Куюмджиев: Партията на Нинова вече не е лява

Дали има вероятност този път да се създаде правителство?
Обновена: 16 яну 2023 22:41 | 16 яну 2023 22:38, Йоана Цонева
19

БСП за трети път получава третия мандат за съставяне на правителство. Ще успее ли Корнелия Нинова този път да го реализира?

"Това е пълен отказ от реална възможност за съставяне на правителство. Няма как да бъде успешен този мандат. Той вече за трети път го дава на нея третия мандат, с все един резултат. Очевидно беше зададена посоката че се отива на избори. Този път Нинова няма да бави мандата", прогнозира ексдепутатът от БСП Явор Куюмджиев пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че Нинова няма интерес да задържа мандата.

"Хипотезата за задържане на мандата, за да не я съборят на Конгреса, не е ок. При всички положения се отива на избори, това е ясно. Страшното е, че левите хора вече нямат представителство в България. Партията на Нинова вече не е лява", добави Куюмджиев.

Той коментира и възможността за предоговаряне на затварянето на въглищните централи.

"Комисията ако пожелае, можем да си предоговорим Плана за възстановяване и устойчивост. В Брюксел правят това, което държавите поискат, когато има достатъчно добри аргументи. Освен когато не противоречи на генерални политики на ЕС", заяви енергийният експерт.

И посочи, че през 2022 г. печалбите от работата на ТЕЦ-овете у нас е била 3,5 млрд. евро.

Коментира също, че за България много по-изгодно би било да се възползва от АЕЦ "Белене".

"Имаме нужда от 4 нови блока, 2 за "Козлодуй", два на площадката "Белене". "Белене" ще бъде много по-евтин от двата нови блока в "Козлодуй". С около 6-7 млрд. евро можем да се оправим за два нови блока на "Белене", добави Куюмджиев.

Има политически натиск върху НС за взимане на решения свързани с ядрената енергетика у нас, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 1 година
Сред неспирния лай, човек трудно се ориентира. БСП не знам колко е лява партия, но е единствената, която дори и да не е на власт, провежда социална политика. Още с избирането си като лидер на БСП, Нинова започна политика на прочистване на БСП от милионери, наложи мандатност и пряк избор на лидера. Вдигна числото на депутатите на 80. От този момент започна бясната атака, насъсквана от всички медии, получили сигнал за безусловна "партньорска" подкрепа. Социалистииии???
15
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Всички олигарси и най-богати хора в РБ са комунисти и ДС-ри !
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова няма партия! БСП не е партия на ниновица.Тя е една кукувица самонастанила се в БСП и снесла отровните си яйца, които успешно унищожават партията. А т.нар. леви просто стоят и безучастно наблюдават безчинствата на корнела. Да ви е честито, другарЕ! По лъжи, клевети, злоба и откровена простотия корнела задмина и оня от банкя.
13
1
 
4
 
! Отговори
Партията преди 1 година
още при Станишев не беше лява когато въведе антисоциалния плосък данък. Правите грешни внушения за да може все Нинова да е виновна!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В бедна, обрулена и окрадена България нема лева партия вече 30 години. БСП се превърна в партия на леватя олигархия от бивши общински кметове на БСП и нагоре до върха .
11
6
 
0
 
! Отговори
Атос преди 1 година
В стремежа си да угодят на московските си господари някои са готови да взривят югоизточна Европа.Строежът на АЕЦ на това място е престъпление.В Козлодуй има изградена инфраструктура за разлика от Белене,а това струва пари.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, тоя да не е изтрезнял? БСП никога не е била лява, а партия на милионери и алкохолици като тоя.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление е прав. И още по-тъжното е, че в най-бедната страна в Европа няма нито една истинска лява партия. А още по-странното е, че едвам свързващите двата края хора гласуват за десни партии и мутри, на които подобряването на живота на обикновено тях трудещ се никога не е боло приоритет.
8
3
 
4
 
! Отговори
Ю преди 1 година
От тия по големи леваци няма мръсни комунисти
7
4
 
0
 
! Отговори
"Вече не е" преди 1 година
Тя отдавна не е лява партия. Кроела започна да напипва лявата посока и затова партията и изпадна в немилост. Комунистическите бизнесмени и крадците от прехода никога не са се съобразява ли с проблемите и желанията на червените бабички. За тях те са просто матерЯл за гласуване. Е, вече ненужен. Сега си имат Кирчо и Кокорчо, млади, красиви и образовани, но все пак матерЯл.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
двайс милиона БСП и киното се разотиде
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по бедна партия от бсп на нинова не е имало честит рожден ден
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кафява синдикатска партия не е лява а каква Е ?
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как да не е лява, защо тогава подмирисва винаги Путин отзад?
2
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Партията на Нинова направо отиде у ЛЕВО, и но кога няма да е коректив в нищо.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 1 година, в Европа няма да е останала и една лява партия ...