2022 г. според депутатите бе турбулентна, неградивна и рискова

Те все още таят оптимизъм за 2023 година
23 дек 2022 08:30, Нели Христова
14
2022 г. според депутатите бе турбулентна, неградивна и рискова
Снимка: БГНЕС

2022 г. бе турбулентна, неградивна и рискова. Така депутатите от 48-то НС определят вече изминаващата година, предаде репортер на БГНЕС.

Народните представители коментираха изминаващата 2022 г., изразиха надежда 2023 г. да бъде политически по-стабилна, и отправиха коледните си пожелания към българските граждани.

Според Красимир Вълчев от ГЕРБ 2022 г. е била година, в която са се случили малко градивни неща, и изрази надежда следващата година да не е такава. "Аз съм свикнал в професионалните си години назад във времето далеч повече градивни и съзидателни неща да правя, а политическата ситуация всички знаем каква беше – два парламента, липса на мнозинства, които не позволяваха да се създаде правителство и да се направят законодателни промени. Надявам се следващата година да бъде по – ползотворна именно по тези две направления. На нашите сънародници пожелавам да бъдат преди всичко здрави, да имат силата и енергията, вдъхновението да учат, да работят и да се радват на хората около себе си".

"2022г. беше турбулентна година, свързана с войната, с всичките финансови външни фактори, които се случиха, но въпреки всичко България напредна в това, че вече очакванията към политиците са доста по-обективни. Никой не очаква, че контролира, управлява, държи тази страна, и въпреки, че сега е доста динамично, аз вярвам, че промените, които се случват, ще ни доведат до по-добър краен вариант на това, на което всички се надяваме", заяви Кирил Петков, съпредседателят на ПП, след което пожела на българските граждани да бъдат живи и здрави, да прекарат празниците със семействата си и да се фокусират върху истински стойностните неща в техния живот. "Аз запазвам надежда, вярвам, че 2023 г. ще продължи с промяната, ще попаднем в едно място, което ни харесва. Това ще отнеме повече време, повече трудности, но ако запазим надеждата в себе си, мисля че България ще бъде на по-добро място", заяви още Петков.

И останалите политически формации определят изминалата 2022 г. като неуспешна. "2022 г. не беше добра година за страната ни, тя беше изключително рискова и притеснителна за всички нас. Надявам се 2023 г. да бъде не просто доста по-успешна, но и да спрем с това разделение в обществото – нека всички да гледаме ясно и да разберем, че пътят на България е Еврозоната и Шенген, да спрем с разделението, и, разбира, се нека и през тази и през следващата година българските граждани да бъдат здрави, да гледат на запад, да гледат напред, и най – вече да мислят за благополучието на децата си", заяви за БГНЕС Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Георги Гьоков от БСП пък сподели, че от многобройните му срещи, събрания, контакти с хората самия той усеща, че изминалата година не е била сред най-успешните за българите и за България, и то заради последствията от Ковид кризата, заради войната в Украйна, която доведе до повишаване на цените и инфлация. "Българите и преди не живееха кой знае колко добре, но с тези допълнителни натоварвания и на икономическата, и на финансовата ни система, сънародниците ни започнаха да живеят дори по-лошо от преди", заяви депутатът от БСП и продължи: "В личен план няма нищо необичайно в годината за мен, аз се радвам, че моето семейство нямахме здравословни проблеми и пожелавам същото на всички българи - първо да са здрави, да ги очаква по-успешна година, да нямат проблеми и най-важното в края на 2023 г. да могат да кажат, че са живели много по-добре", пожела още Гьоков, но изрази съмнение, че следващата година ще бъде по-успешна. "За съжаление обаче няма да мога да успокоя нито себе си, нито гражданите, че 2023 г. ще бъде по някакъв начин успешна. Правителството е пряко свързано с просперитета на българите и на страната, но имах възможността няколко пъти да го кажа, ще го кажа и сега – шансовете за съставяне на правителство бяха минимални с първия мандат на ГЕРБ, сега и с втория мандат на ПП и въпреки усилията на симпатичния акад. Денков, шансовете за съставяне на правителство не са се вдигнали дори с процент. Така че моите очаквания за кабинет за съжаление не са оптимистични", коментира още депутатът.

