Демерджиев: Усилията ни за Шенген не заслужават обиди

Получаваме пренебрежение и дискриминация, смята той
88
Демерджиев: Усилията ни за Шенген не заслужават обиди
Снимка: БГНЕС/EPA

"Република България е пълноправен член на Европейския съюз, който полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на партньорите си. Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски граждани, в това число и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз, въпреки засиления миграционен натиск – 4 пъти по-висок от миналогодишния. Трима наши гранични полицаи загубиха живота си, за да запазят сигурността на Съюза. Изключително обидни са внушенията, че срещу 50 евро може да се премине границата. Усилията ни не заслужават пренебрежение! Усилията ни не заслужават обиди! Сведохме до минимум вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена".

Това се казва в позиция на министъра на вътрешните работи Иван Дермежндиев.

"През последните месеци страната ни положи изключителни усилия, за да отговори на всички изисквания на европейските ни партньори. Страната ни успешно премина през две последователни проверки под ръководството на Европейската комисия. И двете приключиха с доклади, които категорично посочват, че страната ни отговаря на всички изисквания на Шенгенското законодателство.

В замяна, вместо европейска солидарност, получаваме пренебрежение и дискриминация. Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството на българските полицаи! Не сме готови да платим такава цена!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Служебни назначени чашковци с 12 тоалетни вече 2 години управляват и ето ти резултат умират български полицаи не ни приемат в Шенген
68
0
 
0
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
Твоя началник, за повече от 20 месеца с неговите миризливи проекти мамата ни разката. Да Ви е честито. И за да няма повече пострадали полицаи вдигайте савака пък квото ще да става.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително обидна е и водената от вас кадрова политика /т.е. липсата на такава/. Измислени конкурси, с измислени кандидати. Навън това се вижда и сега жънем последствията.
66
0
 
0
 
! Отговори
Алек преди 1 година
Гадни смотани Нидерланци!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е държава какъв шенген.Ние българите сме в Шенген,останалите са в бг.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атлантиците НИ , Паси-тУ и Плевнята , на кВо мнение са ?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Премиер , поправете човека от Нидерландия , не с/у 50 евра , а с/у 20 евра може да се премине границата ни .
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
виновни са българите че търпят корупция и организирана престъпност. фактически, това им е начин на живот
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли си мисля , че Путин е виновен ,... А ?
60
0
 
0
 
! Отговори
до ЕС преди 1 година
Ние от Бг , си искаме *** , не разбрахте ли !
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е ЯС-НО , герб и Валери СимОнов да дават обяснения от сградата на бай Ставри !
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
''Усилия'' , ама за какво , за още по-голяма КОРУПЦИЯ ли ?Ние не заслужаваме да се ДОБЛИЖАВАМЕ до европейските граници , ...кЪв Шенген кви 5 леА!
57
0
 
0
 
! Отговори
Шенген преди 1 година
Точно този е дето рева баш на Австрийския при проверката на гранницата?
56
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Кои усилия служебният полицаите умиратднес тук и сега по твое време на служебните на подмяната Европа вижда че България се е върнала 80 год назад
55
0
 
0
 
! Отговори
Hoh преди 1 година
Хехе едно адвокатче с наднормено тегло, дето от вчера го направиха министър и камуфлажните дрехи му стоят все едно ще ходи да коли прасе в Тръстеник, се заканва на Марк Рюте, който ръководи икономика 200 пъти по голяма от българската. Ей бай *** министър.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усилието да върнете хатиената бюлетина отнели няколко седмици от времето на България и гражданите? Вместо да се занимавате с бандитите и корупцията. Усилието да си затваряте очите за грабежите на ГЕРБ. Това ли са усилията ви за шенген. Нито един политик в затвора! Бойко Борисов е още на свобода и води борва срещу държавността и обществото за да се върне на власт. И Радев участва в тази брутална игра срещу държавата? Вие сте жалки!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадецът викнал "Дръжте крадеца!" А не е ли цинизъм точно Радев да задава подобен въпрос ? Радее, който не се срамува да бъде откровена Кремълска под*ога ? Точно заради такива пр*дат*ли като тнего България получава от ЕС такава "солиданост" , каквато той ц*нично демонстрира към унищожавания украински народ.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е само началото, още много *** ще изконсумираме заради наведената ни политика към руското джудже. За жалост, заради недалновидни хора като Радев и опортюнисти като Гешев и Борисов, още много последствия ще берем. Никой не обича жалки наведени предатели. Айде честита ви мизерийка и традиционни християнски семейства.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демерджие заради такива, като тебе няма да видите шенген. Защо не пое щафетата от Рашков и не усили още повече битката срещу корумпирания вот и задкулисиетя? Какво направи ти? Остави ги, за да може да се превърнат в хартиената коалиция, която да безчиснтва отново. Няма да видите никакъв шенген. Орда диваци и ченгета.
50
0
 
0
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Напротив напълно заслужено!Никой не уважава лакеи,слуги и подмазвачи!А освен това вече 20г.демонстрираме че не можем и не искам да се управляваме самостоятелно!