Ченчев: Третият мандат е натоварен със свръхочаквания още след вота

Социалистите били отговорни пред стараната
7
Ченчев: Третият мандат е натоварен със свръхочаквания още след вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Неслучайно третият мандат е наречен ”кризисен”. Трябва да се преборим с тази теория, смята депутатът от БСП Иван Ченчев.

“Ние казахме, че сме отговорни пред страната си и че очакваме това, защото сме БСП - нашата партия винаги е подготвена за носенето на отговорност. Този мандат беше натоварен със свръхочаквания още след изборите през октомври”, допълни Ченчев пред Нова телевизия.

Той коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че “Радев има мъжки комплекс към жената, която го е направила президент’.

“Факт е, че Радев се размина в действията си по отношение на това какво очакват левите хора в България. Политиките, които прилага служебният кабинет, не съвпадат с това, което БСП иска да се случи и настоява в програмите си”, каза депутатът.

Той отказа да каже кой ще бъде кандидатът за премиер на БПС, като заяви, че името ще бъде обсъдено първо на Национален съвет на партията.

Ченчев отрече и БСП да търси подкрепа от ГЕРБ, като предложи проектокабинетът “Габровски”. “Не вярвам на подобни твърдения. Всичко това, което се говори, са някакви фишеци в кризисно време. Аз призовавам всички партии за едно отговорно поведение. Виждаме спиралата от избори докъде ни доведе”, каза Ченчев.

А в какъв срок социалистите ще върнат мандата зависи от това “кога усетим, че това да се отива на нови избори е неизбежен ход”. “Ще си проличи в разговорите още в самото начало”, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
обществото очаква да върнете веднага мандата да не се мотаете и да отиваме наизбори до дупка докато ви изчистим по колко мандата сте вече в нс вие не степартия както и останалите а икон групировки
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебното правителство се справя добре. Затваря кранчетата на гербомафията, Златния гьол, трафика на Боко през Капъкуле.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
2
1
 
1
 
! Отговори
абе преди 1 година
чеЙнчев , и ГЕРБ призоваваха за отговорно поведение но вие решихте че сте много велики и не ги подкрепихте . какво очаквате сега , 09.09 ли :)
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . свръхочаквания . . . спрямо БСП, мисля, че никой уважаващ себе си българин след 30 г. не очаква! На много важен се прави господинът! Трябва да се радват, ако влязат отново на хранилката в НС! Не поставяли били условия - чети предното изречение! Лек ден!