България и Гърция подписват меморандум за "Бургас-Александруполис"

Новината съобщи министър Росен Христов
14 яну 2023 15:35, Красимир Ангелов
25
България и Гърция подписват меморандум за "Бургас-Александруполис"
Снимка: Министерство на енергетиката

Съвсем скоро ще бъде подписан меморандум за проекта за нефтопровод Александруполис - Бургас, обяви служебният министър на енергетиката Росен Христов в Гърция, където бе гост на официалното начало на проект за изграждане на газова електроцентрала в Александруполис.

По време на своето посещение министър Христов е разговарял с гръцкия му колега Костас Скрекас, а специален гост на откриването е бил министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, се казва в съобщение на Министерството на енергетиката.

Енергийната криза в Европа налага още по-тясно сътрудничество и общи усилия между България и Гърция. Това ни сближи допълнително, така че да си партнираме в много проекти и политики. Гърция е наш партньор не само заради географското разположение, но и заради сходните ни виждания как да развиваме енергетиката в региона, коментира Росен Христов.

Той даде пример за сътрудничеството между България и Гърция при приемането на политики на европейско ниво с цел стабилизиране пазара на газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е няма по щастливи от Гърция и Турция и обратното за България! Всичко, което преди купуваха от нас, сега ние го купуваме от тях+ Храна!, дотам се стигна, от водещи във всяко едно отношение, сега... на опашката!
12
3
 
2
 
! Отговори
Траките не са елини преди 1 година
Българите прогонени от гърците от Дедеагач и Беломорието са преселници в Странджа, Тракия и Родопите. Враговете на България са Русия, Сърбия , Гърция и Турция
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще строят 4 ядрени блока и Бургас-Александруполис. По-големият шлем на Първанов.
10
3
 
12
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
*** как така? Нали този проект официално беше спрян? Нали имаше местен референдум по въпроса и населението не го искаше? Как сега така ще го възстановяват?
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В заглавието вие сте неточен умишлено ли? "Бургас-Александруполис" е в историята като несбъдната мечта. Сега можем да имаме "Александруполис - Бургас" на тройни-петорни цени.
8
11
 
0
 
! Отговори
Абдула Йоджаллан ПКК преди 1 година
чакаййй малкооооо. Гърция никога няма да позволи НЕФТЕН ПРЕНОС от нея за към България....ПО-ВЕРОЯТНОТО Е ГЪРЦИЯ САМА ДА СИ ИЗГРАДИ НЕФТОПРЕРАБОТВАТЕЛЕН КОМБИНАТ ''ТИП НЕФТОХИМ''..!.....този министър Е МНОООГО ЗЛЕ, И МНОГО МУ СЕ ПРИВИЖДАТ ФАНТАЗИИ ...ГЪРЦИЯ ПОДКРЕПЯ НЕФТА ОТ БУРГАЗ за АЛЕКССАНДРУПОЛС, А НЕ ОБРАТНОТО .
7
14
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
България и Гърция ТРЯБВА ДА ПОДПИШАТ НЕЗАБАВНО ВОЕНЕН ДОГОВОР ЗА ВЗАИМОЗАЩИТА СРЕЩУ НАМЕРЕНИЕТО НА ТУРЦИТЕ ДА НИ ПРЕВЗЕМАТ.И СЪМ УБЕДЕН,ЧЕ МЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ АКО ДОПУСНЕМ НАШИТЕ СЪСЕДИ ГЪРЦИ ДА РАЗПОЛОЖАТ ВОЕННИ ПОГРАНИЧНИ БАЗИ.ВЯРВАМ НА ГЪРЦИТЕ.НЕ ВЯРВАМ НА НАТО И РУСИЯ,ЗАЩОТО ПОСЛЕДНИТЕ СА ЛИЦЕМЕРИС ГЪРЦИТЕ ЗНАЕМ ЩО Е СТРАДАНИЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО.НЕЗАБАВЕН ВОЕНЕН ДОГОВОР С ГЪРЦИЯ !
6
2
 
5
 
! Отговори
АРИСТИД ДИМОКЕНТИС преди 1 година
Биргас - Александрополис е Проект от 1992/1993 година.!..Тогава баща му на Кириакос ::: Мицотакис Константинос - беше премиер на Еллада (1989-1993)...НО ТОГАВА РОССИЯ БЕШЕ ГЛАВНИЯ ИГРАЧ ЗА ПРОЕКТА..А СЕГА Е ЕВРОПАИКОС ЕНОСИС .
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Бургас-Александруполис го дъвчатт от 20 години за АЕЦ Белене да не говорим хората за 20 години направиха космически програми.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилен проект! От тук ще влезнат всички петроли и газове за ЕС и холандско- австрийските пудели ще ни молят един ден. Дано не сме злопаметни!
3
7
 
12
 
! Отговори
ясно като бял ден преди 1 година
гърците са хитри, нашите наивни
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 не че ближеш на бойко дедовия за сол
1
6
 
12
 
! Отговори
Колко тъпо решение преди 1 година
Всичките партии с една лопата да се изринат. Тъпо, неграмотни, алчни и правят това, което им се нарежда по комсомолски от сащ и западна Европа. Ако сащ се изпъ-рд-ят, то нашите политици се на-си-рат. Затова скоро ще ви се поиска сметка ... И ще лижете пода по килиите. Тде