Дончев: Ще извървим пътя докрай за нов кабинет

Ще се опитаме да рестартираме системата
25
Дончев: Ще извървим пътя докрай за нов кабинет
Снимка: БГНЕС

Конституционната процедура ще бъде извървяна докрай, това включва не само представяне на правителство, но и неговото гласуване в зала. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, коментирайки какво ще се случи в понеделник, когато проф. Николай Габровски ще се срещне с президента Румен Радев.

Дончев се надява, че бъдещото правителство, предложено от проф. Габровски, ще включва добри експерти. „Със сигурност някой му помага, защото сам човек не може да се справи с такава задача. Съставът на кабинета, имената, които са поканени, имената, с които той би се съгласил да работи са негов ексклузивен избор. Така е редно. Когато някой събира отбор или екип е редно освен професионалните качества, той да инвестира лично доверие“, каза депутатът от ГЕРБ по bTV.

„Подготовката на кабинета е неговата задача, негова отговорност. Кабинетът ще включва хора, с които той може да работи. Стремежът е да не бъдат хора, които са ярко политически обагрени, което не е най-важното. Най-важното е те да бъдат стойностни хора като личности. В политиката не можеш да бъдеш добър управленец, ако не си силна и честна личност, и професионалист“, каза Дончев.

Той заяви, че с номинацията на проф. Габровски ГЕРБ са целели едно асиметрично действие, с което да извадят страната от дълбоката политическа криза. Дончев подчерта, че политическият дебат е нещо нормално, но политическият живот не трябва да се свежда до размяна на обиди.

„Парламентарният дебат, критиката са съществена част от политическия живот, но дълбоко не вярвам, че политическият живот се свежда до размяна на укори и обиди. В крайна сметка трябва да се намери съгласие, което да произведе нещо работещо. Това очевидно към момента е невъзможно. По тази причина предприехме това действие. Нещо като опит за рестарт на системата. Сигурно сте работили с телефон или компютър. Както се казва на жаргон той може да забие и единственото действие, което може да го извади от тази ситуация е рестарт. Модел за управление неполитически, който да успокои страстите, да деескалира напрежението. Политиката да се върне към основния си фокус – да произвежда политики, които са в полза на хората, особено в такива критични времена“, обясни Томислав Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътя си е ваш
21
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Възможно е народа да линчува тези , които са против съставяне на правителство, защото те са против своя народ, те са за обедняването на хората и за последваща мизерия , те не са българи , а нечии слуги.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо - не сте отхапали главата на Борисов, защото набеждаването му за злодей на века е от няма и къде! Нямате никакъв обвинителен материал, освен слухове и внушения, т.е. клевети! няма смисъл да се навлиза в спорове, казано е "и с дурака не спори"!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тръгна бай Г а н ьо към Шенген понесъл чанта със сланина салам, ракия, лук зелен и пушката на баба Нина. И пак не влязохме в Шенген но в ЛИДЛ пуснаха банани...
18
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Токсичните ГЕРБ..АБСОЛЮТНО !!!...В това е цялата далавера..Защо обаче все още не сме отхапали алчната кратуна на Тиквата,не ми е ясно..И не,не е виновен САМО Каскетя !
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще гледа Шенген през крив макарон.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Рюте хапваше бифтеки с радост пийваше във мракаи чувстваше се някак лекне знаейки какво го чака...Така завърши този денПавлина сипа на АнаниИ пак не влязохме в Шенгенно в ЛИДЛ пуснаха банани...
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марин се гръмна на площадаСтоянка шибна ВелизарА Гошо денсеше ламбадаИ тръгна Щерю към Шенгенпонесъл чанта със сланинасалам, ракия, лук зелени пушката на баба НинаА Рюте хапваше бифтеки с радост пийваше във мракаи чувстваше се някак лекне знаейки какво го чака...Така завърши този денПавлина сипа на АнаниИ пак не влязохме в Шенгенно в ЛИДЛ пуснаха банани...
14
7
 
6
 
! Отговори
Токсичните ГЕРБ преди 1 година
Протакват за да потулят престъпленията на сатрапа Бойко Борисов!
13
4
 
2
 
! Отговори
Гербидж Дончеф, преди 1 година
ще лобираш ли пак за Истанбул$$$ката конвенция,джендераЗтьо?!?
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай *** политик.
11
1
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Тук едни жалки платени много се изживяват дали се виждат колко са зле стотинки получили капацитет нула тези са останали тук
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ТРЪГНА ЩЕРЮ КЪМ ШЕНГЕНБе ранна утрин в зимен денНикола хранеше прасетоСтоянчо погна с нож МладенА Ставри се изплю в мазетоБорянка хапваше суджуки тихо пръдна в полумракаЕвлоги се задави с лука Никифор го бутна влакаПристигна в село и Сладунотвори той буркан с туршияизвади хляб-един самуни в миг застреля го СтратияСтамат в Москвича се качии натовари го с буркании тръгвайки към Симитлис колата шибна той АнаниИ в този скръбен, страшен часдочу се вест във махалатаШенген отрекъл
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ТРЪГНА ЩЕРЮ КЪМ ШЕНГЕНБе ранна утрин в зимен денНикола хранеше прасетоСтоянчо погна с нож МладенА Ставри се изплю в мазетоБорянка хапваше суджуки тихо пръдна в полумракаЕвлоги се задави с лука Никифор го бутна влакаПристигна в село и Сладунотвори той буркан с туршияизвади хляб-един самуни в миг застреля го СтратияСтамат в Москвича се качии натовари го с буркании тръгвайки към Симитлис колата шибна той АнаниИ в този скръбен, страшен часдочу се вест във махалатаШенген отрекъл се от наси ни сравнил със СатанатаНастана ужас и кошмарМарин се гръмна на п
8
2
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
НИКОГА ПОВЕЧЕ *** НЯМА ДА ПРЕВЗЕМАТ ВЛАСТТА ПИСАЧИ ПЛАТЕНИ НИКОГА А МАШИНИТЕ ЗАМИНАХА ТОВА Е НЕКА УПРАВЛЯВА РАДЕВ ДО 2025
7
2
 
0
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
До ПроСоТо - Ееее,аз не мога...така,малко по...нежно трябва.
6
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 година
Никой не ви иска,БЕ разбойници!Мафията пречи да се повдигнат обвинения на банкянския психиатричан случай,но и това ще се преодолее.ГЕРБ е големия проблем на българите.Ще ревете като ви натъпчат по арестите,гадни типове.Зя 12 г.окрадохте десетки милиарди народна пара.
5
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ха ха ха!...Макроцефала "Дончев" ми хареса...Най-после си призна,че ще извървят пътя ..ДО КРАЯ на бандитската пасмина "гроп"....Груби Елементарни Разбойници и Бандити ..Е,УСПЕХ С КРАЯ !...Приключването ви ще се отрази добре на социалния живот на нацията..
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има кабинет. Нови избори и пак така. Как не намерихте един компетентен инженер за министър председател?
3
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ лъжци! преди 1 година
Връщайте мандата Гербери! Само губите ценното време на България! Глупаво беше да съборите предното редовно правителство, сега губите времето в политически театър и политическо безсилие, политически хаос и политически застой!