Янев: Бихме подкрепили усъвършенстване на машинния вот

Електронното гласуване трябва да бъде обсъдено
18 ное 2022 13:16, Росен Стойчев
19
Янев: Бихме подкрепили усъвършенстване на машинния вот
Снимка: БГНЕС

"Български възход" подкрепя използването на машини в изборния процес и бихме подкрепили предложението на ДПС за сканиращи устройства. Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад. Дори в момента в секциите под 300 души се гласува на хартия. Това заяви за Нова Нюз Стефан Янев от "Български възход".

По думите му "Български възход" сред ефектите от машинния вот е намаляване на недействителните гласове. "Ние сме не само "за" запазване на машинния вот, но и за неговото усъвършестване. Извеждането на една тема като приоритетна дава грешен сигнал в обществото.

Още по темата
Темата за начина на гласуване е важна от гледна точка връщането на доверието в Изборния кодекс. Електронното гласуване също трябва да бъде обсъдено.

"Най-важното е съставяне на мнозинство за сформиране на правителство", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не подкрепям никого" е равносилно на недействителен глас. Все едно си теглил черта на хартиена бюлетина по диагонала. Не бива да съществува при машинно гласуване. Няма логика да хукнеш да гласуваш с "не подкрепям никого". Гласува се ЗА някого.
14
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не знам какво ще подкрепят депутатите от партията му, но 48-то НС не може да си избере нито председател, нито правителство, нито пък бюджет. Забравих, че избаха мултакът Рашидов за председател, но денс пък имаше друг председател, известен като Йордан Цонев. Така е, като не го почерпят с мента и бобена чорбица, започва да говори глупоти. При това, от парламентарната трибуна.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машините са най-лесния начин за манипулиране на народния вот. Нужен е един човек да нагласи софтуера, пък aхмаците да си гласувайт колкото и както си искат.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трибунал за фашиста Янев, въвел фашистките сертификати!
11
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Абе ти си такава фурнаджийска лопата и лъже.ц.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дорде не гласувате по съвест с бесилките и факлите, нищо няма се промени :)
9
1
 
11
 
! Отговори
Перчо преди 1 година
Вие от така наречения ,,възход,, сте съгласни да се върнат и концлагерите в Белене и Скравена,само и само да останете във властта,защото ви е кристално ясно,че при нови избори сте аут.
8
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Чорба каша чорба каша топъл хляб :)))
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как да усъвършенстваме бърза процедура за съдене на корумпирани и клатещи правителството марионетки? ама айде моля ви се стига *** заднiци
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този се оказа троянски кон, с краварска жила. Винаги истината излиза наяве. Жалко за излъгалите се пак.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво спорят?За какво са им тези неща като ни бюджет могат да направят нито правителство...
4
2
 
10
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 1 година
Това е най-гадното, че си губят времето в парламента с празни спорове. И двата начина са манипулируеми, нека ги има, за да могат хората да изберат как да гласуват. А те да оправят организацията на изборите. И без това в комисиите са представители на различните партии, значи заедно подправят бюлетини, щом се твърди, че подправят?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал Наполеонов комплекс не е за НС.
2
2
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е че то Янев нали влезе машинно последния час, как няма да е "за". Аз нямам нищо против двата начина на гласуване. Лошото е, чи и по двата начина може да се манипулира вота. Затова намирам спора за безсмислен. Дали ГЕРБ, ДПС и БСП ще манипулират с хартия, дали ПП, БВ и ДБ с машинки е без значение. И в двата случая евроатлантическата пaсминa печели.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, как само нашите умници виждат ползата от машинния вот, а тия т-ъп-чо-вци от Европа не са го забелязали, ами даже ги и забраняват на места? Я, бързо да чуят нашите какво мислят и да връщат мадурките.