Найденов: Даването на оръжие носи риск

Въоръжението, което НАТО може да ни даде, е изпратено на друг
17 ное 2022 22:50, Анисия Иванова
38

Подготвяме логистична операция за доставката на въоръжение за Украйна

Доставката на въоръжение и боеприпаси винаги носи риск за доставящата страна. Необходимо е тя и маршрутът да бъдат подготвени много прецизно. Tова заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му имаме какво да дадем на Украйна и можем да им го дадем.

"Министерството на отбраната трябва да проведе разговори с НАТО за търсене на варианти за заместващи или компенсиращи оръжейни платформи или предоставянето на аналогична на тази техника", поясни той.

Според Найденов от началото на войната е минало твърде много време и въоръжението, което НАТО може да ни предостави, вече е изпратено на друг.

Бившият министър подчерта още, че не вижда причина да се прави връзка между разходите за превъоръжаване и модернизация на армията и социалните плащания.

"Този сблъсък е възможно най-порочният, по който може да тръгне един политик. Неуместно и излишно е. До средата на следващата година или в края ѝ МиГ-овете трябва да бъдат приземени, а ние да търсим своя суверенитет", констатира той.

Найденов е на мнение, че има редица доказателства, че вариантът да придобием употребяваните F-16 е по-добрият вариант.

В студиото на Bulgaria ON AIR бившият министър на отбраната не пропусна да коментира и ракетния удар срещу Полша, при който загинаха двама души.

"От самото начало на бойните действия в Украйна се изразяват опасения за възможен инцидент ", припомни гостът.

Той цитира първоначалните данни, според които ракетата е именно украинска. Около това становище се обединяват и световните лидери.

"Член 4 на НАТО досега е задействан 7 пъти. За последен път е задействан по искане на България и други 7 страни членки в първия ден от войната в Украйна. Член 5 е бил задействан само веднъж - след терористичната атака срещу кулите близнаци на 11 септември", обобщи той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Като давате го давайте с превода на инструкциите за експлоатацията, че стават грешки Бих Ви наградил с някой друг орден все още имам някой друг нов от Руско време!!! - Относно казуса с ракетата в Полша.
30
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Прав е министъра, има какво да дадем на украйна-русофобите си. Само че 1000 щика на кръст ще са пушечно месо за няма и час.
29
0
 
3
 
! Отговори
Носи риск преди 1 година
Да помогнем на жертвата да отблъсне агресора....Думите на този увреден комунист ми звучат като, да наблюдаваш насилие и да помагаш на насилника,с цел да сломи съпротивата на жертвата.
28
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
всички които искате да пращате оръжие на украина заминаваите за фронта да себиете с русия само прос-то-тии по медиите деистваите ще направите един полкот такива като вас да ама сте страхливци за нищо не ставате затова хората неизлизат да гласуват защото няма за кого
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS Генералите са едно на ръка ами старшините пенсионери дето нищо не са правили на времето освен да пазят Тодор Живков но само по принцип за трийсе години пенсии луди пари взеха оправиха си живота и на децата си а нищо не са допринесли нищичко но така се оядаха че няма на къде. Експертите са поне по малко като бройка но за сметка на това агресивни.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти да видиш САЩ платили репарации на Афганистан след позорното си бягство от там миналата година по същото време след двайсе години война и разбит живот на хората които сега са бежанци но за разлика от украинците и афганистанските ги гонят като че не са хора.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видеото не се отваря но за сметка на това пречи и на статията да се отвори.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този откри Америка. Оръжието, което изпращат на Украйна отдавна циркулира из Европа. Е, ся гледах по новините, че няккакъв се опитал да премине границата ни и. пренасял 35 пистолета Как мислите, откъде ги има тия пищаци? При това били много качествени. Скоро, ама много скоро Европа ще гърми като лампички на коледна елха. И това оръжие няма кой да го проследи, само ако стане случайно.
23
3
 
2
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 година
До Dj dance machine 17 Не се бой. И аз имам един "приятел " *** , дето ми заключва акаунта, докато е на смяна.Кво до праиш ? Путинофил , не дава да се пише против войната.
22
1
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До Анонимен 11 Войната почти свърши...? Кой ти каза ? Не съм чул изявление на Путин , че напускат цяла Украйна и ще дадат репарации.
21
3
 
6
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Никой не знае какво може да роди болната глава на Путин. И да не дадем оръжие , риска си остава. Така че твърдо с НАТО. Що се отнася до Мая , съветвам Найденов да и хвърли един хубав бо-й и да се кротне.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че е Путин, та да могат дежурните платени ковид експерти да се преквалифицират в нацистки военни експерти, иначе щяха да изпукат от глад. По темата - Има един народ, обречен цяла вечност да се бори с фашизма и неонацизма. Това е братският ни руски народ! Повече от 80% от българите мислят така, и липсата на референдуми за влизане в НАТО, ЕС, и др. категорично го доказва.
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе защо ще даваме оръжия на тия фашисти? Що се преструвате че невиждате свастиките по байраците и татуировките им? Вижте в тубата от минали години как маршируват в Киев с факли и нацистки символи, а десетки хиляди ги приветстват по тротоарите. Самите те качват тези видеоклипове в профилите си. Не ги е качил Путин.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и македонците дадоха
17
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хайде стига с тази мантра! Рискувате идинствино дохода си от копейки и излагате България!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Dj dance machine преди 1 година
Дано грешниците в тоя град се усетят какво правят толкова
15
1
 
0
 
! Отговори
Dj dance machine преди 1 година
Понеже днес няма да пожелая добро утро във феисбук поради това че ми заключиха актуанта тъи като не знам какво съм прегрешиш.Бъдете живи и здрави и приятен ден от мен dj dance machine а на злобарите дето мислят че няма да ме има ще ги гоня до дупка за оронване на име и реноме.Бъдете здрави и приятен ден
14
1
 
9
 
! Отговори
Мъж преди 1 година
Найденов, я се скрий под полата на сестра Галева! Къде си се разпуснал по студията? Взел ли си разрешение от Мая дали да се изтропаш ?
13
3
 
9
 
! Отговори
дайте, преди 1 година
а пък ние ще ви продадем чертежи за милиарди ...
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не може да дава нещо което не е негово и за това престъпно деяние в ада ще горите без милост