Костадинов станал свидетел на катастрофата с мигранти на АМ "Тракия"

Никой не спря да помогне, пише той
9 яну 2023 22:10, Нели Христова
41
Костадинов станал свидетел на катастрофата с мигранти на АМ "Тракия"
Снимка: Facebook

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира днешната катастрофа на АМ "Тракия" с пост в личния си фейсбук профил.

Припомняме, че днес трима души пострадаха при катастрофа на АМ "Тракия".

"Пътувам от Бургас към София. Малко преди Нова Загора на магистралата виждам много коли на аварийни. Спирам, отивам да видя какво става - катастрофа, една кола стои смляна в средната лента, до нея на асфалта лежат и не мърдат трима души. Виждам човек в светлоотразителна жилетка. Решавам, че е полицай, но после виждам, че не е, а липсва и полицейска кола. Оказва се тираджия, станал свидетел на катастрофата, и по своя инициатива започнал да регулира движението.

Намесихме се и ние, сложихме авариен триъгълник, започнахме да махаме със светлинни сигнали на бясно каращите коли, за да не се блъснат в ударената кола. Пострадалите се оказаха нелегални емигранти, мароканци. Казахме им да не се движат, докато не дойдат лекарите, за да не пострадат повече - така са ни учили в курсовете на Червения кръст по бърза помощ. Междувременно обаче, по дяволите, нито една кола не спря да пита какво става и дали имаме нужда от помощ!!!! Нито една, а минаха десетки коли!!! Полицията дойде след около 30-35 минути, линейката след още 5-10 минути, пожарната 2-3 минути след линейката. Всички действаха бързо и професионално, макар и според мен да закъсняха. Но пък в такава ситуация минутите текат като часове, така че не искам да ги осъждам. Има и друго - докато бяхме на магистралата поне 3 пъти щяха да се блъснат коли в нас! Имаме човек със светлоотразителна жилетка, пуснали сме сигнални светлини на колата, трима души махаме с фенерчета и даваме светлинни сигнали и въпреки това "състезателите" буквално щяха да ни отнесат на няколко пъти, заедно с катастрофиралата кола.

Обикновено в такива случаи нападаме прогнилата държава и разпадащите се нейни служби, и почти винаги имаме основание. Обаче, драги сънародници, кого да нападна за това, че никой не спря да помогне в нощта?!? В заключение ще кажа само едно - БРАВО на този българин, който сам, на свой риск в началото на цялата ситуация е предотвратил по-голяма трагедия. Един човек, но голям българин, когото сега като пиша се сещам, че дори забравих да го питам как се казва. Човеко, който и да си ти, покланям се пред теб!", пише Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Коця като ги видя що не спря да помогне ? Големия "родолюбец"
22
2
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Един Професор Иво Христов беше казал,че сме нация от ***.Прав е човека,като напусна парламента.Какво да прави там с еднокнижници.Коцето е умен човек,историк.Отделно има и дар слово,никога не казва нищо излишно,дано да не се забърка в скандали,като Сидеров.На следващи избори ще е с двоен резултат,а БСП и Герб ще ходят да му се слагат.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20:Връщай си се в Уcрайна и там си пиши такива пcyвнии!Ясно ли ти е?!Тук така не пcyвaаме!!!Невъзпитаник такъв!Укро пропагандата е против Константинов,защото ще им пречи да ни крадат държавата и да я изнасят към Черната дупка.
20
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коцето е пич. Факт. И да го плюете, и да не го плюете, срещу него да бягате, няма да го стигнете.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не го харесвам, но за 1 нещо е прав, жалко, че едва сега го е осъзнал: наистина, почти никой не е спрял да помогне, но да караш с бясна скорост през място на пътно произшествие, при това с пострадали хора, с обозначителни знаци и светлоотразителни дрехи.... В това отношение българите са ненадминати по своята арогантност и непукизъм!
18
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да цъкате и да не цъкате минуси, копейки... Костадинов няма да стане по-бял! Факт.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА КВО ДА СПИРАТ ОЩЕ КОЛИ? Колко никаква помощ може да има от не-лекари? Какво да направиш, да спреш с огромен риск да те помели някой отзад, и да питаш "искате ли нещо вафла, нещо за четене"? Нали сте спрели вече няколко човека и каквото може да направите, тоест почти нищо, сте го направили? Защо трябва ВСЕ ДА СЕ ОПЛЮВА САМО ПО ПРИНЦИП??
16
15
 
15
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Връщай партийната субсидия румънец добруджан :)))
15
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Костадинов, ще се окаже единственият свестен накрая, а го изкарваха какъв ли не
14
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин спасява мигранти. Да не го чуе батко му Волен, много ще се ядоса.
13
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов е печен. Стига сте го обиждали. Единствения политик който се опитва да направи нещо за тая пас-мина и за България.
12
17
 
15
 
! Отговори
Костадин Копейкин преди 1 година
Исках да кажа, че вече не съм на копейки. Откакто се сдушихме с ГЕРБ и ДПС ми дават турски лири за да съм добричък и да не правя проблеми. По готино е! Само ДПС!
11
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейката станал много миличък и социално отговорен. Айде нема нужда! Актьори!
10
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов е постъпил човешки! Симпатии или антипатии в ситуацията нямат значение! Браво на него! Ако всички, които пишат глупости, си представят че са катастрофирали и то през нощта, и никой не спира да помогне, и с тях може да се случи онова, от където връщане няма, ще запеят друга песен! Преди да пишете, помислете и на мястото на хората, за които пишете глупости се поставете!
9
0
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
мда,както казва Швейк:-"Сред къклицата винаги ще се намери и пшеница"..Помня преди доста години от един завой изскочи една лада,прелетя в полето и се обърна по таван..Веднага спрях и изтичах натам...За няколко секунди спряха още 5-6 коли..Хората дойдоха,измъкнахме младежа и обърнахме колата на гумите й..И това НЕ беше "при соца" !!..Просто бяха годините,в които "електората" не беше побеснял и озлобен и демонстрираше човещина...Сега виждаме какво става..
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вече и муха да пръдне има пост и статия в новините?
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не го харесвам,но тук взе да цари бездушие.Жалка картинка сме,все някой друг ни е виновен ,а не погледнем ние в какви бездууушници сме се превърнали.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам как редовно се установява по някой бус с "подаръци" за Европа, та си мисля - преминалите, без да ги знаем, сигурно са 100 пъти по толкоз. Затова континентът е заприличал на кошче за смет - всеки си мята бо к лука там и смърди вече.
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветски тип Левски като Копейкин в България няма да има, запомнете!:)))))))))
4
9
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
До 5....Те са ще глътна эа твое эдраве отверко