Петков: ГЕРБ и БСП са твърдо решени да прокарат хартиената бюлетина

Продължава протестът пред сградата на НС
29 ное 2022 20:16, Красимир Ангелов
218

Снимка: БГНЕС

Граждани протестират пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина. Организатор е Инициативата "Правосъдие за всеки", като това е вторият протест срещу промените в Изборния кодекс.

"Това, което виждаме, е, че ГЕРБ и БСП са повече и са твърдо решени да прокарат хартиената бюлетина4, коментира на протеста съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. "Те в момента знаят, че вероятно ще се отива на избори и това, което искат, е следващите избори да бъдат направени по стария начин от годините на прехода, с хартиени измами", добави той.

Още по темата
Кирил Петков увери, че от "Продължаваме Промяната" няма да отстъпят от принципите си.

"Въпреки че знаем, че сме малцинство – 53 депутати, показваме, че няма да отстъпим от принципите и че независимо от това колко невъзможна изглежда тази битка, ние няма да се предадем. Вече има алтернатива – хора, които си спазват обещанията и са готови да се борят за принципите си", заяви Петков.

В петък повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по 16-те докладвани параграфа от законопроекта за промени в Изборния кодекс.

Президентът Румен Радев по-рано разкритикува драмите около изборния кодекс.

"Вместо да се ангажира със съставяне на правителство, да се занимава с проблемите, които пряко касаят българските граждани, да се фокусира върху проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост, попълването на персоналния състав на органи с изтекъл мандат и други важни проектозакони, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс, каза президентът Румен Радев по време на консултациите с "Български възход" за съставяне на правителство. Дали това е основният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият дебат за наименованието на закона, дълбоко се съмнявам", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
20
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
КИРООО ЗАЩО МЕ ЗАДЪЛЖАВАШ ДА ГЛАСУВАМ САМО С МАШИНА КИРООО НЯМАШ ВЕЧЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ЛЪЖЕТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ БЮЛЕТИНАТА СЕ ГЛАСУВА В ЦЯЛА ЕВРОПА САМО КИРО МЕСИЯТА НАСИЛСТВЕНО НАЛАГА МАШИНИТЕ ПОСРЕД НОЩТ НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК КИРООО А ДЪРЖАВА НЯМА ВЕЧЕ РАЗРУХА 2 ГОД
40
13
 
5
 
! Отговори
БСП ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Тези партии манипулират изборите за европарламент и кмет и парламента и всички останали избори за да са добре и на топло да лапат от баницата. Съдебната система е подчинена на тези партии мафиоти. За това България е на последно място в Европа. Българино събуди се.
39
4
 
17
 
! Отговори
ДНЕС НА ПРОТЕСТА.. преди 1 година
47 ПРОТЕСТИРАЩИ - ЦИФРОМ И СЛОВОМ........А МАДУРО - МИСИРКИТЕ, РАБОТЕЩИ С КОДА НА КИРО ГИ ОБЯВЯВАТ, КАТО 4700.
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли още някой който да се връзва на тия "умнокрасиви"***?Хиляда некъпани и *** индивида ще определят дневният ред на държавата,докога бре скоричби?
37
2
 
22
 
! Отговори
Ъф! преди 1 година
"Граждани протестират пред Народното събрание..." Няколко "чужди подметки", нямат и за един автобус.
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кой се затруднява бе ЛЕВАЦИ през 90-те беше Цветна СДС синя с лъвче Бкп_бсп червена с роза ДПС лилава с маслиново клонче няма невалидн няма и преференции ама дойде Цара и обърка всички и всичко, като я направи черно бяла с *** преференции, който партиите не ги бакърят за слива
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е нередовен и това става очевидно. Държавните органи са в режим на спасяване на държавата от натрапен случаен луд човек. Сега с тази толерантност дето всичко е нормално трябва да има изходи за мнозинството когато политкоректността ни натресе луд човек и потъваме и потъваме
34
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всички играят заедно и забавляват раята с глупости
33
17
 
1
 
! Отговори
32 години стигат преди 1 година
32 години манипулация на изборите. Тези партии манипулират изборите за общински кметове за евро изборите за парламент и всичко останало което носи пари. Тези партии манипулират общественото мнение със лъжи и измама. Никога повече ГЕРБ ДПС ИТН дъното и Радев и Пеевски и Доган и Боко и БСП влязоха във коалиция за власт и топли службички от ГЕРБ. Да живее България
32
2
 
20
 
! Отговори
КИРО ТЪПОТО преди 1 година
САМО ТОВА ЛИ ОСТАНАХМЕ?
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С машинки другите държави не гласуват,защото си е доказано,че могат да се манипулират.Преди време пишех на майтап,че един сатанист IT да има със зависимости даже могат да ни превземат от чужда държава с 1-2 пионки.Оказа се,че еди от IT-тата наистина бил сатанист и използвал в нета ник Луцифер...Даже се учудих.
30
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо,дълбайте дъното продажници,хората ще ви накажат подобаващо за това,изборният кодекс и неговите промени са най малкият проблем на българите в тоя момент!
29
11
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТЪПАНАААРИ! 2 ДНИ БЕЗ КОМЕНТАРИ АМА СТЕ ПРОПАДНАЛИ
28
3
 
22
 
! Отговори
Васко преди 1 година
*** 100 човека! Стига сте ме занимавали с тези нехранимайковци! А моите права къде са??? Аз искам да имам право да избера как да гласувам! Цчла Европа гласува с хартиени бюлетини, тези ли са сега умнокрасиви да ми казват кое е добре?! Кокорчо и този *** си отиват!
27
18
 
5
 
! Отговори
БСП ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Никога повече ГЕРБ ДПС и БСП. Тези партии манипулират изборите през прехода на 32 години. Тези партии са мафиоти на прехода ограбват България 32 години през магистралите тунелите евро фондове и програми и обществени поръчки и търгове и границата с Турция и всичко останало което носи пари за това България е на последно място по всичко. Съдебната система е подчинена на тези мафиоти.
26
12
 
2
 
! Отговори
ПО КОНСТИТУЦИЯ преди 1 година
ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, СРЕЩУ 50 ЛВ!
25
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първанов ще ги спре!
24
18
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Какво значение има как ще се гласува,който иска да гласува,ще намери начина. Смешно е да се разчита,че...хартиената бюлетина ще повиши нечии %. При...хартиената могат да стават повече машинации и се затрудняват изборните комисии с...броене и отчитане,ама кой ги мисли тях.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22:В малките градове и без пари ще гласуват пак за ГЕРБ,защото преди време им е дал пари за общините,а по времето на Кирчо е трябвало сами да се оправят и "да не лежат на държавата".
22
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машинното гласуване е от всякъде по-добро от хартиеното. Хартиеното е пълна из-мама - купуване , продаване , невалидни бюлетини , броене и тнт. затова българите предпочитат хартия ?!? Понеже са най-...Умни на света.