Горанов: ГЕРБ ще предложи експертни фигури за кабинета

Има риск за финансовата стабилност на държавата, смята той
10 дек 2022 21:32, Анисия Иванова
56

Има риск за финансовата стабилност на държавата. Повишаването на минималната работна заплата на 850 лв. от януари 2023 година ще повиши дефицита с един милиард. Защо никой не казва, откъде ще се вземат тези пари? Tепърва ще се теглят дългове, които ще са скъпи. Изпуснахме момента на по-изгодните заеми. Аргументът на Асен Василев - защо сме пропуснали тази възможност, е несъстоятелен. Това заяви бившият министър на финансите Владислав Горанов в ефира на предаването "Опорни хора".

В отговор на въпрос защо и ГЕРБ са подкрепили увеличението на минималната работна заплата, въпреки предупрежденията му към Борисов за рисковете, Горанов отговори: "защо искате само ГЕРБ да бъдат умни?".

Относно имената на министрите в проекта за кабинет на ГЕРБ, който ще бъде гласуван следващата седмица, бившият финансов министър беше категоричен пред Bulgaria ON AIR, че фигурите ще бъдат експертни.

По думите му в ГЕРБ са едни от най-подготвените хора заради опита и годините във властта.

"Само в сектор "енергетика" трябва да заложим на Делян Добрев. Не бива да правим компромис с този сектор", обобщи Горанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 1 година
Да се намалят депутатските заплати и готово
36
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Предложението за кандидата за енергетиката е противопоказно. И там има належаща нужда от експерт, който разбира от дипломация, но и от всички детайли на занаята.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A бе горанка , имаш да връщаш едни много милиони на българите , шипар мазен ! Ще дойде време и ще те правим на луканки !
34
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Експерти като него, дето не знаеше, че министерството му се е съгласил да плащаме за брекзит, та трябваше да го научим от унгарците?!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята помни най-големите кражби стават при експертните правителства. Това е и целта сега.
32
0
 
7
 
! Отговори
Брадатчесъноядец преди 1 година
Не искам повече фигури. Че и експерти чак. Звучи като работлив некадърник. Хем много, хем от същото.
31
1
 
9
 
! Отговори
Този преди 1 година
Гнусен крадец защо не е в затвора!?
30
1
 
3
 
! Отговори
Мата хари преди 1 година
Ако не сложат г-н Борисов за премиер ,ще гласувам за БСП .
29
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Не мисля, че в случая това ще бъде проблем докато Борисов е наоколо - може би като министър без портфейл или просто като опитен съветник?!...Така ми се иска всички тези простотии, които ни сервира БСП да се окажат някакъв кошмарен сън, да се събудим и всичко да се окаже съвсем, съвсем различно - красиво и добро! Един познат, който работи в чужбина, ми каза един ден, че ако комунистите разберяли какво всъщност били направили, щели да се самоубият..Той смята, че комунист не може да работи..
28
0
 
3
 
! Отговори
В Греб: преди 1 година
ЕксперД до експерД върви и върху експерД стъпва... :)
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже . Сега вече всички наистина ще Омрем.
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусарите се завръщат.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРОБАДЖИЯ Е ДИАГНОЗА ,НЕ Е ПАРТИЯ
24
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа кащият Киро женкаря, е политически труп. Шарлатаните от ПП погребаха промяната и отидоха в историята.
23
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29 Предпочиташ Киро просто, най-некадърния премиер който сме имали, за всички времена? Или най-големите измамници, които сме имали, като ПП? Аматьори, лигльовци, сричащи и бъркащи Шумен с Видин. Токава шуробаджанащина като тяхната, България не помни. Какво направиха с външната политика? Безгръбначни и непредвидуема. А с границите? Разграден двор. С руските офшорки? Общо казано, хаос.
22
1
 
9
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА преди 1 година
Проф. Любен Беров също беше ограден от експертни фигури и може би с най-експертните - тези от ДПС. ДПС отдавна лелее за експертен кабинет - цели 30 години ! ГЕРБ иска да ги ощастливи тях, защото явно им е задължена, а нас - народонаселението да баламоса с ПОРЕДЕН СЛАМЕН ПРЕМИЕР от когото нищо не зависи т.е. с Беров (номер 2).
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябват ви експерти музиканти! Радо Шишарката, Милко Калайджиев, Митко Пайнера и Володя Стоянов! Слава на Чалгария, ориенталската музика и турския Шенген!
20
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хайде скачайте в морето и плавайте към Турция. Герб да бъде погребан
19
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бях депутат в партия различна от ПП, щях да гласувам за експертно правителство на ГЕРБ, само защото на страната е нужно такова, да да усвоява парите т ЕС и да върви напред и за да попреча на далавераджиите Киро ментата и Асен крадеца, да си кроят далаверите с мръсни руски пари и да крадат европейски такива, от плана за развитие. Офшорките с руско участие, вече са им приготвили комисионните.
18
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 Точно ПП и ДБ теглят България към месечната прегръдка. Заради тях България има толкова лош имидж. Огънатите безгръбначни, каквито ни направиха Киро просто и Асен крадеца на интелектуални продукти, винаги ги шутират.