Крум Зарков: Нидерландия е в изолация по въпроса с Шенген

Според него служебният кабинет не връща модела "Борисов"
11 дек 2022 16:03, Нели Христова
43
Крум Зарков: Нидерландия е в изолация по въпроса с Шенген
Снимка: БГНЕС

"Позицията на Нидерландия за България в Шенген няма нищо общо с върховенството на закона у нас. Те търсеха аргумент, с който да наложат вето по вътрешнополитически техни причини. Нидерландия наложи повече от вето. Страната поде кампания за сваляне на въпроса от дневния ред. Истината е, че Нидерландия е в изолация в Европейския съюз по този въпрос, не ние".

Това коментира пред БНР служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

И посочи, че част от стратегията на Нидерландия е била да постави въпроса за разделянето на България и Румъния:  

"Това юридически не е възможно, тъй като Европейският съюз и Съветът бяха подготвили общо решение за България и Румъния, което беше консултирано с Европейския парламент. За да се случи, трябва време. Политически не е възможно, тъй като никой, освен Нидерландия, не застъпваше тази позиция. Технически е невъзможно зароди това, което представлява българо-румънската граница".

Зарков подчерта, че служебното правителство е върнало темата "Шенген" в дневния ред на страната.

"Това беше ясна заявка на България за продължаващата и все по-дълбока интеграция в Европейския съюз. България не е в позиция на обясняващ се, а на страна, изпълнила изисквания и предявила заявка за изпълнение на правата си. Имаме основание да мислим, че догодина крачката към Шенген ще бъде завършена... По-голям шанс ще имаме, ако продължим да отстояваме позицията си заедно с Румъния".

В предаването "Политически НЕкоректно" той коментира и ситуацията в БСП:

"Позицията на Явор Божанков по отношение на украинския конфликт е ясна от преди. Беше ясна на ръководството на БСП и тези, които днес го изключиха, онзи ден го поставиха за водач на листа. Той им беше интересен, защото беше един от най-яростните критици на президента и на служебното правителство. Това показва как се работи в БСП - харесват Божанков, когато плюе по някого, но не го харесват, когато заявява собствената си позиция... БСП непрекъснато отлъчва и изключва хора, а не привлича. Партията ще продължи да губи влияние".

Крум Зарков е категоричен, че няма никакво основание да се твърди, че служебното правителство връща модела "Борисов" на власт или се държи като бухалка.  

Според него този Изборен кодекс не бива да влиза в сила, "защото е вреден, тъй като не само връща хартиената бюлетина, а подлага под съмнение целия изборен процес".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
И какво от това-нямаме + резултат .
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 22 каква индустрия и икономика имаше България? - Байо на философите, доматът не е плод на високи технологии, но до 1989 г. ние произвеждахме 900 хиляди тона домати, а сега - 150 хиляди тона, произвеждахме 400 хиляди тона консерви, а сега 100 хиляди т. Соди Девня, Медет Пирдоп, оловноцинковия завод Кърджали, Нефтохим Бургас, Арсенал Казанлък, АЕЦ Козлодуй, азотно-торовите заводи работеха тогава и сега работят. Морският туризъм даваше печалба. Булгартабак даваше печалба. Заливахме соцлагера с вино и ***. Нищо не знаеш, но знаеш много да лаеш. Смешен си.
28
1
 
4
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Абе , Крумчо , ти кога порасна и кога започна да даваш препоръки ??? Давай си ги на Ниновна , ама май и ти ще последваш пътя на Божанков , щом не слушаш кака ,, така и трябва !! Не като Йотова да се ежи на Радев , че ще има дърпане на ушите , ако не следва партийната повеля ,, ама угасна като глас в пустиня като е на държавната ясла !! Е , не клати ли феса интереса !! Българи !!!
27
0
 
2
 
! Отговори
НОНАМЕ преди 1 година
До до 17Магазините не са били препълнени през 80те, но това преди всичко се е дължало на листите на КОКОМ - ембаргото, на което сме били постоянно подложени. Това не пречи на световно известния бразилски архитект Оскар Нимайер, попитан през 70те коя страна най -силно го е впечатлила, да каже - България, единствената в която не видях мизерия, бездомни и гладуващи хора!
26
0
 
