, вече не сте на власт. В момента стоите по-ниско и от червеите. По-добре си трайте, за да не играе тоягата.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Моля моля .... 22. И пенсиите на евролизачите.
21
5
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
България не съществува от 1944г. Ходи на Запад да видиш какви язовири имат без да са били под комунизъм. Скапа няци болшевишки!!!
20
1
 
8
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
Всички депутати гласували помощ за укрите да си дадат заплатите, а не да отделят от бюджета.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ди 20-ия каскет: раборилу са за България. И от техните данъци са построени пътища, заводи, тунели, болници във всеку град, язовири и т. н. Я кажи ЕДИН язовир да е построен скед 1989?
18
3
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Червените каскети са работили за БКП. Да вървят по дяволите...
17
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Той проссстттака, станал 13-ти.
16
0
 
10
 
! Отговори
До 19-ия слава на преди 1 година
И - ди- о- т! За хората, останали без дом след наводненията - по 375 лв. на семейство. А пвсионерите, пул.ьо, са работили по 40 години и са внасяли данъци. Тъй че по-полека.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам,България като един голям производител на свещи да изпрати за Украйна някой друг тир такива,тая есен и зима хоохлите ще имат въпиюща нужда от осветление!
14
1
 
5
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
И Бог да ги прости...ще им стигнат само за свещички !
13
1
 
8
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
Честито на Zеленски,сега ще може да си купи и тоалетна хартия !