БСП били безразборници, левицата – как така се обижда цяла група в НС

Желязков: Не стига, че е петък, 13-ти, ами е и ретрограден Меркурий
27
БСП били безразборници, левицата – как така се обижда цяла група в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В спор и лични обиди влязоха депутата от "Възраждане" Цончо Ганев и народните представители от левицата.

Ганев отсече, че преди НС да вземе решението си за отпускане на военна помощ за Украйна, се е продавало оръжие, което отивало в Украйна, а сега държавата го подарява и социалистите знаели за това.

"Вие сте безродници", обърна се той към депутатите от левицата.

"Седнете до Явор Божанков, защото вие сте достойни негови съпартийници, същите безразборници", скочи той.

Пръв му отговори Георги Свиленски от БСП. "Стенографките се чудят как да напишат думата "безразборници", откъде я измислихте тази дума", коментира той и призова председателстващият заседанието Росен Желязков да наложи наказание на Цончо Ганев.

"10 минути говориш глупости, замълчете и надейте да уронвате авторитета на парламента", обърна се към Ганев Свиленски.

"Не само че сме петък 13-ти, ами сме в ретрограден Меркурий и заседанието ще бъде посветено на това", предупреди Желязков.

Борислав Гуцанов каза на Ганев: "Твърде малък сте, за да давате оценка на БСП, защото тя е над 100- годишна партия. Не Ви прави чест да суфлирате от място и достатъчно глупости казахте от трибуната".

"И ако става дума за оръжие, ако Вие искате да се закрие военно-промишления комплекс, станете и го кажете. Факт е, че България не е изнасяла оръжие за Украйна преди да се време решението на НС", каза Гуцанов.

Иван Ченчев от БСП призова Цончо Ганев да се извини или Желязков да го накаже.

"Аз го призовавам да си подаде оставката като заместник-председател на НС. Нали гледате хората в очите, нали сте мъж,  г-н председател, ако допускате това, пак ще се леят оттук глупостите на Ганев. Не виждам как ще се допринесе за добрия тон, когато се обижда цяла парламентарна група. БСП е на 130 години и ще има още 130, а вие на следващите избори ще достигнете своя пик, след което ще тръгнете стремително надолу", обърна се той към „Възраждане“.

"Да си пожелаем да празнуваме на един юбилей следващата 130-годишните на БСП, да сме живи и здрави", обобщи Желязков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путиндерталците от Изхождане правят всичко възможно да има нова субсидия, Копейката на нова къща да се радва!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов е патерица и продукт на герберите! Не го слушайте какво говори, защото е обигран манипулатор. Гледайте го какво прави! А за да бъде разобличен окончателно, трябва да се включим в подписката за референдум за еврото.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето в кои дни на ноември трябва да внимавате - очакват се силни магнитни бури
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 130 години бе? Тази партийка е на 33 години и малко, само си пришива историята на БКП и прилапа имуществото й, както и това на половин България. Комунистите от БКП сигурно се въртят в гробовете си, като гледат тези жендари, избрали "третия път".
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сто и трийсет години сметище смърди батко та се не трае
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сто и трийсет години б о *** що не съборите телевизионната кула
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сто и трийсет години да се качат на бузлуджа да кльопат кюфтета да пеят песни и да направят *** за целия китайски народ сто и трийсет години *** и пушеци
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трепете ги тези нацисти в парламента! Какво се правите на мирни европейци всичките? Не виждате ли, че е война? Нацистите ви биха шута за Шенген и сега ви подготвят за пушечно месо, като украинците, даМрете в новата Балканската война. Какво ще правите, ще се биете срещу братята ви славяни и сърби ли, за тези нацисти в Брюксел ли? Я стига.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 130 год. е била БРСДП по Бернщаин,а не БСП по Маркс,Енгелс като м/у тях е имало различия в убежденията и видими за класиране по време на избори за постигане на места в парламенти щот по Бернщаин считали с повишаване общия стандарт на производство и живот работническата класа от по добрите условия на развитие ще почуства измененията,ще получава по добри възнаграждения за труда си,ще се внедри,ще намери свое място в социалните слоеве в изменените условия на икономическо развитие на строевете
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мария. Маро, ние живеем сега, а не тогава. Разлика правиш ли ?
15
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха, преди 1 година
Авторитет и парламент в едно изречение,хахаха неее хахахаха,ретрограден Меркурий,петък 13 хахаха! Тази статия вече ми е любимата!!! С нетърпение ще прочета и коментарите,които са най-хубавото нещо в сайта!!! :D
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ганев от Възраждане е казал истината! В сегашната БСП няма нищо социалистическо и нищо социално. Участвайки в управлението, те направиха много поразии и нищо добро за България.
13
2
 
8
 
! Отговори
Мария преди 1 година
До 1 Ха,ха, ха, а преди 30 години беше пълен със едни и същи комунисти,които спях или дремеха в залата на парламента и дрънкаха глупости за петилетки.А се разкарайте бе *** ,сега с бандитската промяна на децата и внуците ми затриване България
12
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Депутатите за да гъделичкат егото на електората си, унищожават България. А народът иска спокойствие, предвидимост и нормални доходи. А управляващите, които и да са те , трябва да се държат на къса верижка.
11
7
 
13
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Тия от "Възраждане" са поредната гола кука за *** шарани в България!За сега успяват с арогантно и агресивно поведение , но България нищо не печели от това - въздух под налягане!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бях журналист щях да се изгъбалкам с бесепейците като ги питам за тоя или оня от създателите на партията преди 100 години също като въпросите и отговорите на едни отдавнашни подобни "политици" за "Замунда".
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Дрън. Предполагам, че около 90 процента от "партийните членове" не знаят кой е Димитър Благоев.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Дрън. Въобще нямат абсолютно нищо общо с Българската социалистическа партия. Тия са самозванци, крадци и разбойници като всички останали и нямат нищо общо с каквато и да било идеология.
7
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Самият факт, че половината членове и бивши членове на БСП говорят в ютуб против Корни, говори какво значение имат тия 100 години за партията. БСП може да е на 100 години, но днешната им управа няма нищо общо с идеите на тая столетница. БСП отдавна стана дясна, лъжлива партия и повечето и членове разбраха това.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напрваво да го изхварли от Парламента!