Пламен Киров: Списъкът с въоръжение за Украйна да е публичен

Според него мотивите за ветото на Радев са слаби
22 дек 2022 10:29, Петя Славова
25
Пламен Киров: Списъкът с въоръжение за Украйна да е публичен
Снимка: БГНЕС

"Законодателството винаги следва живота като създаване на система от норми, винаги решава определени житейски проблеми. Така може да живеем в цивилизовано общество. Но понякога то не може да осъществява тази своя регулаторна функция, защото ако се създават все нови закони, които не се спазват, то тогава ефектът е никакъв". Такова мнение изрази пред БНТ преподавателят по Конституционно право проф. Пламен Киров.

По думите му, мотивите на ветото на президента Румен Радев срещу промените в Изборния кодекс са слаби, най-слабите от 30 години насам и вътрешно си противоречат.

Още по темата

"Какво ще стане, ако един гласува на машина, а останалите - на хартия - ще се освети вота. А какво ще стане, ако всички гласуват на машина и тя се повреди и последният гласува на хартия - пак вотът му ще бъде осветен. Винаги има такъв вариант да се стигне до осветляването на вота на един или друг човек. Затова членовете на СИК гласуват последни и така могат да запазят тайната на вота в такива казуси", коментира той.

Според проф. Пламен Киров допълнителни споразумения за предоставяне на военна помощ на Украйна не трябва да бъдат сключвани само по волята на правителството, а трябва да минават за ратификация и през Народното събрание.

Той допълни, че списъкът с въоръжение, който предоставяме, е редно да бъде публичен, а не секретен и даде пример с въоръжението, което други държави предоставят на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ЩОМ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО Е НА СТРАНАТА НА УКРАЙНА, НЯМА НАЧИН УКРАЙНА ДА НЕ ЗАГУБИ ВОЙНАТА. КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ С НАС ВИНАГИ Е ГУБЕЛ ВОЙНИТЕ ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗВА.
20
1
 
1
 
! Отговори
КИРО ЛЪЖАТА преди 1 година
АКО ИМАТЕ СЪМНЕНИЯ В ТОВА КОЛКО ОРЪЖИЕ СМЕ ИЗПРАТИЛИ ДО СЕГА ЗА ХАХОЛИТЕ НАПРАВЕТЕ СПРАВКА - СЕРГЕЙ ШОЙГУ ЗАЯВИ, ЧЕ ИМАТ ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ КОЯ ДЪРЖАВА КОЛКО И КАКВО ОРЪЖИЕ Е ПРЕДОСТАВИЛА НА ХАХОЛИТЕ И ЩЕ ДОЙДЕ МОМЕНТ КОГАТО ЦЯЛАТА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ СЕ ПОБЛИКУВА. ТАКА ЧЕ АКО НАШИТЕ ИНВАЛИДИ НЕ ЗНАЯТ КАКВИ СА ГИ ВЪРШИЛИ ИМА КЪДЕ ДА ПОПИТАТ.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за този се отнася текста нас червеното знаме роди ни
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оръжието за Украйна - голям проблем. Войната в Украйна - няма проблем.
17
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако се съди по общата стойност на дареното и се знае цената може да се разбере какво е количеството .
16
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Знам спецификацията на всяко едно оръжие което се произвежда в Бг . Сигурен съм ,че и руснаците го знаят . В крайна сметка нали е съветски лиценз .
15
2
 
3
 
! Отговори
УжасТ преди 1 година
....."нема списък"--- НЕМА ДА ИМА КВО И ДА СЕ ДОКЛАДВА НА пол. *** У РУСКОТО ПОСОЛСТВО...хахаха,ааа......СМЕХ В ЗАЛАТА!!!
14
5
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
..почвайте да се фърляти по килима русофилчета ----ТА ДА ВИ ДАДАТ СПИСЪКА НА ОРЪЖИЯТА ЗА УКРАЙНА ....рашистите ше оценят вашите шпионски умения!!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимание подръжниците на Путин,той първо атакува страхливците както пръв спря газа към България.
12
3
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
...и от къф зор за е "Публичен" --тоя списък ...ЗА ДА ГО ЗАНЕСЕТЕ НА *** , КАТО СВОЕ ЛИЧНО ЗАВОЕВАНИЕ ЛИ...ХА,ХА,ХА,АА...В ПОЛЗА НА РУСИЯ...??!!!!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В никоя друга държава не крият.Тук защо?После ние ще плащаме.Мошеници!
10
7
 
7
 
! Отговори
Хюго Капет преди 1 година
Това е господинът, който плачеше, че изгонването на рушките дипломати означавало обявяване на война. Вечно продажен рушки да не казвам какво. Давайте му гласност отново и отново.
9
0
 
6
 
! Отговори
леля Пена преди 1 година
ПРОСТО ЗАЩИТНИК НА НАСТОЯЩАТА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА И СТАТУКВОТО,НИЩО ПОВЕЧЕ!
8
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
Евроатлантиците ,още ли сте тука ,а не на Източният фронт ? Отивайте да помагате бе ! Страхливи кучета !
7
0
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
Дадохме на Украйна противотанкови оръжия СПГ конструкция от 70год на миналия век . И боеприпаси . Е може и някой друг модернизиран АК .
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 4...Въобще не е сигурно,че Европа ни е дала всичките тези стотици милиони,които даряваме не на украинския народ,а на украинската хунта.А дори и ЕС да ние дал нещо,то пак е от нашите данъци и вноски.В същото време работната заплата не мърда на фона на галопиращите цени.То не всички стоят на топличко по жълтите павета като тебе и гушкат грантовете,търтувайки пред компа.Ама и вашето време наближава.
5
8
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Европа ни е дала този половин милиард за хуманитарна, ние нищо не сме дали.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е хич лоша идея. Така като дойде народният съд да съди националните предатели ще има още явни доказателства за престъпленията им. Народът гладува, пен9сионери, майки, безработни седят на студено, миз е рабълите ще ми даряват оръжия и хуманитарна помощ за половин милиард! Хуманитарната помощ - по вид и стойност, също трябва да е публично оповестена. Тя е взета и дарена насила от нашите откраднати от управляващите пари.
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една война има победител и той взема всичко.Има и победен и той общо взето дува супата.България зае губещата страна.Или по скоро нагъзените продажни управници я заеха.Определено ги чака тегаво бъдеще.Русия печели войната.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продадени невести. Вие не сте българи. Никакви не сте.