Румен Йончев от "Български възход" пък подчерта, че за него самия 2022 г. е била добра, но за света и за нас като общество годината не е била съвсем такава. "Определено изминалата година беше маркирана от думата война, което се случва рядко, тъй като поне Европа беше забравила за това понятие. Опасявам се, че и следващата година ще бъде белязана от думата война. Естествено можем да пожелаем съставянето на редовно правителство да бъде факт през 2023 г., а дали това ще бъде възможно, ще видим мисля още през януари месец. Всъщност основната функция и на нас като народни представители в НС е да излъчим управление, да покажем, че България е управляема страна и мисля, че макар и със закъснение това НС ще успее да се справи с тази задача", изрази надежда Йончев, след което отправи пожелание към българските граждани. "За Коледа и Новата година бих пожелал наистина българите да имат мирни и светли празници, да имат наистина мирна 2023 г., конфликтите в Европа да свършат и хората да започнат да имат един спокоен и благодатен живот. Войната донесе не само неспокойствие, но и много грижи у българските граждани, по-високи разходи, инфлация, повишаване на напрежението у нас, което трябва да спре".

Надя Петрова от ДПС припомни, че за партията приоритет са били хората и тяхното успешно бъдеще. "За съжаление тази година обаче въпреки усилията ни я изпращаме като не много успешна година. В политически план предстоящата 2023г. си пожелаваме да бъде една по-добра, по-смирена и с едно утвърдено правителство за народа, а на българското население пожелавам най-вече здраве, смирение, във всеки един дом да има доброта".

Коста Стоянов от "Възраждане" пък пожела на българските граждани здраве и благоденствие и през новата 2023 г. да окажат по-голяма подкрепа към партията, за да могат самите те да превърнат страната ни в една по-добра и просперираща държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Антрополог преди 1 година
Ъпсурд изпяха "Защо ме управлява гостенин? " и Хазартя клекна на един гостенин от Канада.Или с такива депутати и в Швейцария ще е хаос-пълни амбулантни търговци на лъжи и измами -слуги на олигарсите на бившите агенти от БКП/КГБ
11
0
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Не гласувай, бре. Кой те кара?! Как да ти го обясня- и 100 живота да живееш отново ще си аусайдер. Където и по света да живееш ще си ринеш дъното. Няма значение кой те управлява, недей да гласуваш. Нали ви гледам 90% от емигрантите- да го е срам човек да се нарече българин, като ги гледа колко ниско са паднали и за каква функционална неграмотност и простотия говорим.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2022-ра беше една разкошна година (като изключим изблиците от комплекси на голташка Русия, която беше размазана). Кариерен растеж с ударно покачване на доходите, много нови клиенти се утвърдиха, пайплайн за нови проекти за години напред, надграждане на разкошното ни жилище и семейство, падане на всякакви Ковид ограничения (не че ги имаше за ваксинираните, но все пак имаше някакво неудобство да се редиш с плебса) и уникални незабравими пътувания по света. Не важи за бачкатори и неквалфициирани.
9
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Докато в парламента има остатъци от ПП-то и Възраждане, така ще я караме!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До баба мараАми, ти като си много работен защо не си станал депутат да ни покажеш как се прави?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общество, което гласува за търкалящи се по кръстовищата л.умпени не може да очаква нещо друго.
6
0
 
2
 
! Отговори
Весел преди 1 година
Както знаете в пътническите самолети няма парашути...и с тази турбуленция много лошо....защо депутатите да не направят по един скок в движение....
5
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
била неградивна естествено 240 безделници дошли да си уреждат личното битиеи ние ще очакваме възход от тях затова не гласуваме 39 процента изб активностето затова до два мандата в нс иначе загиваме с тези индивиди дето се разхождатс десетилетия по коридорите на нс и въртят келепира
4
0
 
2
 
! Отговори
Machine gun voting преди 1 година
И през 2022-та парламентът беше турбочалга и кючек с елементи на хартиен посткомунизъм.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да се омитат тогава, кво седат само и плющят кюфтета, Ицу Азарта особенно
2
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Някой усети ли някаква разлика при липсата на НС? Може би някои кръгове за по-специфични неща, но като цяло, ако липсват хората, които мерат улиците и събират ***, много по-бързо ще разберем, че ги няма
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рискуват си заплатите и привилегиите,