Зарков: Бяхме решили, че дебатът за хартиеното гласуване е приключил

Според него е абсурдно това да е първата точка от дневния ред
Обновена: 20 ное 2022 19:49 | 20 ное 2022 19:34, Нели Христова
23
Зарков: Бяхме решили, че дебатът за хартиеното гласуване е приключил
Снимка: БГНЕС

Решението да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия изборен процес. Това ще доведе до проблеми както с провеждането и организацията на вота, така и с отчитането на резултата. Това мнение изрази в студиото на „На Фокус” министърът на правосъдието Крум Зарков.

„Гласувам с машина. Едни правила трябва да бъдат прилагани известно време, а не да бъдат сменяни преди всеки избор. А дебатът за хартията или машината се води дълго време. Абсурдно е, когато бяхме решили, че този въпрос е приключил и проведохме едни избори, които не предизвикаха никакъв проблем – да се изкара това като първа точка в дневния ред – това е абсурдно”, посочи Зарков.  

По думите му това, което в направила Правната комисия, а именно разписките от машините да се броят ръчно,  застрашава целия изборен процес. „Те приеха много проблематичен текст. Защото бюлетината е защитена. Тя е като банкнота. Докато разписките не са.  От технологична гледна точка това ще създаде такива проблеми, за които тези, които ги гласуват - едва ли си дават сметка. Проблеми – както с провеждането и организацията на изборите, така и с отчитането на резултата”.

Според Зарков това не е обективен проблем на българското общество в момента. „Да извадиш на дневен ред една тема, която не е обективна на фона на проблемите на българското общество, партиите, която я направиха свой флагман – според мен допуснаха сериозна грешка”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
ЗАРКОВ ,ТИ "ПРИКЛЮЧИ ДЕБАТА ЗА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА" ПРАВИЛНО И ТИ ИЗПЪЛНИ СВОЯТА МИСИЯ ,НО ТВОИТЕ СЪПАРТИЙЦИ СА ПРЕЖИВЕЛИ НОВА МЕТАМОРФОЗА И СА ИЗПАДНАЛИ В АМНЕЗИЯ . "ХАРТИЯТА" Е НАЙ- УДОБНИЯТ ВАРИАНТ ЗА ФАЛШИФИКАЦИИ И ОТ ТОВА ПЕЧЕЛЯТ НАЙ- МНОГО ДПС И ГЕРБ ,А НЕ БСП. СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ПРЕДЛАГАМ ДА ИМА "АЛТЕРНАТИВА" И ПОЩЕНСКИ ГЪЛЪБ .МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ Е ,ЧЕ САМО МАШИННО И ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ ТРЯБВА ДА ИМА. ТАКА ЛЕКА ,ПОЛЕКА ЩЕ СЕ ПРЕМАХНАТ ТЕЗИ ПЛАТЕНИ ШМЕКЕРИ В КОМИСИИТЕ.
17
2
 
4
 
! Отговори
а-а-а,нужно е преди 1 година
До Анонимен 14 Тоя "модерен ляв" е внук на генерала от ДС Кацамунски!Друго си е да знаеш от къде му идва семката!
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички нормални държави гласуват с бюлетини,а тука някой е решил да ни се прави на фюрер...лесно няма да изпусне кокала.
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честно да ви кажа, нямам доверие на машините.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е модерен ляв. Друго не е нужно да знаете.
13
3
 
14
 
! Отговори
Мамин сладък преди 1 година
Ами Зарко, това го решава Българския Парламент, а не ти! И ти не си този, който да казва ,какви решения да взема НС, и какви не! А тебе единственият приоритет ти е ...Гешев, за да угодиш на Ментора си!
12
3
 
5
 
! Отговори
КрумЕ преди 1 година
С *** беме решиле, че берббатът с книжното гласуване е приключИл. Ама така е добре, щото от ЕС искат да промениме 22 пъти законите, значи ако барнеме Закона за изборите още два пъти и сме приключиле с реформата успешно. Щото най-обичам да съм успешно парче-министърчЕ.
11
11
 
10
 
! Отговори
Селски тарикат преди 1 година
Дам, сега видяхте КУРнелка коя е всъщност, честото на всички нейни гласоподаватели. Това само може дебело да ви подчертае, че. ГЕРБ, БСП, ДОС са едно и също!
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато го променхте по нощите да вкарате машините имаше ли дебат, ами не никакъв нямаше отнехте правото на всеки един който не иска да гласува с машина, а сега искали дебат. Ами дебата ви трябва да е за още 5-6 начина да се гласува, та да видите после 50% неодобрявам никого как ще ви се стори?
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е добре
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че, като ги има, що не ги извади като беше на власт? Май са прави тия, дето пишат, че е объркал тв студиото с кварталната кръчма.
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Дневникът е под правен"
6
5
 
17
 
! Отговори
ох преди 1 година
крумчо мама , ела си на село , кмета е наш човек , ше ти намери работа .
5
1
 
22
 
! Отговори
да де преди 1 година
Само дето в Берковица вотът беше 100% за ДБ!ИЗОБЩО МАШИНКИТЕ СА ГОЛЯМА РАБОТА!БОКО МНОГО Е ИЗОСТАНАЛ!ха-ха-ха
4
1
 
4
 
! Отговори
fact преди 1 година
нима се задават избори?
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувам с машина е бадж от макдоналд
2
8
 
25
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
И защо Зарков да не се броят разписките защото флашките са обработени в полза на *** ли
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ДHEBHИKЪT E ПOДПPABEH"