Ченчев: Умерен оптимист съм за ново правителство

Чакаме третия мандат, посочи депутатът от БСП
23 дек 2022 23:15, Росен Стойчев
18
Ченчев: Умерен оптимист съм за ново правителство
Снимка: БГНЕС

Оставам умерен оптимист за реализиране на правителство.

Още по темата
Чакаме третия мандат, за да видим на кого ще бъде връчен. Ще се опитаме да го реализираме, ако ние го получим. Няколко неща са важни за БСП - повишаване на МРЗ наполовината от средната и повишаване на парите през втората година от майчинството. Безплатните лекарства за деца до 14 г. също са приоритет. Това каза за Нова Нюз Иван Ченчев от БСП.

"Днес ще се работи допълнително, което не е проблем, важно е какво ще обсъждаме. Правим всичко възможно България да се развива и средствата по Плана за възстановяване да бъдат усвоени. Ще отидем на среща с ПП и ще видим какво можем да допълним по дневния ред. В ранния следобяд ще се срещнем с тях и ще обсъдим предложенията, а те ще ни дадат информация за декларацията си", заяви той.

По думите му е успокоителна информацията на министър Велкова, че в Сребърния фонд има 3,7 млрд. лева за пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли време да кажете Умерен песимист съм за третия мандат, г-н Ченчев? Хлевоустата ви лидерка Нинова, на която всички са й виновни, най-вече президендтът, че никоя партия вече не я търси за съюзник заради пиперливия й език и вече усеща, че третия мандат няма да бъде даден на БСП. Затова сипе във всички посоки огън и жупел. Нека се изприказва жената, сега й е времето,защото на следващите избори може да не стигне заветните 4% и леля Корни да прави компания на Дончева,Манолова,Каракачанов.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат- По думите му е успокоителна информацията на министър Велкова, че в Сребърния фонд има 3,7 млрд. лева за пенсии.Ченчи, по принцип за един комунист винаги е успокоително, когато пенсионната каса е пълна.Справка 1945-октомври.Проблемът е, че като ви се даде малко власт я опразвате много бързо.Не, че си комунист, не мисля, че си и социалист.Дано ти знаеш какъв си, щото си някак изченчен.
9
0
 
4
 
! Отговори
Васил Иванов преди 1 година
Ченчо, най-*** парче от БСП, но с голям нос дълбоко заврян в *** на Корнелия Нинова. И там рови с носа си и с още няколко баджанаци
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никого не му се управлява. Идва рецесия. Но все пак заплатите трябва да вървят. Това е така докато има парламент. Затова проточиха и мандатите и разтягат локуми за декларации. 11 бона не са малко пари. Особено за локуми и нищоправене.
7
0
 
4
 
! Отговори
И още преди 1 година
На комунистите не им се дават пари, или поне не от техните. Това, което разиграват Импексова, Кирчо и Коки в парламента е фарс. Ако иска действителни промени да въведе прогресивното данъчно облагане, необлагаемия минимум, семейното подоходно... и после ще говориме за демография. А казват, били леви. Леви със заеми на чуж гръб.
6
0
 
2
 
! Отговори
Допълнителни преди 1 година
Пари за МРЗ, детски, пенсии, гориво... От къде пари, някой трябва да се бръкне. Увеличава се инфлацията. Какво ще вземе от този, който има 0 лева в банка. 20% от 0 си е 0. А от тези с Милионите?! 20%? Леле! Пазар! За да не загубиш- инвестирай! В производство, образование, квалификация, здравеопазване, заплати... Дебатите за МРЗ, детски, пенсии са излишни! Заемите също. Има пари в държавата, но те се управляват неграмотно! Защо, е друга тема. Та, инфлацията в истинска пазарна икономика е полезна.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умерен *** си.... още 2-рия мандат не е връчен ти чакаш 3-ти... е няма такъв гринго.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пълно е с такива "ченчевджий" в политиката
3
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин на Б-я преди 1 година
Аз кога ще живея истински добре, а не фалшиво добре?Аз съм човек който може да обича и да бъде хубав човек!Знам себе си!
2
6
 
4
 
! Отговори
USA Кон грес мен преди 1 година
гешев отива на дръвника ..
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау, щели да работят допълнително. За да решават проблемите на народа? Какви загрижени депутати имаме само. А може ли да спрете с изборите през два месеца? Защото за две години забравих за кой път разнасяте машини из целия свят от нашия джоб. Вместо да се правите на много грижовни управници на 23-те декември.