Нинова: В последните дни живеем като в гангстерски филм

БСП иска да се увеличат наказанията за каналджиите
Обновена: 23 ное 2022 10:03 | 23 ное 2022 10:00, Камелия Цветанова
40
Нинова: В последните дни живеем като в гангстерски филм
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последните дни живеем като гангстерски филм, гонки стрелби, в Бургас загинаха двама полицаи, едни е застрелян на границата, вчера тежко ранен, днес отново преследване на мигранти в центъра на държавата, а в пограничните райони живеят в абсолютен страх. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и настоя парламентът да поеме своята отговорност за решаването на този проблем, а тя е да промени НК и  да завиши наказанията за трафикантите и каналджиите.

Още по темата

Тя припомни, че БСП на 8 ноември внесе такъв законопроект, но той още не е влязал за обсъждане в правната комисия на НС.

Според нея в момента цари пълно безвластие и безнаказаност.

„Днес отново този законопрект не е внесен в дневния ред на правната комисия, всички се вайкаме и се тюхкаме, но този законопроект не е в дневния ред. Призовавам още днес правната комисия да го обсъди и да го внесе за гледане в пленарната зала“, отсече Нинова.  

„Докато не се промени, ще стоим ще гледаме отстрани и ще носим отговорността, защото всички казват, че законодателството е лошо“, настоя тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
То па тоя закон дето го има като се прилага, та ела да видиш! Сутринта по Нова показаха фактология - трафикант забовен с 20 мигранти - "..съдейства на следствието.." - 6 месеца условна?!? присъда. Друг такъв - 5 хиляди лева глоба! А кажете, че не се прилага закона? И като дигнеш "наказанията" какво?! А трябва като в Гърция. Трафик? 20 години ефективно! Без обсъждане. Прокурора иска "споразумение" - за какво? Ако е неоснователно - и той 20 години. Без това тук ще продължи Дивия Запад!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приноса на госпожата към този сценарий на гангстерски филм хич не е малък! Едни от първите и най големи бандити почнаха от тази партията! Вън от властта, съд и затвор - но кога?
8
2
 
13
 
! Отговори
asd преди 1 година
Къде е фигуранта с ветото? Нали управлява вече 2 години? За първия мандат цялата кампания изгради с внушения за мигрантитие, че сме били разграден двор. Сега като положението е много по-лошо защо мълчи?
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков е виновен за всичко което се случва и отчасти въпросната другарка, между другото кога ще арестуват Хасан и Кики, доста хора им се точат в затвора?
6
13
 
8
 
! Отговори
Това е България преди 1 година
Мутрите на Борисов и Гешев счупи ха Държавата, имат клетки в всички градове, купуват си полицаи на корем за да потулват престъпления!
5
5
 
7
 
! Отговори
Али Реза преди 1 година
При Баце мафиозо май нЕмаше такива неща? За един прЕател питам....
4
0
 
12
 
! Отговори
перко преди 1 година
Всичко започна когато покуратурата влезе в президентството, а фигуранта в него излезе и вдигна юмрук! Когато институциите воюват държавата се руши и нищо добро занапред не ни очаква,!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че тази година може да се окаже последната за Нинова. Готви се нова Левица, партийната организация на София град се надига срещу Крушовчанката, в скоро време и Сергей Станишев ще се включи в борбата стещу К.Н. и клика. Много ще й припари под краката на председателката на БСП, страдаща от мания за високи правителствени постове!
2
0
 
9
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Много умно изказване - да се завишат наказанията. В момента те са 10 години за каналджийство. Явно текст има, но прилагането му куца. И пак прокуратурата със споразуменията. За кво да се мори другарят прокурор да пише обв.акт. я едно споразуменийце 1 г условно и всички са доволни. Съдът одобрява обикновено. Тук е заровено кучето.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6 месеца с Кирчо в носовете ли си бъркахте