Радев връчва третия мандат след Нова година, за да има избори през март

Президентът все пак се надява да не се стигне до тази хипотеза
Обновена: 21 ное 2022 11:29 | 21 ное 2022 11:09, Камелия Цветанова
147
Радев връчва третия мандат след Нова година, за да има избори през март
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Третият мандат ще бъде връчен след Нова година, за да има избори през месец март. Това обяви президентът Румен Радев по време на консултациите с "Демократична България", като изрази надежда да не се стигне до тази хипотеза. 

Още по темата

„Надявам се да не се стига до трети мандат, силно се надявам“, каза той.

„След изборите се ръководя от две основни цели – да се направи максималното, за да има правителство, да се даде време за диалог, да се отдалечат партиите от предизборната риторика и да има конструктивен диалог“, отбеляза държавният глава.

„Втората е така да се връчат мандатите, че ако има провал и не се състави правителство, изборите да не са през най- тежкия период януари и февруари, а това изисква забавяне, аз съм поел тази отговорност и няма да насроча избори през януари и февруари, а рискът да има още по- ниска избирателна активност е много голям“, добави той.

Радев все пак уточни, че ако партиите се обединят и заявят, че са готови и искат да има през избори през декември, въпреки  Коледа, Нова година, той ще се съобрази.

Радев влезе в спор с ДБ заради обвиненията на сините към него.

„Кохортата около мен, тези хора, които се ангажират с националната сигурност, всички са завършили американски академии, а вашите експерти са завършили съветски академии. Те ви вредят, а вие сте сериозна партия“, обърна се Радев към лидера на ДБ Христо Иванов.

„Критиките към мен на ежедневни, към мен приемам всичко, но когато хората около мен са атакувани, няма да мълча“, отсече той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
9
 
! Отговори
Журналист преди 1 година
Е, добре де. Ами, ако с третия мандат направят правителство какви избори ще има през март. А и март, но през коя година. Съвсем се оплетоха политиците и техните лидери. Като не могат и не искат да управляват, да си го признаят. Наистина станаха за смях.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо взето ДБ са си креатурно на ДС, цялото им ръководство произхожда от комунистически фамилии.
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По радиото имаше доста подробен репортаж. Президента беше доста аргументиран и сдържан а отсрещната страна точно обратното. Възмутително държание. Лицемерно обръщане на фактите. И пълно неуважение към президента. Потресох се.
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДВЕ ГОДИНИ СКРИТО УПРАВЛЕНИЕ НА РАДЕВ! КАКЪВ Е РУЗТАТА!БЕЗ КОМЕНТАР! МОЖЕ ДА СЕ ПРЕГЛЕДАТ БРОШУРИ НА МАГАЗИНИ ЗА ПРОМОЦИЯ НА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ! ИЗВОДА Е ЯСЕН!ТУК НЯМА НИКАСВА ПОЛИТИЧЕСКА СИМПАТИЯ!ВЪПРОС КЪМ ВСЕКИ! НА ДЖОБА ЛИ ДА ВЯРВА ИЛИ НА РАЗНИ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ АНАЛИЗАТОРИ! Кой как управлява държавата и кой краде ?БЕЗ ЛЮБОВ НЕОБЯСНИМА!
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо обаче медиите непрекъснато дават думата на Христо Иванов но коалицията му няма кой знае каква тежест в НС а са яхнали властта все едно са я спечелили, но не са.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехее,до март -ако не измрем ,ще чакаме служебния кабинет да свърши нещо за Народа ли?Може би ще прибере на топло крадците на България?
70
4
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
През март ще има избори, но аз си мисля, че след тях ще бъде съставено мнозинство - Герб, Възраждане. Може би и ген. Янев, но не е сигурно дали без машини ще прескочи 4%. Не вярвам Слави или Мая, ако влязат, да се присъединят към Герб. И с такова мнозинство... не знам какво ще става, но няма за е добро за всички нас.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвратително! В КРБ трябва да се направи спешна промяна - срокове за връчване на трите мандата от президента. Защото по този начин се подменя волята на избирателите и на практика се постига забранена цел - да управлява служебно правителство, вместо избрано таковапо реда наКонституцията при налично НС.
68
2
 
