ПП: Цялата държава става заложник на променливите настроения на Борисов

ГЕРБ нямали намерение да съставят правителство
115
ПП: Цялата държава става заложник на променливите настроения на Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България очаква план и визия, хората искат спешно да се вземат мерки, за да намалим неравенствата в страната, а единственото нещо което ГЕРБ направи е да избере председател на НС и да вкара безобразието Изборен кодекс, обвини в декларация от името на ПГ на ПП Андрей Гюров.

Още по темата

„Нямаше разговор за коалиция с естествените партньори на ГЕРБ, тези които свалиха последния редовен кабинет. За сметка на това ГЕРБ пуснаха заря от фалшиви сигнали, лъжи противоречиви твърдения, Бойко Борисов си противоречеше със собствената партия и със самия себе си. Цялата държава става заложник на настроенията на този човек“, отсече той.  

„Както сте тръгнали няма как да формирате коалиция и хората няма как да не излязат на улицата, когато виждат, че вместо да се решават истинските проблеми ГРЕБ, ДПС и БСП приватизират Изборния кодекс като единственото важно нещо. Стана ясно, че ГЕРБ нямат намерение да работят за сформиране на правителство, България има нужда от отговорно поведение и не може да се отлага . Изправени сме пред важи решения и не може да губим историческо време, всички предупреждават за тежка зима и това безвремие не може да продължава“, каза Гюров.

„Когато другите ги е страх, нас не ни е страх дори и да сме малко и всички залози да са срещу нас и заради това излязохме с план с ДБ и само със 73 депутати сме готови да предложим правителство с ясни задачи – Еврозоната и Шенген, увеличаване на пенсии и заплати и това е единственият начин за намаляване на неравенствата, запазване на текущите данъци, приемане на бизнес пакет за омекчаване на административната тежест за бизнеса, работещо електронно управление, приемане на пакет за по-добро административно обслужване на гражданите, пакет „Справедливост“ за започване на реформа в прокуратурата“, посочи Гюров.

Той припомни, че за да съставят правителство на малцинството с втория мандат ПП и ДБ имат няколко условия и първото от тях е да се оттеглят промените в Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"само със 73 депутати сме готови да предложим правителство"Аха...готови са да обявяват войни по заповед на щуката.Знаем.
65
0
 
12
 
! Отговори
Някой към 59 преди 1 година
Нищо лично ама като чуя фамилия Костадинов вече и бягам инстинктивно си представям бесен луд на свобода. До къде ни докараха.
64
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Da_борисов е червен, на кого построи путинския поток с българска пара, но пък без никаква полза за България?...
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сталев__абе то и с една прочетена книга не бива да се управлява държава ама...
62
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЙКО БОРИСОВ-ПРИДВОРНИЯТ ШУТ НА СУЛТАН ЕРДОГАН!
61
10
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 50 преди 1 година
Тулупа е с предимство при бай Ставри. Ред има.
60
8
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Последният редовен кабинет беше бедствие. Много по-рано трябваше да бъде свален
59
8
 
20
 
! Отговори
Сталев преди 1 година
Не мога да разбера защо от сайта дават възможност на изкукалите кокорчовци да ръсят глупостите си из народа ?! Държавата и сега е заложник в ръцете на пропадалищата от ПП - никога повече ПП !!!Махайте се, некадърници ! Държава с приказки, присмех и самоизтъкване не се управлява !!!
58
3
 
18
 
! Отговори
1313 преди 1 година
Тези инфантили трябва някой да ги спре!
57
2
 
12
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ВСИЧКО Е САМО ТЕАТЪР.240 АРТИСТИ ПОД РЕЖИСУРАТА НА КОЗЯК СЪСИПВАТ ВЕЧЕ 32Г. ЖИВОТА НА ШЕСТ МИЛИОНА БЪЛГАРИ БЕЗНАКАЗАНО.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удължаване на концесията на Софийска вода с още 8 години - това днес ще бъде гласувано в Столичния общински съвет. Бързането и липсата на каквато и да е публична и експертна дискусия пред гражданите и медиите, представлява сериозен проблем, може би и на корупция. Недопустимо е концесията просто да бъде удължена до 2034 г. без обществено обсъждане, без публична комуникация, а срокът за изработване на план на начина на предаване на активите и дейността на дружеството обратно към Общината е изтекъл
55
7
 
14
 
! Отговори
Da преди 1 година
Комунистите окрадоха държавата и си осигуриха високи пенсии , а продължават да лаят , че Борисов им е виновен ! Президента Радев е виновен!
54
2
 
10
 
! Отговори
Преслав Български преди 1 година
Няма ли най-сетне, *** да спре глупостите на "анонимен". Защо му се дава цялото пространство с абсолютно некомпетентни и противоречащи се мнения. Или е платен, за да къса форума. Абсолютно недопустимо!!!
53
1
 
19
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Боже, боже, какви хора ни управляват и взимат решения в "полза" на народа. Колко мъка ни чака още.
52
1
 
13
 
! Отговори
Сусо преди 1 година
Народът сам си е виновен, когато избира ***, но алчни политици да управляват държавата!
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Когато другите ги е страх, нас не ни е страх дори и да сме малко и всички залози да са срещу нас". - Андрейчо, нежеланието да се рискува е страхливост, пресметнатият риск е смелост, а подцененият риск е безумно перчене.
50
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ще го изчетъртаме докрай. Така както изчегъртахме Бай Тошо преди 33 г
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се изпари ентусиазмът на резидента? Искаше промяна, вдигаше юмруци, повеждаше протести срещу същия тоя Б.Б. А сега и двамата са се снишили един друг в краката на другия. Фигурант бе и фигурант ще си остане Руми зеленото чорапче
48
2
 
11
 
! Отговори
Някой към 36 преди 1 година
Кой визираш като българите. Тези който приеха чалгаджийският манталитет ли? Доста са вече и това не е българско и родно. Всъщност и много от дънданията на българските традиции не мога да понеса като шум, но е класа пред всичко останало ако е не е направено от последните трендове аз съм патриот ама кух. Ако забранят чалгата и вместо във футбола налеят в образованието и в опазването на границите ще кажем, че всички сме се поучили от минали грешки -народ и правителство. И ДПС вън и бесните патриоти
47
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
държавата е заложник на борисов от 13 години, защото всички общински власти са все още на герп, държавата е заложник на този човек и виждаме всички колко сме изостанали на фона на Румъния примерно, няма да влезем в шенген благодарение на тоя стобор на границата, опънат по времето пак на герп, граничарите ни не са подготвени и оборудване пак благодарение на герп!