Правителство все още било възможно с третия мандат

БСП ще положи усилия да има кабинет
11
Правителство все още било възможно с третия мандат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Правителство все още е възможно и ще положим усилия - било като мандатоносител, било като партия, която би разговаряла, при определени условия, с носителя на третия мандат". Това заяви пред БНР Кристиан Вигенин от БСП.

"Няма да подкрепим правителство с мандат на "Възраждане" или ДПС, оттам нататък опциите са отворени. Ясно е, че ако се продължава със същия подход, резултатът ще бъде същият, т.е. правителство няма да има, ако продължим по същия начин да правим нещата - както с първия, както с втория. Трябва да бъдем по-иновативни, където и да отиде мандатът. Трябва да се търсят някакви други стъпки, които да доведат до възможността да се създаде правителство, каквото намерение обявиха, че имат всички без една формация в този парламент", коментира той в интервю за предаването "Неделя 150".

Още по темата

"Нека да мислим, имаме време още малко. Да видим какви ще бъдат и сигналите на партиите след края на втория опит и тогава да се направи преценката - възможно ли е нещо работещо да се сглоби в рамките на този парламент. Правителство на всяка цена също не е добра опция. Ако не - тогава да не бавим и изборите", добави Вигенин.

Той обясни, че не са подкрепили декларацията на "Продължаваме промяната", защото тя се е фокусирала и върху неща, които разделят партиите.

"Освен тези колебания по отношение на самата декларация, и като подход за формиране на правителство - както те обявиха правителство на малцинството, такова правителство не е функциониращо. То веднага става заложник на случайни мнозинства и не може да води адекватна политика", каза социалистът.

По думите му партиите трябва да се фокусират върху най-спешните неща и нещата, които са обединяващи.

"Аз бих предложил да видим къде са нещата, в които сме единни, нещата, около които можем да работим заедно. Те са свързани с ред въпроси, които само си ги говорим, но не могат да намерят реализация, ако няма парламент. /.../ Има ред такива въпроси, около които ние нямаме кой знае какви спорове. На теория е възможно да се създаде такова правителство. То няма да е правителство, каквото сме свикнали в предишни години, с ясна политическа, идеологическа физиономия, но то ще бъде работещо правителство, което ще може да решава тези въпроси", каза той.

Иначе започваме да създаваме впечатлението, че ставаме излишни, смята депутатът от БСП. 

Според него в сегашната ситуация - на трети мандат, по-трудно може да разсъждаме за правителство с политически фигури.

"Нищо не сме затворили и отхвърлили", категоричен бе Вигенин. Според него БСП е една от логичните опции за трети мандат.

"Не бихме искали да затворим възможността за открит разговор с останалите партии, за да видим кой къде стои и къде са пресечните точки", каза депутатът.
 
Ясно е, че ако се създаде правителство, то няма да е устойчиво и дългосрочно, посочи Кристиан Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: БСПВигенин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
На избори! преди 1 година
Единственото решение е колкото по-бързо на избори и каквито се резултатите такива! Апелирам към всеки, който се счита за българин да упражни правото си на глас, а не само да коментира след това! Има една хубава поговорка "след дъжд качулка"!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На практика всички освен Възраждане имат еднакви позиции по основните въпроси. А единствено Възраждане защитава българските национални интереси. Така че правителство е възможно между всички други. Това не е добре, но е факт.
6
1
 
1
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
В 48 НС е пределно ясно,че без гласовете на герб няма да има редовен кабинет,а това означава,ме ако третият мандат отиде при бсп правителство няма да има.На ход е радев и от него до голяма степен ще зависи дали ще има кабинет.За сега той ще бъде възможен само ако мандатоносителят бъде дб.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4. Шльокавица не четем.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможно е, щом нареждат от Козяк, тиквата ще влезе в съюз и с БСП и Политическите Пр*оститутки.
3
4
 
3
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Глупости. Правителство без ГЕРБ не може да има. Суверена /народа / това пожела.Нали уж било глас народен , глас Божий.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глyпocти! Всички знаем, че от неработещ парламент правителство няма как да се състави. Хората няма за кага да гласуват, а тези които го направиха просто избраха по-малкото според тях злo. И ако тенденцията се запази - това ще се повтори.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не какво да е, дайте на Възраждане те поне ще работят за родината.