Шефът на БНБ: Въвежданото на еврото ще ускори модернизацията

Структурните реформи у нас били забавени
43
Шефът на БНБ: Въвежданото на еврото ще ускори модернизацията
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на еврото е в много по-голяма степен процес, който засяга цялостното развитие и модернизиране на страната. Това каза управителят на Българската народна банка Димитър Радев на конференция в София, която обсъжда предимствата и възможностите за България от членство в еврозоната.

Според него присъединяването към еврозоната ще ускори процеса на структурните реформи в България, който е сериозно забавен.

„Ще подобри условията за финансиране и също така ще увеличи инвестициите в страната. Съвкупността на всички тези фактори създава среда за постигане на траен, изпреварващ икономически растеж, а това именно е водещият фактор за ускорена конвергенция и, разбира се, за увеличавена доходите", каза той.

Радев смята, че въвеждането на еврото ще доведе до нормализиране и надграждане на нашия паричен режим, ускоряване на процеса на реална конвергенция и подобряване на качеството и ефективността на нашите институции.

Форумът беше открит от вицепрезидента Илияна Йотова. В него участват още вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на финансите Росица Велкова, гуверньорите на националните банки на Хърватия, Словения, Нидерландия, представител на Международния валутен фонд, депутати, бивши финансови министри, работили последователно за членство на страната ни към еврозоната, представители на бизнеса, синдикатите, банковия сектор, експерти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: БНБевроДимитър Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 1 година
Надзорна- с КТБ си я свърши перфектно, с останалите поднадзорни лица също, но още не си е проличало.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън дрън ерина и пълни глупости на търкалета. Ти дай много пари в голямо количество пък не бери грижа за модернизацията. Създай условия за инвеститорите да се чувстват в безопасност, че се спазват законите, че ще намерят хора които да работят и които да са в добро здраве и образование и не бери грижа за валутата.
13
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кир велики заб(ра)ави реформите
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До6. Не си ясен. Къде е народа? Ти ли си народа
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврото е края на икономиката, няма да спасяваме западните крадци, да се оправят.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До62. Не е така. Чети 80% от народа Са в Корупцията те са тарикати. И с еврото остават ограбени. Другия по-малък процент им е все едно . Защото и сега са с цени на евро но получават левове. Продават купуват на евро - два лева. Така е от години.
9
2
 
22
 
! Отговори
хм преди 1 година
Икономически растеж!!!, моля??? То няма бизнес ,който да не е контролиран от мутри или корупция. Няма работници ,заради ниското заплащане и осигуровки на черно. Няма адекватна социална политика и здравеопазване! Тоя от едно евро чака растеж... Сигурно си мисли ,че народа пасе овце...
8
14
 
6
 
! Отговори
Баси приматите преди 1 година
пишат тук... Словения и Чехия обедняха потресаващо и сега са три пъти по-добре от нас! Нали бе, копейки??
7
2
 
0
 
! Отговори
Ще видите преди 1 година
Няма да ни го дадът.
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въвеждането на еврото ще срути валутният борд а милиардите от него ще влезат в джобовете на тарикатите. За народа ще остане че патия.
5
4
 
26
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ДА И НАРОДА КАКТО В УНГАРИЯ, СЛОВЕНИЯ, ЧЕХИЯ И Т.Н. ЩЕ ОБЕДНЕЕ ДВА ПЪТИ - ПИШЕТЕ ИСТИНАТА НЕ ГЛУПОСТИ АНГЛОСАКСКИ СЛУГИНАЖИ!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
Име преди 1 година
До 2, да се чете поредният*
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бнб каква функция има освен че си оставям монетите и вземам банкноти?
2
2
 
15
 
! Отговори
Име преди 1 година
А независимостта на БНБ, не че с борд имаме много независима политика, но иначе съвсем ще я загубим. Ако БНБ беше читава в регулативен план, банките нямаше да са такива тумори, и преводите в евро отдавна не трябва да са на цената на международен превод . Този управител пее каквото му кажат, поредния безполов управник.
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво евро имаме си лев. Много по развити държави от България не приеха еврото. Те по глу пави ли са???