Прекратиха заседанието за Панаира в Пловдив

Причината - липса на кворум
3 яну 2023 17:30, Росен Стойчев
12
Прекратиха заседанието за Панаира в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Заради липса на кворум се провали днешната извънредна общинска сесия, на която трябваше да се гласува отново дали Община Пловдив да приеме акциите на Варна в дружеството – собственик на Международния панаир – „Пълдин туринвест“, съобщи БНР.

Още по темата

От заседанието отсъстваха съветниците от ГЕРБ и от БСП. Кметът Здравко Димитров призова да бъдат питани те самите: "Попитайте тях, имате им телефоните".

Пред сградата на градския парламент се събраха протестиращи граждани. "Въздържал се е равно на Гергов продал се!" - пише на техен плакат.

Протестиращите се опитват да спрат решението на общинските съветници. „Ние сме тук, за да се опитаме като граждани да спрем това безумие. За съжаление, днес сме много по-малко от общинските съветници. Въпреки че е работен ден, решихме, че ще бъдем тук, за да направим всичко възможно по силите ни” - казват протестиращите.

„Доведе ни битката за Панаира и в по-голяма степен за града ни. Управляващите решиха, че градът ни е на тезгяха и ще го подаряваме и продаваме. В случая ще обслужваме корпоративните интереси на Георги Гергов”, заявиха протестиращи срещу досегашното решение на мнозинството в общинския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам имената на всички "съветници " от ГЕРБ. И да попитам: Бойко знае ли за решението ви да провалите сесията и да подарите панаира. Важно ми е, за да знам как да гласувам на идващите избори
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е законно само зависта се вихри комунизма свърши другарите от дай българия са забравили
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е типичен накрал се лъжец от бсп!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най-после скочиха на свинаря, има надежда за Пловдив
6
1
 
10
 
! Отговори
Експерт преди 1 година
Дебелака иска да строи молове и небостъргачи. Апартаменти и чалга бардаци да продава, че фамилията в Швейцария харчат, като барони, там лукса е скъп. С 800 лв. заплати пак не успя да развива панаира, то комунистите не разбират от капитализъм и бизнес, те могат само да продават земя и старо желязо, като ново българите.
5
0
 
4
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Бой по гъската:))))
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свинаря да върне на държавата символите Пловдивски панаир и ЦУМ.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето един от БСП. Колко е дал за народа, за партията и за себе си. И в ГЕРБ и в ДПС има такива партийци. Непонятна вероятна за много народ алчност. Чак се чудим, как не им стига, как не се наядоха?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това заседание е пълен панаир!
1
3
 
12
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
другари как така отказвате да дадете панаира на почетния консул на фашистка Русия тавариш Гергов