Първанов зове: Левицата се нуждае от дълбока трансформация

Лявото е в кома, а левите хора не вярват, че БСП в този си вид е лява, посочи Манолова
Обновена: 29 ное 2022 16:43 | 29 ное 2022 16:39, Красимир Ангелов
133

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Левицата се нуждае от дълбока трансформация, заяви президентът (2002 г. – 2012 г.) Георги Първанов, който участва в кръглата маса "Лява България – идеи, политики, единение". Събитието събра лидери на леви политически формации.

"Бих казал промяна, но сега иззеха тази дума и я опорочиха", каза Първанов пред останалите участници.

Без обединена левица ние няма да имаме сериозен успех, заяви Георги Първанов и посочи, че  периодите, в които левицата е управлявала или е била част от управлението, са били успешни за България.

По думите му трябва да се работи за равнопоставеност на формациите. "По-малките няма да имат свръхпретенции, да слагат прът в колелата", коментира Първанов и отбеляза, че за общо явяване на местните избори трябва да започне да се работи още от утре.

Още по темата
Бившият президент коментира и поканата на лидера на БСП Корнелия Нинова всички, напуснали партията, да възобновят членството си в нея.

"Длъжен съм да припомня на тогавашния състав на Националния съвет (на БСП), че на 7 януари 2014 г. с решение на Националния съвет ние бяхме изключени от партията", каза Първанов.

"Доверието в левицата е в реанимация", заяви от своя страна лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова. Според нея България е лява, а българските граждани имат нужда от социална алтернатива и политика. "Днешното събиране е стъпка в правилната посока. Лявото е в кома, а левите хора не вярват, че БСП в този си вид е лява", каза още тя.

"БСП е приватизирана", заяви още бившият омбудсман и добави, че в парламента десните мислят за Украйна, а левите за Нинова.

Манолова допълни, че е важно левите формации да се явят заедно и да излъчат общи кандидати на местните избори и евентуалните предсрочни парламентарни избори.

Сред участниците на кръглата маса са още Костадин Паскалев, Румен Петков, Татяна Дончева, Георги Кадиев, Симеон Славчев и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
3
 
! Отговори
Архар от Казахстан преди 1 година
Куршум ти трябва на тебе ... БРАКОНИЕР .
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На срещата с майки онзи ден ,Путин се обърка и вместо "трансджендъри", каза че в други държави е пълно с Трансформатори (?). Колко точна оценка за процесите в БСП..
98
0
 
4
 
! Отговори
Ахахах преди 1 година
Аз на тия снимки един не видях набор след 80-та година. Всичкото е све пролетариат побелял.
97
0
 
4
 
! Отговори
д преди 1 година
трансформация им трябва на Б(К)П чрез събиране на чемодан и към мацква
96
4
 
