БСП изключи единствения си столичен кмет

Това потвърди Делян Георгиев
6 дек 2022 15:05, Росен Стойчев
8
БСП изключи единствения си столичен кмет
Снимка: БГНЕС

Ръководството на БСП "Изгрев" в столицата изключи от партията районния кмет  Делян Георгиев. Под негово ръководство са трите столични квартала "Изгрев", "Изток" и "Дианабад", съобщи БНТ.

"Вчера БСП "Изгрев" реши, че съм най-лошият кмет, който някога са подкрепяли и изразяват искрено съжаление за това. Партията “сваля политическо доверие” от мен и ме изключва от състава си, поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на "независима политика на всички нива", недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики", е обяснението на Георгиев.

Според него на решението се е отразила и позицията му срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.

Още по темата

"Моята категорична позиция срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини също изигра голяма роля във вчерашните събития. От нищо не се срамувам и за нищо не съжалявам. Винаги съм отстоявал мнението си, когато съм убеден в неговата правота. И да, в район "Изгрев" управляват хората на "Изток", "Изгрев" и "Дианабад", не партийни централи и номенклатурни безполезници. Аз не съм "професионален политик", а един от онези, които наричаме "Изгрев" наш дом. Затова, оценки за работата си приемам само от тях - моите съкварталци. Другото е вятър…", казва още Делян Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За хората, които не са от квартала ще кажа, че това е единсвения кмет, който играе белот със съквраталците си и единствения кмет в София, в чиито райони се строят 5 нови детски градини, така че за такъв човек става на въпрос.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Кмете! Имало и достойни хора! Да те изключат от БСП - явно сте читав човек!
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този сътвори толкова поразии в района, че изключването му от БСП е най-малкото, което заслужава. Слама богу, малко му остава от мандата и никога повече няма да бъде избран.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този беше "лекар" в бърза помощ -не можа да разпознае Инфаркт -каза ,че на Човека му няма нищо , а той почина след няколко часа. Държа се изключително арогантнто
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно са го изключили! Продажник и предател! Иска машини, защото разбра, че с манипулирани машини лесно се печелят избори.
3
0
 
12
 
! Отговори
komitata преди 1 година
ей туй Корнела накрая ще остави в БСП само изпълнителния съвет
2
0
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Във всяка община, във всяко кметство трябва да е така, но уви...!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя чел ли е партиината конституция? Там пише. Партията е майката кърмилница. Всички и се кланят и целуват краката. А на баш съклецарката се бли же долната брада. Тоя на къв се прави?