2
 
! Отговори
Муню преди 1 година
Аз съм евроатлантик до мозъка на шапката, а Паборник Гонзу е *** възпитаник! Де го Киру на кирия?;)))
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злобен НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ и СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА! СЕГА е време за новия проект ГЕНЕРАЛ ЯНЕВ/ в момента го играят необвързани/На бавен огън се готви ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. ТРЯБВА ДА СЕ ОТВРАТИ НАРОДА ОТ ПАРЛАМЕНТА И ПОСЛЕ СХЕМАТА РАДЕВ ЯНЕВ ПОДОБНО НА ПУТИН МЕДВЕДЕВ.КАКВО ПРАВИ СТАДОТО -БЛЕЕЕ!СИРЕНЕТО 20 ЛВ И ЗА ТОВО Е ВИНОВНА ДЕМОКРАЦИЯТА!ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ,ЧЕ Е ОТ ПРАВИТЕЛСТВА НАЗНАЧЕНИ ОТ РАДЕВ? НЕЕЕ ТОЙ КРИТИКУВА ВСИЧКИ! ТОЙ Е МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА НАРОДА! МНОГО!МНОГО
66
2
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Пускай за същите и чакай промяна
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РЕШЕТНИКОВ МНОГО УМНО ПРЕДЛОЖИ РАДЕВ/ нали си спомняте как според Нинова и Румен Петков кой е предложил РАДЕВ/ ТОГАВА В ЕДНО СТУДИО РЕШЕТНИКОВ КАЗА,ЧЕ РАДЕВ Е НЕГОВ ИЗБОР!НАРОДА ГЛАСУВА И ИЗБРА НАТОВСКИ ПАГОНИ С ПЕТОЛЪЧКА НА ЧЕЛОТО! ВИЖДАМ ПЕРФЕКТНО ИЗПЪЛНЯВАН СЦЕНАРИЙ! ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА: някой път ,шикалкаве, ГОЛЯМ ДЕФИЦИТ И ЕВРОТО МИРАЖ,КАНАЛИ ЗА БЕЖАНЦИ ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ ОТ ВИСОКО НИВО ,ОГЛАСЯВАНЕ ОТ МЕДИИ И СЪОТВЕТНО-НЯМА ШЕНГЕН!ДОБРЕ ИЗПЪЛНЕНА ЗАДАЧА ЗА ДЪРЖАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В ПЕРИФЕРИЯТА НА Е
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Нови избори с нови партии от млади и образовани хора" - Като тези последните ли???? Ха мерси! НАСИТИХМЕ ИМ СЕ , И ТО САМО ЗА 1,5 ГОДИНА ! Предостатъчно много съсипаха и ограбиха държавата ни!
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
AK-47 на територията на коя държава е извършено това ? Сам си отговори защо :)
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес видяхме сблъсък на държавници интересуващи се от България а не като с деса мастията от интриги, лъжи и кюлчета
61
2
 
3
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Само да попитам! Защо президентът Радев, побърза да се изкаже неподготвен и да говори за някаква национална сигурност, когато украинска ракета на ПВО удари Полша, а си мълчи, да не казвам, като какво, че ще ме изтрият, за разстрела на десетина руски войници, легнали на земята от укронацистите. Видеото обиколи света и предизвика всеобщ шок, но нашият сигурно има забрана от Козяк за взима отношение. Радеееев, укронацистите са стреляли директно в главите на пленниците.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Е, не е "както винаги", ТОЙ НИ ДОВЕДЕ "ПРОМЯНАТА,НАЛИ"! Да,промяна,но каква!?
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Това -E,все някой трябва да се изправи срещу Подлите Подмянаджии! Радев като че ли си видя огромната грешка с тях и сега би трябвало да бъде много предпазлив! И той трябва да носи отговорност за тоталното сриване на държавата,за жестокото обедняване на народа!
58
0
 
8
 
! Отговори
Нега преди 1 година
Така ли не разбраха че и по 5 пъти в годината да има избори нищо не се променя само харчат излишни пари.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с две е двеста "академии" зеления чорап от село Труд си остава селянин с зелен чорап и нищо повече - директно си каза че са има договорились с ЧЕКМЕДЖАН и пионките - операторите на бутони в Народното събрание - маскирани като "партии и политици"за избори през март ..дотогава кот моат да направят да баламосват хората и да си подготвят с хартията победата..Ко стана с "Мутри вън" бе селски..до къде е я докара с дрона на ЧЕКМЕДЖАН