0
 
! Отговори
НОНАМЕ преди 1 година
До До 8 ,9, 10На какви крака стъпваш бе? Не виждаш ли че са ти ги отрязали?
25
5
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Служебното правителство не, но президентът - ДА! Защо не наложи вето на хартиената бюлетина? Нали беше против? Явно Борисов взе да го черпи от чекмеджето и Радев не само свали Кирил, но и качва ГЕРБ на власт с всякакви средства вкл. марионетките от служебното правителство.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 6 месеца ПП направиха изключително много за България и нейните граждани - целенасочено , планово и дейно срещу корупцията , без страх от нищо , пенсиите не бяха вдигани повече от десет години , само подаяния по 50 лева за Великден и Коледа и и....... Това изплаши мафията и корумпираните ѝ слуги навсякъде и с мръснишки подмолни схеми свалиха дейно и работещо правителството ! Но , който гроб копае , сам влиза в него !
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България преди 89та година най-разпространение лаф беше - те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем че работим.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарков няма кой да ти вярва. Напълно си в грешка. Ти да не.мислуш, че пък останалите са **за**? Просто Нидерландия е изразила общото мнение! Ние не ядем доматите с колците!!
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не влезе в Шенген, защото с хартиените бюлетини има опасност БГ да е представяна от най-големия бандит на Европа. Още кото БГ влезе в ЕС британският прайминистър се скара на Меркел защо е докарала този бандит в Европа. Ама тя си го гушна!!
20
4
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
Какви пазари "в съветското пространство" бълнуваш. И изобщо каква индустрия и икономика имаше България? Това беше един балон с въздух под налягане. Във всяка държава с висок стандарт мажеш да разбереш само като погледнеш хората и магазините им. Магазините до 89та година бяха ПРАЗНИ. Хората смачкани и без капка самочувствие. В българската преса само ни уговаряха колко е зле Западът и как гниел. По този случай българите казваха - аби гние ама хубаво мирише. ТАТО го каза най-добре 88ма година.
19
3
 
0
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
Преживял съм ги всички тези неща, даже спечелих от виденовите зима - а съм "прос работник" ! Ти и твойте родители , ако сте загубили - толкова ви е бил акъла, никой ви не е крив, че не можете да се ориентирате в материалния свят, то не е , като да сипеш лозунги и пропаганда !
18
3
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
,,Източна Европа и съветското пространство"????? Ясен си !.......Не е глупав този който не умее да чете ,а онзи който счита че всичко което прочита е истина" ,другарю!! Какъв СИВ какво пространство бе юнак като търгуваш .....със себеси! А производството ти е на дотации и прогнозируеми загуби!Още го има отчета на П.Младенов пред ЦК на БКП за състоянието на Б-я в края на 1989!Прочетиго ако не си бил жив свидетел!И защо бай Тошо нарече социализЪма ,,недоносче и фалирахме!
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Кирил Петков се снима с Марк Рюте, защо България не влезе вече в Шенгвн?
16
3
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
На колко годинки си бе невръстни мушмороко ? Колко си живял,каво си видял и преживял?Как си отгледал децата си ?Какво стана със спестяванията на родителите ти?Как преживя Лукановата и Виденовата зима?......Явно в тези времена си бил в ,,ташкент"
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 13 До 8 ,9, 10 - хич не ни се прави на философ по-голям от Желъо Желев. След 1989 г. Бг загуби пазарите си в източна европа и съветското пространство и затова изпита икономически трудности. По това време Бг имаше едни кирливи 10 млрд долара кредити, а Гърция с 500 млрд дългове не фалира. Защо ли. През 1997 г. кризата се дължи на това, че МВФ обвърза финансовата помощ за Бг с разпродажбата на големите предприятия и банки на западни инвеститори. След което отпуснаха на Бг 6 милиарда долара финасова помощ. Хем не знаеш, хем много знаеш да дърдориш
14
2
 
3
 
! Отговори
Поздрав от Крайова преди 1 година
До 12-Кой ти ги разправя тези бе момче.! На същото дередже са като нас!Имаха намерение да вдигат пенсии и заплати с 80%,но навреме ги върнаха в реалноста,след случая със ,,Сириза" в Гърция-щедри разходи за това перо,надвишаващо приходите в държавният бюджет!...Гръцката политика служи за урок ,как краткосрочното мислене води до вреди вместо ползи!Взимаш,взимаш заеми но как ще ги връщаш????...Ние го играхме това с мораториума на Луканов и ,,мъдроста" на Виденов
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11до 11 - Хърватският президент Зоран Миланович има откровено проруски позиции, но Хърватско го взимат в Шенген, а нас не. Това което е казал президентът за Крим, го каза и Илон Мъск и много други американски политици, например, Тръмп каза - Крим е руски, защото там говорят руски език. Така че това съвсем не е причината. Ако смяташ, че ако пълзим по корем ще си решим проблемите грешиш, напротив, това е повод още повече да ни презират
12
8
 
7
 
! Отговори
До 8 ,9, 10 преди 1 година
Щото след 1980та благодентствахме ли бе юнак? А от средата на 80те до 90та фалирахме бе мушморок! Кой изрече през 1989,,Социализъма се оказа едно недоносче" и......държавата фалира ,велможите,партийните ,,баровци" и външнотърговските фирми дообраха останалотно ! През 1997 другарите още веднъж фалираха държавата ! Е...как се става богата държава ?Почнахме да си стъпваме на краката и преди две години ,,умнокрасиивите" Радев и ,,хардвард ците" пак почнаха да ни дърпат надолу!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нидерландия е искала да раздели Румъния от България, и това е съвсем резонно. Румънците взимаха с пъти по-малки заплати от нас и бяха на космически години назад. Но след влизането в ЕС просто излетяха. като ги питат как е възможно това, те отговарят че средствата от ЕС се използват по предназначение и Румъния е дръпнала много.Там няма плачещи по соца, няма путинофили,няма комунисти,убиха си диктатора,и убиха още сума ти комунисти. Реално няма какво да им пречи.Корумпираните ги вкарват в затвора.