Експерти: Партиите предпочитат да бъдат в парламента

Коментар на Милен Любенов и Мария Пиргова
Обновена: 5 яну 2023 16:59 | 5 яну 2023 14:09, Росен Стойчев
3

"Това, че правителство няма, не е новина, с това живеем след 2 октомври и партиите се ориентират към нови избори. Президентът предпочете да даде доста дълъг период за подготовка на партиите за преговори, но нищо не се случва и не виждаме нищо ново в поведението на "Продължаваме промяната", заяви политологът проф. Мария Пиргова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че партиите предпочитат да бъдат в парламента, да разтягат времето, а взаимните критики между президента и партиите са част от играта. Гостът обясни, че той държи 50% от властта със служебното си правителство, но това му е дадено от партиите и ако беше предложил бюджет, щяхме да бъдем на прага на президентско управление.

"Партиите се готвят за избори. Беше ясно преди връчването на втория мандат, че той няма как да се реализира, защото позициите на партиите са ясни още след края на изборите.

Още по темата
Цялата политика, която ГЕРБ води, е да разедини партиите от бившето управляващо мнозинство. Това е политика на разделяй и владей", посочи политологът Милен Любенов пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Пиргова, от "Продължаваме промяната" не искат правителство, а са тръгнали към нови избори още след 2 октомври. Проблемът е, че изборите, които ни се предлагат в последните 2 години и тези, които ще се предложат тази пролет, не са избори, защото това, че отиваме до урните, не означава, че избираме, тъй като няма нещо ново за избиране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
РРЕФЕРЕНДУМ И ТИЯ ПАРТИИ/КРАДЦИ/ДА СЕ МАХАТ !! Стига ни един президент,едно правителство и ЗАЩО НИ Е ВЕЛИКО НАР.СЪБРАНИЕ,КАТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОИ СА ХОРАТА ТАМ,КАКВА РАБОТА ВЪРШАТ,КВИ ПАРИ ХАРЧИМ И ЗА ТЯХ ????
1
0
 
2
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Те партиите са много, а пък парламента е само един. Няма място за всичките партии. Не могат да я проумеят тази проста истина партийните им лидери. За това искат избори след избори. Просто им свършиха парите на партиите от субсидиите. Че дори и личните им пари на лидерите им. За разлика от моите.