Първанов зове: Левицата се нуждае от дълбока трансформация

Лявото е в кома, а левите хора не вярват, че БСП в този си вид е лява, посочи Манолова
Обновена: 29 ное 2022 16:43 | 29 ное 2022 16:39, Красимир Ангелов
133

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Левицата се нуждае от дълбока трансформация, заяви президентът (2002 г. – 2012 г.) Георги Първанов, който участва в кръглата маса "Лява България – идеи, политики, единение". Събитието събра лидери на леви политически формации.

"Бих казал промяна, но сега иззеха тази дума и я опорочиха", каза Първанов пред останалите участници.

Без обединена левица ние няма да имаме сериозен успех, заяви Георги Първанов и посочи, че  периодите, в които левицата е управлявала или е била част от управлението, са били успешни за България.

По думите му трябва да се работи за равнопоставеност на формациите. "По-малките няма да имат свръхпретенции, да слагат прът в колелата", коментира Първанов и отбеляза, че за общо явяване на местните избори трябва да започне да се работи още от утре.

Още по темата
Бившият президент коментира и поканата на лидера на БСП Корнелия Нинова всички, напуснали партията, да възобновят членството си в нея.

"Длъжен съм да припомня на тогавашния състав на Националния съвет (на БСП), че на 7 януари 2014 г. с решение на Националния съвет ние бяхме изключени от партията", каза Първанов.

"Доверието в левицата е в реанимация", заяви от своя страна лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова. Според нея България е лява, а българските граждани имат нужда от социална алтернатива и политика. "Днешното събиране е стъпка в правилната посока. Лявото е в кома, а левите хора не вярват, че БСП в този си вид е лява", каза още тя.

"БСП е приватизирана", заяви още бившият омбудсман и добави, че в парламента десните мислят за Украйна, а левите за Нинова.

Манолова допълни, че е важно левите формации да се явят заедно и да излъчат общи кандидати на местните избори и евентуалните предсрочни парламентарни избори.

Сред участниците на кръглата маса са още Костадин Паскалев, Румен Петков, Татяна Дончева, Георги Кадиев, Симеон Славчев и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Социална политика........... Хахахаха, ама с гласовете на ГЕРБ :)))))))))))))))))))))
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Нинчето не може да заблуди Първанката, язък за опитите :)))
58
2
 
8
 
! Отговори
диди преди 1 година
Първанов да не би да гледа пчели! Много са го хапали ,целия подут Завалията!
57
6
 
5
 
! Отговори
Вторан преди 1 година
Най-добре закривай ,червените бабки и дядковци са със застрашен статут вече! На изчезване са!
56
2
 
3
 
! Отговори
ВетЪРА на ПОДмяната преди 1 година
С митинги незнам как ще излъжат младите но с модерен парад С ОНОВА ЗНАМЕ С ДЪГАТА пак може да се върнат на власт БКП с КИРО И АСЕН НАЙ ОТПРЕД .
55
6
 
4
 
! Отговори
Социална политика преди 1 година
Социална политика благодарение на БСП: Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт. Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места. Бяха актуализирани пенсиите, нещо, което Бойко и ГЕРБ за три мандата не успяха да направят. И всичко това само за едно участие на БСП в правителството за 7 месеца..
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левицата се нуждае от 2 метра дълбочина, последвана от здраво утпъкване, от тежка желязо-бетонна плоча и "Амин" за финал!
53
4
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Краси: Това за преименуването е стара дъвка. Сега сме 2022г. Кой от днешните членове на БСП е участвал в събитията преди или след 1944г? Няма такива. Може да е останал някой жив в пенсионерските клубове, но и това не е сигурно. А колкото до бивши членове на БКП, има ги във всички партии.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младите ги няма и държавата си остана в ръцете на дъртите бекапари.Алчни за власт и мангизи.
51
5
 
8
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Т.н. социалисти,са преименуваните комунисти.А комунистите са избили елита на Царство България,други десетки хиляди са прекарали през концлагери или са изселили.Отнели са насилствено всичко от всички/конфискация на заводи,банки,магазини,земи,гори,животни.../45г. ползваха привилегии,стреляха на границата по бегълците.
50
3
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Тия откъде излязоха макар и милионери уредили се до девето коляно пак се гласят да се редят за власт лелелелелелеле БКП ДЕТО ПРЕРАЗПРЕДЕЛИХА БОГАТСТВАТА В ОПРЕДЕЛЕНИ ФАМИЛИИ ОЩЕ 90 ГОД
49
1
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на големия учен историк д-р. Параванов с важни изследвания върху Бай Сандьо и дядо Благойски.
48
3
 
3
 
! Отговори
ВетЪРА на ПОДмяната преди 1 година
54 СТРАНДЖАТА: "Социалистите са социопати." . А пък демократите са психопати ! А къде сме ние ? Между двамата- ни оправят.България е насилена и ще бъде насилвана докато умре!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да дигаш от време на време пенсиите на хората, като преди това си фалирал три пъти държавата и си направил народа си сиромаси, не те прави лява партия.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левицата с най-много милионери, гласувала за плосък данък.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите от БСП никога няма да видят власт
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента кипи един вълчи долен капитализъм.Обърнете внимание,че всека втора реклама по телевизията е за лекарства.Превърнаха в търговия и човешкото здраве..
43
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
От Първанов тръгна...разбиването на лявата БСП. Този се изживя като неоспоримо...ляво гуро и наложи редица грешни решения още като беше начело на тази партия.Едно от тях е спуснатия с...парашут Сергей след него,като стана президент. В последствие създаде и АБВ,което даде ход на...роенето в Столетницата. Сега тръгнал да критикува и...обединява. Абе скрий се някъде и си посипи главата с...пепел.
42
0
 
8
 
! Отговори
Всички тези хора са преди 1 година
Част от статуквото! А Първанов да отиде на лов или на спа в хотелът на жена си. Нов бардак но със стари к....и
41
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 44 преди 1 година
*** в Института за исторически изследвания и поискай консултация поне от няколко човека, които се занимават с изследване на този период. Няколко, защото не се знае на кого ще попаднеш. След промените някои от най-младите се осмелиха да цитират автентични документи, посочвайки архивните им номера. Но никак не са малко послушните дечица на доскорошната червена професура. Някои от тях набързо се пребоядисаха, но други са си ощена партийна хранилка и се надяват на изгодно назначение в удобен момент.