4
 
! Отговори
Изправи се.МУТРИ ВЪН преди 1 година
Много се се развихрили фашистчетата тук в коментарите, но вече усещате пръчката! Ще има изправи се. МУТРИ ВЪН!
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ К...И Е КАЗАЛ НАРОДЪТ.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВЕТАЛАНА ШАРЕНКОВА-ТИПИЧЕН ПРИМЕР НА КОМЕРСИАЛНО РУСОФИЛСТВО...БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА ТЗИ ДАМА НАТРУПА ДОСТА ПАРИЧКИ БЕЗ ДА ИМА КОЙ ЗНАЕ КАКВИ КАЧЕСТВА ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО...
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ГОДИНИ НИКАКВИ ГИ НЯМА И ХОП ЦЪФВАТ ОТ НИЩОТО...И ОСОБЕНО ТЕЗИ ДВАМАТА НА СНИМКАТА.АМА КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ И ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ЖИВИ ЛИ СА?
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОКАТО БЯХА ЦВЕТНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЧОВЕК ВЛИЗАШЕ В СЕКЦИЯТА, ИЗБИРА СИ ЕДНА БЮЛЕТИНА, ВЗЕМА СИ ПО ЕДНА ОТ НЯКОИ ОТ ДРУГИТЕ В ДЖОБА, ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА БРОЯТ С КОЯ БЮЛЕТИНА Е ГЛАСУВАЛ И СИ ИЗЛИЗАШЕ. ИЗБОРИТЕ БЯХА ЧЕСТНИ И ТАЙНИ. СЕГА ДЕСНИТЕ ФАШИСКИ ПАРТИИ САМО С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ КАК С ПАРИ И ШАШМАЛОГИИ ДА КОНТРОЛИРАТ И КУПУВАТ ИЗБОРИТЕ И ДА ПРАВЯТ ГЛАСОВЕТЕ НА ЧЕСТНИТЕ ХОРА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ, ВСЕ ЗА ИЗБИРАТЕЛНИ ЦЕНЗОВЕ И РЕПРЕСИИ ВИЯТ... НЕ НА ЛЕВОЛИБЕРАЛНИЯ ТОТАЛИТАРИЗЪМ, ДОЛУ РЪЦЕ ОТ ИЗБОРИТЕ!!!!!!!
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето коментари са показателни за масовката от "актовните избиратели". Такива да гласуват за когото и да е, си е унижение за избрания.
90
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ой дядка, дядка, кyypo ти се мятка, на лево на десно търсиш дyyпе тeсно. Гъyс, гъyс, рyнтaв гъyс, дъpта уyyтка уyyй чевръст. Отишла баба на Павел баня, да носи на дядо уъътка кат копяня. Ой дядка, дядка, къyро ти се мятка, на лево, на десно тъpсиш дyyпе тeсно.
89
0
 
2
 
! Отговори
Ма преди 1 година
На тоя и Чакърдъкова ке му пее на ухо.
88
3
 
3
 
! Отговори
КОТО СИ НАПРАВИШ САМ преди 1 година
ААА, НЕ! БСП СИ Е ДОБРЕ С НИНОВА. СЕГА ЩЕ ВДИГНЕ РЕЗУЛТАТА С ХАРТИЕНИТЕ, АМА ЗАЩО Й ТРЯБВАХА МАШИНИ? ЗАИГРА СЕ С ЧАЛГАРИТЕ И КИРЕТАТА, ТА ДАЖЕ И С ПИНОКИО СИ ЛЕГНА?
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гоце зове-даите другари да напраиме една партия социалистите милионери.
86
0
 
7
 
! Отговори
левитедесничари преди 1 година
Събраха сите слуги на световния капитал у нашенско!Левите десничари!Тези ***,сатрапи и предатели искат да излъжат народа,че като заровят в нивата счупената си мотика и на пролет като гласувате за тях и тя ще стане плодна фиданка-Е ДА,АМА НЕ!Тия от Козяк ще обединяват и левите десничари-порнография!
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гоце е жилаво копале навремето изкара триперо накрак.
84
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
аха,Гоце опят е изпълзял....Па защо и не?..Докато е жив ще си получава "ПРЕЗИДЕНТСКА ЗАПЛАТА",така че какво му остава,освен да си разнообразява живота с политигрички ?../важи и за останалите "президенти",без Зееелката,разбира се../...Явно в нашата "политика" е в сила ПРИНЦИПА на модата:..-"Модерното е добре забравено СТАРО"..
83
1
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Три години, девет дана кат не съм друсана, половата ми система паяжина хвана, гъъъс, гъъъс, рунтав гъъъс, дъpта уyyткa yуyй чевръст. Комунист ми мига мамо, комунист ми мига, белите ми крака мамо, сака той да вдига. Он сaка да го тypи бaрем до сpeдата, да му дам ли мила мамо поне до мypдята. Немой Герко, немoй мила, мамина гyгyтка, чакай първо да опита майчината уyyтка. Разсипа ми от полата набраните дренки, па ме хвана собера белите ми нeнки. Он дъpпа, аз дъpпам, леле кеги сepe, що да стoра мила
82
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахааа, нов проект с тези дръти членове не става :)))))))))))))))))))))))))))))))
81
0
 
7
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
Обединение на лявото. Обърнете внимание. Има ли поне една лява формация поканена на срещата ,която да не е от отлюспени от БСП .За какво ляво обединение говорим. Истината е ,че точно тези съсипват БСП.