Борисов: ГЕРБ ще предложи експертен кабинет

Целта му била да стабилизира България
170
Борисов: ГЕРБ ще предложи експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Това написа в личният си профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", допълва Борисов.

По-рано днес бившият премиер написа, че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет.

"ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство. Това заявих пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА СТАРИТЕ КРАНТИ НА КОМУНИЗЪМА ОТ ГЕРБ-СДС ЩЕ КАЖЕМ "ДВАНАДЕСЕТ ГОДИНИ СТИГАТ,СТИГАТ - ВРЕМЕТО Е НАШЕ, ВРЕМЕТО Е НАШЕ"!!!
96
0
 
0
 
! Отговори
Скрий се преди 1 година
Скрий се, бе!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ни го изтипосвате тоя, защо не е в затвора?!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ не трябва да участва във властта, те имат вина за всичко случило се в България и народа ги събори!
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самия Бойко , така и не успя да осъзнае, че двамата с ЦЦ , са много вредни за България и трябваше да напуснат властта и то много отдавна!
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Либералите и Киро+БСП, бяха последния шанс на България, но вие ги съборихте и след това най-мощните, глобалистите взеха властта и ви управляват и вместо да съединяват света като глобалисти, те го разделят, което е неочаквано !
91
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Ние "експертите" на ГЕРБ ги знаем ,какво представляват- в този случай :"Повторението ,не е майка на знанието" !Именно поради тези"експерти" сме стигнали дъното и поради сервилната продажна политика ,която водят по- голямата част от българските управляващи,доказателство за това е и следното :"Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен".Индивиди ,без "грам" достойнство и морал!
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как можахте пак да го допуснете до власт този престъпник и убиец Боко, как можахте, уродииииииииииииии?! Този човек потопи България, за да си спаси кожата, уби маса народ и ограби България и я натика в блатото, той е чужд агент и работи за себе си и чуждите, не за България!
89
0
 
0
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към ШенгенДа за пореден път ни навряха прът. Може и да ти харесва но на мен НЕ
88
0
 
0
 
! Отговори
Имат ги преди 1 година
Експертите в краденето на едро.
87
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 1 година
Този просто вече не мога да го гледам.На тези,които гласуваха за банкянската разбойническа организация,ще кажа-и децата ви няма да ви простят,че помогнахте на разбойниците отново да вдигнат глава!Малко ли ви беше,че 12 г ви ограбваха и крадяха?
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за една секунда можеш да разчетеш цялото криминално минало на Бойко Борисов и такива червенотиквеници................просто прочиташ:"ЧЛЕНУВАЛ ВЪВ БКП"
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аноним"БОРИСОВ ПОЛИТИК УВАЖАВАН В ЕВРОПА БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ДЕМОКРАТ ЛИДЕР НА НАЙ ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ ГЕРБ ВЕЧЕ 16 ГОД" , няма да ти стигнат и три дена, да му прочетеш криминалното минало и извършените престъпления.
84
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
ГЕРБераст експерт!?Пфффффф.
83
0
 
0
 
! Отговори
Anton Chigurh преди 1 година
Този политически труп трябваше вече да е в затвора.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Албания и Македония ще влязат в Шенген преди България. А ние ще чекаме да ни приемат в Индия.
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов се връща на власт яхнал червена кобила и нахлузил червен фес на главата си.
80
0
 
0
 
! Отговори
ЛОЙКО КЮЛЧАН преди 1 година
КАКЪВ КАБИНЕТ ЩЕ ПРАВИШ БЕ,ФЕС ,МЯСТОТО ТИ Е В ЗАТВОРА !!
79
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Заминавай в Холандия - там ти е мястото - мястото на наркомания, содомия и предателство спрямо България.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов каза да се обединим, но откраднатото да не делим.