Скандал в НС: "Хартиената мафия" срещу "мафията ПП"

ПП: Покушение срещу демокрацията
Обновена: 17 ное 2022 10:51 | 17 ное 2022 09:43, Камелия Цветанова
148
Скандал в НС: "Хартиената мафия" срещу "мафията ПП"
Снимка: БГНЕС

В декларация от името на ПГ на ПП Андрей Гюров нарече депутатите, които подкрепиха гласуването с хартиена бюлетина в правната комисия вчера, "хартиената мафия".

"Това, което се случи тази нощ беше един фарс. Това нямаше нищо общо с парламентаризъм, това беше една подигравка, в която всички маски паднаха и на която единствена цел е една да се подмени вотът на хората, това е нападение срещу демокрацията", скочи Гюров.

"Дотук с улесняване то на гласуването, как по -лесно хората да дадат своя глас, дотук със загрижеността за висока избирателна активност. Покушението срещу демокрацията се сучи - премахване на район "Чужбина", вдигане на прага на заявленията за откриването на секции и това няма да навреди на смазания модел в Турция за извозване с автобуси на избирателите на ДПС. Това е атака срещу българите, прогонени от вашето управление да търсят по добър живот в чужбина. Хартиената мафия мина през Изборния кодекс, за да премахне обществения съвет към ЦИК", каза Гюров.

"Не си правете илюзии, вече нищо не гарантира вашия вот, машините са превърнали в принтери на бюлетини, печатат бюлетината и после ГЕРБ и ДПС броят, премахвайки бюлетини толкова, че да им излезе сметката. Тази битка не приключи тази нощ, нито тук в зала, тя ще продължи и по улиците“, закани се той.

Докато Гюров говореше депутатите от ПП напуснаха пленарната зала.

"Мафията напуска, защото от тази трибуна не веднъж сме ви призовавали г-н председател, да правите забележка на хората, които явно са се настанили в явно нарушение на закона и да наричат своите колеги мафия не е добре", отсече в отговор на декларацията на ПП лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
всичко това е театърче на кауня за да се копрометира парламентаризма и да си управлява като царче .Нали неговата партия на учиндолския тиквун иска референдум за президентска република та да се прави на цар фердинанд.
80
7
 
26
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Очевидно е, че ПП и ДБ са в НС с изборни измами направени с машините. Искат да задължат всички българи да гласуват само с машини, а техните специалисти да нагласяват изборните резултати... За да запазят само машините ПП и ДБ заплашват с бунтове, стачки и протести, защото знаят, че без машините никога няма да минат 4%. Не познавам човек гласувал за ПП или за ДБ, а имат 33-34% подарени им от машините. Готови са пак да счупят България за да са в НС и да крадат. За 7 месеца ни унищожиха, и искат ощ
79
6
 
21
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Но сериозно - за хартиената бюлетина. Никъде в Европа не се гласува с машини. Ако това машинно гласуване беше толкова добро, щяха да го прилагат навсякъде.
78
2
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Съгласен съм, всички трябва да бъдат набити. Още по-лесно ще стане от днес, защото НСО е взела решение повече да не ги охранява. Според мене трябва да почнем от бившите управляващи - един kypвap и един пасивен пeдepact. Един хубав бой и на двамата! Да си кажат, колко заеми взеха и колко успяха да присвоят! Бай Ставри ги чака!
77
2
 
6
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Ние да не видим нещо от Сащ.Там ДП нарича опонента си-заплаха за демокрацията.Тук т нар промяна около мафиота Костов нарича Доган и Бойко-мафия.Факт е,че имахте шанс и пак познатите костовистки разграждания и мошеничества,за народа не мислите Факт,че без хартиена бюлетина ще сме във вечна политическа криза.Факт е,че след промените обществото е чалга халтура с турско мутренска олигархия и става това дето каже Доган,а не паразита Иван Костов. А вие си окупирайте СУ другата есен пак ако искате.
76
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
всички имат нужда от един хубав и градивен бой, ама от къде да почнеш най-напред?
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато на българина не му дойде акъла и не излезе масово да гласува,ще го управляват етносите,които за 50 лв.са готови и майка си да продадат.
74
2
 
20
 
! Отговори
хензел преди 1 година
Тук е България, Венецуела да си гласуват с гълъби, ако искат...
73
6
 
27
 
! Отговори
БГ реалност преди 1 година
Да благодарм на всички гризнати мозъци, които гласуваха за ПП-пълен провал както и на Мадуровите машини !!! Дъртите милиционери и членове на държавна сигурност се върнаха във властта, като намърдаха там дрогираните си синчета и внучета!!!
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ПОДМЯНАДИИ
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"броят, премахвайки бюлетини толкова, че да им излезе сметката."- ОТ СОБСТВЕН ОПИТ ГОВОРЯТ ЗА ДАЛАВЕРИ ПРИ ПОДМЯНА НА ВОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕ ЗА ТОВА СА СИ ПОДЛИ ПОМЯНАДЖИИ.
70
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб, дпс и бсп са 100% доказана машия !!!!!
69
2
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Тези машини бяха приумица на пРезидента с една единствена цел. Преизбирането му. Сега като си получи втория мандат , машините стават излишни. Излишно бреме за съхранение, транспортиране, обслужване. Всицки знем, че и амортизациата на всякакви компютри е е с нисък срок на валидност.Само няколко години. Това означава, че след дведо три години трябва да си купим нови мадуровки. Тези ще са с изтекъл срок и нищо чудно да почнат да излъчват и пор*но в изборния ден.
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакъв проблем гласуването с машини също да е платено. Не търсете под вола теле!
67
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никаква "хартиена мафия"! Оставете хората да гласуват както искат - с хартия или с машина. Това,че секционните комисии са некадърни и не могат да разделят на 2 магарета сламата не е проблем на "хартиената мафия". В тези комисии има предствавители на различни политически сили, и трябва да се научат да си вършат работата както трябва!
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще желязна БЮЛЕТИНА да въведете пак няма да Гласувам за вас защото всички сте алчни нагли и безочливи слуги на дявола 11.800 лв заплати ядене за 5лв.жилища без пари командировки до зори Никога няма да Гласувам за вас крадци и мародери сте всички политици
65
6
 
2
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
Ха,ха,ха!Пак лъжеш!А моите жаба и дядо с по 100 лв.заплата си направиха къща.Така че,посмали ***.
64
4
 
20
 
! Отговори
dd преди 1 година
Нашата демокрация се изкривява по Мадуровски и Путлеровски.Ако нямаше машини Киро-олигоф.ена и Кокорчо-амбриажа нямаше да са в парламента.Мястото на тези двамата е в хотел Белене-Алкатас 4 звезди.
63
12
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 1 година
С хартията гласуването пак ще стане платено.
62
14
 
3
 
! Отговори
До 88 преди 1 година
Думата "нефелни" е архаична и се използва само от нефелни пенсионери като теб,които си заработват допълнително към пенсийката,или синчето и дъщеричката са на отговорна позиция в ГЕРБ и не искат да се лишат от благинките на които са свикнали.