Добрев: Вдигането на минималната работна заплата може да доведе до много проблеми

Не очакваме растеж на икономиката, а рецесия
23 дек 2022 10:37, Нели Христова
60
Добрев: Вдигането на минималната работна заплата може да доведе до много проблеми
Снимка: БГНЕС

"Самият "Лукойл" си призна, че взема 1 лев повече. На среща с икономическия министър преди 3 седмици те признаха, че имат 2,1 милиарда печелба, което съпостъвимо с продадените у нас литри е точно левче", заяви Делян Добрев от ГЕРБ по Нова тв.

"Лукойл" не са платили нищо. 13 милиона лева са ДОД, а останалото е авансов данък", допълни той. "Суровият петрол е на една и съща цена, която се плаща", допълни той.

Според него финансовото министерство трябва да започне да преговаря с ЕК за компенсацията от левче. "А не ни обясняват, че няма как да стане", допълни той.

До момента трябва да се изтеглят 48 милиарда за следващите три години заради политиката на Асен Василев. 10 от тях са по стари заеми.  И мога до посоча, че за последните 25 правителства са теглени 37 милиарда.

Вдигането на минималната работна заплата може да доведе до много проблеми. Защото не очакваме растеж на икономиката, а дори рецесия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
6
 
! Отговори
Тоя е ол*гофрен преди 1 година
Ей к**** смешен, официалната инфлация е около 18%, реалната може би над 25%. Ако все пак се водим по официалната 1,18х710=838лв., МРЗ която трябва да се превалутира само поради инфлацията. Какви проблеми, ти ол*гофрен ли си, преди година е нямало бизнесите и държавата да се справят, ако това е било проблем. Моля се на Господ и ти и всичките ви деца да работите за 710лв брутна заплата, нетна може би около 550 в тези скъпи времена, да те видим дали няма да ми ближеш подметката и целуваш краката.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Чехия след нова година ще бъде в 716 евро, около 1400 лева наши пари. Плачете после че нямате работници. 1989 тръгнахме приблизително от сходни нива на развитие
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е в кухата ти глава. Затова хората все по малко ще ви гласуват
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама разбира се, че за ГЕРБ вдигането на МРЗ е лошо. Те нали винаги са били за затягане на коланите!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама някой иска да работят без печалба, нали? И аз не искам да виждам яйце 63-68 ст., ама видях! Как са ЕРП-тата?
37
3
 
12
 
! Отговори
ромулани преди 1 година
Коалицията винету-резидент в подкрепа на червената олигархия докара българите до 710 лева бруто заплата.
36
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
За Добрев и подобните една много дълга от ,която и на хамалин ще му е неудобно
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е! Пари за бедните е лошо нещо. Пари за КОВИД за бизнеса, безлихвени кредити за бизнеса, помощи за Украйна, самолети и хеликоптери да ходят да гасят пожари в Македония, милиарди за бежанци, 200 милиона помощ за средства за защита от КОВИД (маски, облекла итн. за болници) дадохме на ГЕРМАНИЯ! Понеже немеца е беден. Но сега за бедния Българин пари НЯМА! Да си съберем данъците от Руските олигарси няма нужда, от турските прекупвачи също, но да дадаем пари на бедните е просто БЕЗОТГОВОРНО!
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свещи да си купите,безпроблемници!
33
2
 
25
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 година
Казвайте ги тези хубавини преди изборите, че така много хора могат да се объркат и пак да гласуват за вас
32
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нагляр облечен във власт да замълчи, Кучетата ,са по добри от него изключително нагло и ароганто държание, да го пуснем на 700лв , да се издържа ? И нека види *** и тогава , отново да говори ! Кои квот е вземал , да влиза под наказателна отговорност, а тоя нехранимайко, да мълчи щото е една марионетка.
31
2
 
31
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Слушай г-н мазен професоре! Когато инфлацията за изминалата година реално сигурно е повече 30% (минимум 25), то групата хора, които са на минимална заплата (а и останалите) какво трябва да направят? Как да се справят с живота, със сметките и как да оцеляват, то и преди това не бяха цъфнали и вързали. Ама очаквало се рецесия? Вероятно точно така ще стане, но предлагам "бизнеса" дето им плаща мин. раб. заплата да реализира по- малко печалби и така.
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо депутатитене си намалят заплатите?
29
2
 
35
 
! Отговори
Чудесно преди 1 година
Важното е, че депутатските заплати се вдигат на всеки три месеца и това не е проблем за никого. Дикато има гласуващи за Герб, България ще си остена най-бедната и корумпирана държава!
28
1
 
28
 
! Отговори
Велин преди 1 година
Сит на гладен не верва.
27
1
 
31
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Преди умните глави да говорят на бедните и гладните колко висока е МРЗ, първо да кажат те с какъв месечен доход живеят, аман от лицемери
26
0
 
12
 
! Отговори
Ку-Ку преди 1 година
Подменена статия под заглавието? Или заглавието е писано уж за тук, но тотално объркано и в несъответствие със съдържанието на статията?
25
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До топалов "кога минималната раб.заплата ще стане почасова ,както в Германия?" - в германия имат мрз от около 4 години. Преди това 60 години нямаха МРЗ. Като искаш "като в германия", трябва да премахнат МРЗ у нас поне за 30 години!
24
21
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
МРЗ НЕ трябва да се пипа. Даже да се премахне. Тези, работещи на МРЗ не са нужни на обществото, а в повечето случаи са и вредни, защото продават България, гласувайки за чужди сили, които да им ДАДАТ "европейска МРЗ".
23
1
 
35
 
! Отговори
Мима преди 1 година
Свалете депутатските заплати и увеличете минималните, скръндзи такива!