Калоян Методиев: Служебното правителство опитва да ми затвори устата

Трудно ГЕРБ ще реализират мандат
3 дек 2022 17:20, Росен Стойчев
14
Калоян Методиев: Служебното правителство опитва да ми затвори устата
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е антисоциално в икономиката. Има и злоупотреби с власт, намеса в изборите и антиевропейско говорене. Където пипнат, възкниват проблеми. Използват държавните институции като бухалки, за да се разправят с инакомислещите. Изпратиха на мен и жена ми пълна данъчна проверка за години назад. Мислят си, че ще ми затворят устата. Това каза политологът Калоян Методиев за Нова Нюз. И призова ако има и други противници на властта, които са обект на проверки, да го изсветлят.

"Трудно ГЕРБ ще реализира първия мандат, почти не вярвам да се случи. Имам чувството, че връщането на хартиената бюлетина е по-важно за ПП от бъдещето на страната.

Още по темата
Правят си дребна сметка да върнат мандата веднага след като го получат, за да може президентът да наложи вето на промените в Изборния кодекс и да парламентът да няма време да го преодолее", посочи той.

По думите му в парламента не може да се говори за коалиция, а за плаващи мнозинства. "В "Демократична България" има три коренно различни формации, коалицията е в незавидно вътрешно състояние, не знам дали могат да си позволят така на избори. Те са разкъсвани между прагматизма да участват в правителство и възможността да отидат на избори, които могат да са катастрофални за сегашните им ръководства - "Да, България", ДСБ", подчерта Методиев.

 По повод сбирката на леви партии Методиев коментира: "В тая група имаше толкова много тежки милионери, че се чудят как обясняват на хората за социална политика. Политическият им рекет е необясним, повечето от тях нямат регистрация на партии."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко верни неща каза човека, гледайте го да видите в каква държава живеем.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За много неща е прав.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откак го натириха от президентството, много насериозно се взе Калоян.
4
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тоя кой е?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек, уволнен за некадърност, сега *** на Нинова. Пази Боже ....
2
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 1 година
трите партии управлявали България седем месеца и довели държавата до фалит се оплакват от несправедливост към тях :)
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да кажат такива като слави и оня придворен политолог на радьов славчо ангелов какво става, ако при президентска република този вземе пълната власт. Да прочетат сега какво става и да си представят малкия тюркменистан, който ще сме. Никаква Франция, а нещо между орбанова Унгария и ердоганова Турция.