Ген. Миланов: Границата е фронтова линия, нужно е сериозно финансиране

Организирано минават границата, която е от векове – между Близкия изток и Европа
9 дек 2022 09:42, Елка Василева
15
Ген. Миланов: Границата е фронтова линия, нужно е сериозно финансиране
Снимка: архив, БГНЕС

„Границата е фронтова линия. В нея трябва да се финансира сериозно, за да може тя да си върши работата като защита на нашата граница и защита на Европейския съюз“. Това коментира пред bTV ген. Румен Миланов, бивш началник на НСБОП и НСО и експерт по сигурност.

Още по темата
По неговите думи инвестиции в оградата, съвременна техника, обучение на граничарите, оборудване, увеличаване на щата и използване на допълнителни сили са част от мерките, които трябва да бъдат предприети.

Според Миланов бежанците имат право от закрила, но когато попадат в тази категория. „Категориите лица, които минават границата, са бежанци, които бягат, емигранти – търсят политическо, и мигранти, които търсят нещо икономическо. В Наказателния кодекс това са престъпления – какво да ги правим?“.

„Защо да не ги върнат? Като какви ги третираме? Къде са им документите? Защо ги хвърлят? От една страна се грижим за тези хора, а същевременно не си даваме сметка, че тези хора по същество съвземем организирано минават през тази граница, която е от векове – между Близкия изток и Европа“, посочи бившият началник на НСБОП и НСО и уточни, че мигрантите, и каналджиите не са случайни хора.

„Това е една система от организираната престъпност, която, ако по-рано беше с трафик на хора или контрабанда, сега е с мигранти“, добави той.

„Оръжието на граничния полицай е да защити себе си или да респектира този отсреща“, посочи Миланов, допълвайки, че ако е необходимо, гранични полицаи ще бъдат обучени за употребата на дългоцевно оръжие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този генерал ги разтегна приказките. От времето на соца. на българската граница се извършваха убийства бягащи от ГДР към Гърция.
10
0
 
2
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Процесите са циклични. По татово време знехме, че Границата е фронтова линия и е нужно сериозно финансиране. После ни демократизираха и ни казаха да унищожим Кльона и Границата, за което е нужно сериозно финансиране. Дойде време генералчето да си припомни, че Границата е фронтова линия и е нужно сериозно финансиране. Единствената константа е словосъчетанието "нужно е сериозно финансиране".
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРАНИЦАТА Е ДОХОДОНОСНА ЗА "НАшТЕ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА"! - ИМОТИ, ЖИПОВЕ, ЕКСКУРЗИИ, СПА - ЦЕНТРОВЕ ...........................
8
0
 
7
 
! Отговори
999 преди 1 година
В един ден твърдят, че границата ни се минава за 50 евро... след 12 часа - че се стреля на месо. НО НЯМА УБИТИ БЕЖАНЦИ, А ИМА УБИТИ БГ ПОЛИЦАИ!!! ДВОЕН СТАНДАРТ!!
7
1
 
5
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ФРОНТОВА ЛИНИЯ ЗА ЕС! ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕЛЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, КОГАТО БЕЖАНЦИТЕ НЕ СА ЖЕНИ И ДЕЦА!!! 99% СА МЛАДИ МЪЖЕ!!!
6
4
 
1
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Още един генерал от бившите, който сънува граници и фронтови линии. Нека той и останалите бивши генерали и военни като него, да отидат да се бият във войната. Може да са Русия, може и с Украйна да са. Те си ги решават тези неща. Нали за това са генерали.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нужно е да се стреля на месо. Като гръмнат няколко ще се научат да заобикалят от далече.
4
4
 
6
 
! Отговори
ген.инж.д-р Борисоff преди 1 година
Опаааа, още един паркетен генерал изпълзя!
3
3
 
6
 
! Отговори
нормален преди 1 година
Да, да! Дайте още стотици милиони, а детски градини, здравеопазване. За децата събираме с СМС-и, а където има лапане се дават милиарди.
2
2
 
7
 
! Отговори
И щом границата преди 1 година
Е фронтова линия за НАС,но и за ЕС,то какво излиза?Ние да влагаме средства,време,човешки животи и съдби,а насреща да получаваме вето за влизане в Шенген,упреци и неразбиране.Щом е така,нека заповядат Нидерландските политици и те да организират финасирането и пазенето на една граница външна за ЕС!Аз ако съм на нашите власти повече няма да си мръдна пръста за никакви мигранти и ще ги пуска по живо по здраво към Западна Европа.Те да се оправят там!
1
3
 
6
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
Така айде ся обратно марш в дупката откъдето изпълзя комунист. Помним много добре коментарите ти за колите да НСО дето бутаха нормалните хора в канавките. Такива като теб са за други учреждения