Плевнелиев зове за подкрепа за ГЕРБ, без кабинет страната се забатачвала

За него би било чудесно ДБ да получи третия мандат
190
Плевнелиев зове за подкрепа за ГЕРБ, без кабинет страната се забатачвала
Снимка: Dnes.bg, архив

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев коментира третия мандат и евентуалното му връчване. По думите му той трябва да е за „Демократична България“. Плевнелиев добави, че вероятно Румен Радев ще избира между "Български възход" и БСП.

Още по темата

„Чудесно би било „Демократична България“ да получи третия мандат. Според мен те не могат да излязат от сянката на „Продължаваме промяната“, докато БСП успя да се отскубне", коментира той пред bTV.

Плевнелиев добави, че партиите биха могли да подкрепят и едно експертно правителство.

„Проф. Габровски е изключителен човек, мъдър, независим. Той ще има правилния подход, за да успеем. Има и правилните приоритети“. Така Плевнелиев описа номинирания за премиер с първия мандат на ГЕРБ проф. Николай Габровски.

„Той е изключително важна фигура. Има изключително важни приоритети и може да намери правилните хора. Защо партиите да не подкрепят едно експертно, програмно правителство? Иначе ще забием България на дъното и ще я забатачим за 10 години напред", смята Плевнелиев.

Плевнелиев определи „Продължаваме промяната“ като леви популисти. Според нето те и „Възраждане“ вървят по пътя на изолацията от всички.

Той коментира и еврозоната.

„Ако не влезем в Еврозоната от 1 януари 2024 година, това ще е последният влак. След тази дата вратата за т.нар. клуб на богатите ще се затвори за няколко години напред. Необходимо е обединение на институции. Последната стратегическа цел, която постигнахме - беше през 2019 г. да влезем в чакалнята на Еврозоната", обобщи Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Този жест ни връща към едни уж отминали времена,поне официално де.Неофициално въпросните събития продължават в Украйна,та лицето от снимката явно не блести с особена далновидност.
123
0
 
4
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Или пък да смениш памперса на детето? По - добре. Кражбите на всички в Парламента приключиха. Няма кой да гласува за тези същества( за всички) . Играйте си. Оръжие да не забравите за Украйна, и бюлетините. А кой ще ви гласува? Ще видите през март.
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб бутнат редовно избрано правителство, сега нека да си караме със служебно, какво му е.
121
0
 
3
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Роската нали беше преговарящ, води преговори с депутатите от ГЕРБ и толкова. Още не е осъзнал, че всички го вземат само като майтап.
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не влезе в затвора борисов никакво отпускане.
119
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забатачва се положението на хрантутника плевел и на другите като него. Правителство на престъпника борисов = още по-голямо обедняване на България. По-добре революция срещу крадците герб.
118
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Екстра сме си в момента.Има си правителство неутрално.Има проблеми,но не са ги те направили,а наследили.
117
1
 
15
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
България има правителство, добро, лошо може да се спори, но има.Е служебно е и не се харесва на ГРОБ ама, така ги подреди нещата негово Величество Избирателя. А вменяването на вина, ясна и и изпипана тактика Но не мисля че ще мине. Някак си този път са изчегъртани и малко по-малко ще слязат от сцената
116
0
 
16
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Герб умишлено и целенасочено ни пробутват филма Случаят е приключен", касаещ най вече техният вожд и идол.Не,уважаеми,няма да стане! Докато дишане,ще търсим отговорите за папките и кюлчетата,за къщата в Барселона,и т.н,а ако не успеем,ще го предадем на деца и внуци.На българина му трябват отново 45 години,за да проумее и прем исли някои важни за живота му факти.А Шенген ще го гледаме през крив макарони,докато закона е врата в полето!
115
1
 
18
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Плюнчо, този е едно мекотело...
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На него какво му пука? Парите му са по офшорки, а президентската му пенсия му е гарантирана доживот и даже след това.
113
2
 
15
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЦАЛЪК СЛУГА НА С.АЩ.
112
0
 
23
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Туй жянско момченце не може да "зове" и на жена си в спалнята, тръгнал нас да ни "зове"!Малък смешен и жалък ***!
111
0
 
18
 
! Отговори
Циркаджии! преди 1 година
.
110
2
 
31
 
! Отговори
Киеза преди 1 година
А според мен Плевнелиев никога няма да излезе от сянката на ББ !Това е един сламен човек .
109
2
 
11
 
! Отговори
Емил преди 1 година
Никога милата ни дьржавица не е била забита в калта, както през последната година, от това по лошо не може и не трябва да се случва на изстрадалия ни народ в бъдеще, затова нека отворим очите си Хора мислете и променете живота си.
108
1
 
22
 
! Отговори
TKM преди 1 година
Жалко мазно създание. Този човек няма грам морал и ценности в себе си. Подмазвач от класа. А, колко схеми е навъртял с Бизнес парк София и мол България... Дано го осъдят някой ден за данъчни измами.
107
1
 
21
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Ирландската пастирка Росен Банов е като лакмус! Щом е казал, че подкрепя нещо, значи със сигурност това нещо е фейк и ***. Да се бяха със 200 от място от такова нещо!
106
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 6 месеца ПП направиха изключително много за България и нейните граждани - целенасочено , планово и дейно срещу корупцията , без страх от нищо , пенсиите не бяха вдигани повече от десет години , само подаяния по 50 лева за Великден и Коледа и и....... Това изплаши мафията и корумпираните ѝ слуги навсякъде и с мръснишки подмолни схеми свалиха дейно и работещо правителството ! Но , който гроб копае , сам влиза в него !
105
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плевньо пак глупости говори. Явно нещо е получил от ГЕРБ