Социалистите още не са решили дали ще подкрепят кабинет на ПП

БСП ще направи всичко възможно, за да има кабинет
21 дек 2022 21:12, Екип на Bulgaria On Air
9
Социалистите още не са решили дали ще подкрепят кабинет на ПП

Ще се увеличи ли минималната работна заплата през 2023 година?

"Трябва парламентът да приеме съответния закон, днес дневният ред не стигна до тази точка. Ако зависи от ПГ на "БСП за България", това ще случи и параметрите ще бъдат каквито ги предложихме. Въвеждат се термини като "брутна работна заплата". В това има нещо важно - профсъюзите и БСП са заедно в борбата за интересите на трудещите се, надявам се това да го видим и в бъдеще", коментира Таско Ерменков от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Тойе убеден, че от "Продължаваме промяната" не са си променили мнението за брутната заплата, защото са премислили, а защото са се повлияли от обществения отзвук.

"Те винаги държат сметка на общественото мнение - като партия, която няма корени, гледа общественото мнение", подчерта Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Той не беше категоричен дали левицата ще подкрепи правителство на "Продължаваме промяната".

"Министрите на БСП ще са последното, което ще е водещо за подкрепа на правителство на малцинството. Имаме кардинални различия с това, което се говори - с незабавното влизане в еврозоната, политиката по въоръжението на Украйна. Ние не сме изпълнили критериите за еврозоната, но ни искат. В същото време сме изпълнили тези за Шенген, пък не ни приемат. Дали не става дума за едни пари? ЕЦБ ще разполага с парите на България", каза още Ерменков.

Но беше категоричен, че левицата ще направи всичко възможно, за да има редовно правителство.

"Ще видим къде са пресечните точки, кой за какво може да отстъпи. Основното нещо, което да бъде заложено - ние трябва да защитим хората, икономиката и от тук нататък енергетика, външна политика", посочи още той.

Остава обаче скептичен за успешен мандат за съставяне на правителство.

Също така и по отношение на ефективността на преминаване на "Лукойл" към 50% неруски петрол.

"Технологично не виждам как може "Лукойл" да работи по начина, по който се твърди, че може с 50% руски петрол и 50% внос. Проблемът е чисто логистичен. Едно е танкерите да минават през Черно море с един ден курс, другото - танкери да минават през Босфора - тогава "Лукойл" трябва да изгради допълнително хранилища за суров петрол", добави Ерменков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Таско Ерменков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ вкара този термин "брутна заплата" за да спъне вдигането й.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво стана, бате Слави върна ли си субсидийката или я прибра в пълен размер напук на референдумите му? Кво стана с минималната работна заплата дето уж щяха да я увеличават, но в крайна сметка излиза че я намаляват? Кво стана с Депутатската Работна Заплата - там намаления няма?
5
1
 
5
 
! Отговори
та така преди 1 година
нинова чака дали ше и предложат министерство , щото тя за нищо нищо не прави .
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблем на социалистите, че оставената ниша за дейност е почти само ниво синдикализъм. На международно ниво левицата се ***. И е невъобразимо трудно това *** да не се пренася вътре в България, а заедно с това да се поддържа членство в международните институции.Има огромна колизия на идеологическо ниво.Показателно е, че Жан Виденов мълчи в тази взриоиопасна за световния мир ситузция, защото е изпитал безцеремонния цинизъм. наглост и жестокост на "големия задокеански брат".Много ум трябва
3
2
 
1
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 година
Да пази господ, когото и да е от подкрепа на "социалистите"
2
0
 
2
 
! Отговори
Да ама преди 1 година
Да не стане като в Гърция-от ЕС после да ни режат заплати и пенсии..като няма пари трупаме заеми ..все още сме бедна държавица ..жабата да не гледа че подковават конья..
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за крумчо зарков убиеца на котки и биещ пенсионери нещо?