ПП: Кабинетът "Габровски" не може да носи политическа отговорност

Зад експертните правителства стояла чужда вола
14 дек 2022 10:16, Красимир Ангелов
106
ПП: Кабинетът "Габровски" не може да носи политическа отговорност
Снимка: БГНЕС

Проектокабинетът с мандат на ГЕРБ не може да носи политическа отговорност, обвини председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

"Правителството на ПП беше, за да създава мечти и надежди, а не да ги отнема. Работихме по време на кризи, поехме отговорност и решавахме проблемите. ГЕРБ и ДПС свалихте правителството по време на война и световна криза, хвърлихте страната в политическа несигурност. Ние обещахме да разградим модела ГЕРБ – ДПС, защото обичаме България и защото българите заслужават повече и заради това днес няма да подкрепим кабинета на ГЕРБ“, отсече той.

Още по темата
"Изминаха два месеца от изборите, време през което българите очакваха парламента и служебното правителство да поемат отговорност – нов бюджет, закони свързани с Плана за устойчивост, решителни действия за съдебна реформа. Вместо това в многочасови заседания парламентът се занимаваше с връщането на хартиената бюлетина. За пореден път, когато очаква тежък мач Бойко Борисов отказва да излезе на терена. Предлага ни се експертен кабинет, но на практика такъв не съществува, всеки кабинет е политически, защото трябва да бъде подкрепен от политически фигури. Българският опит с експертни кабинети е горчив. Те са показвали своята невъзможност да бъдат независими, зад тях стои чужда воля и за съжаление тази воля доведе България до челните места на всички негативни класации в Европа“, каза Гюров.

"Предлага ни правителство, което няма да може да взима независими решения, защото зад него стоят скрити коалиции. Готови сме да подкрепяме отделни политики, които са важни за страната. Вероятно това е и причината седемте приоритета на служебния кабинет да са като прекопирани от нашата програма, но нито един от тях няма да е приоритетен, по-скоро голямата задача на този кабинет са местните избори, за да може статуквото да запази своите феодални владения. Ние и тези, които ни подкрепят сме убедени, завръщането на промяната предстои", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари