Първан Симеонов: Радев изигра неутрален ход

Вероятно отиваме на избори
16 яну 2023 18:30, Росен Стойчев
32
Първан Симеонов: Радев изигра неутрален ход
Снимка: БГНЕС

По-вероятно е да има нови предсрочни избори, но БСП ще направят усилия да реализират мандата, като ще разчитат на енергията и амбицията на своя лидер.

Още по темата
Това коментира за Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов.

 По думите му след последните събития са намалели шансовете за успешен мандат на „Демократична България“, затова и държавният глава Румен Радев е предпочел да играе неутрален ход и "на сигурно" с решението си, каза още Първан Симеонов:
 
„Ако беше дал мандата на „Демократична България“ шансовете, разбира се щяха да са значително по-големи. Но струва ми се след последните ситуации с ДАНС, прокуратурата, NEXO и т.н.  шансовете значително намаляха. Радев изигра сигурен ход, ако го беше дал на ДБ щеше да прави политика, нещо което няма да е неочаквано най-накрая да направи, но той реши да не прави политика и пак да играе неутралния ход.  Освен това не е толкова лошо за „Демократична България“. Сега получават чудесния шанс да не е в техните ръце този горещ картоф.  Може би си всички са доволни с изключение на Корнелия Нинова, защото още един неуспешен за БСП мандат се превръща в политически фолклор“, каза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
7
 
! Отговори
Другарите социолози преди 1 година
Много сте неосъзнати другари социолози . Кога ще разберете , че ви сте " деца " на комунистите и социалистите . От тук идва и мисълта ви за неутралното решение на баш комунистическия възпитаник другаря Румен Радев , който сега е президент на Република България .
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умните хора в държавата трябва да изолират Лаладжиите
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дървен философ
19
2
 
3
 
! Отговори
В. преди 1 година
Чудесен шанс за Нинова да се осеободи от опозицията си като се споразумее частично с ГЕРБ.
18
4
 
7
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
Радев ди подипа главата с пепел за ПП И ДБ, НО БЕШЕ КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО. НЕ СМЕ ГО ИЗБРАЛИ, ЗА ДА ГРЕШИ, ДА НЕ ЧУВА КОНСТ. СЪД И ДА СЕ ВЛАЧИ ПОДИР ИВМАМНИЦИ, ЗА КОЕТО ГО ПРЕДУПРЕДИ ДОРИ И СЪДРУЖНИКА НА АСЕН ВАСИЛЕВ!!! МНОГО СЛЯП СЕ ОКАЗА РАДЕВ!!!КЪСОГЛЕД.
17
2
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
А ПРЕВОД? :))) НАЗДРАВЕ!
16
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастката Ризова събрала в студиото още двама герберасти (Боряна не знам си коя и Панчугов) да заклеймяват Президента, избран на преки избори от 3/4 от Българския народ ...
15
5
 
11
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Първане, младо хубаво момче си - мани я тая брада.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така дори няма да се изкаже и царят на клоуните.
13
5
 
4
 
! Отговори
До Бонго Бонго: преди 1 година
На колко ракии си - ама си кажи честно?
12
9
 
9
 
! Отговори
Ооооох ! преди 1 година
Дълбокомислено заключение на някакъв фекален мислител-Първан .
11
3
 
13
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Как може да публикувате постоянно мнения на този лалугер , Първанчо ? Та досега не е имало случай да познае поне едни резултати на избори ! Този е маша за дезинформация на българите и послушна маша на заинтересовани партийци!
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Радев мекотелото е най успешния проект на руските служби." ---------------------------------------------------- А ти си социален проект на Д-р Иванов от клиниката в Карлуково.
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев мекотелото е най успешния проект на руските служби.
8
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Първане,за какъв...политически фолклор говориш,като и на слепите е ясно,че това е само...ход,по пътя към следващите прл. избори. То първите във...тура се...оакаха относно мандатите,а какво да искаме от една...пета сила,каквато е за сега БСП. Мандата ще бъде върнат още в петък,това е ясно без да съм полит....врачка.
7
7
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Радев се надява от алчност Корни да държи мандата 1-2 месеца и да се прави на важна, а той да си управлява със служебния кабинет.
6
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На кой точно трябваше да връчи мандата? На ДПС, които е ясно интересите на коя държава защитават? На Възраждане, които въпреки, че ги уважавам, нямаше да се коалират гаранция с никой. ДБ, които са представени от шепа софийски *** и ще имат единствената цел да ни вкарат във война? БСП беше най-умерения избор. А това, че отиваме на избори е ясно.
5
2
 
10
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Мисли,мисли и най- накрая,, велико" заключение измисли.И сега глейте к'во става с болните глави и на без смислените, без полезните и без делниците
4
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев с този ход все едно каза на ДБ - "И вие не ставате за нищо".Но защо Гешев му помогна с Nexo? Не ножа ли да изчака още четири дена? Радев и Гешев го играят комбина.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фактически този връчен мандат е само от уважение,но всъщност няма никаква"стойност".А ако се"роди" нещо то ще недоносче.Като се казва"ден до пладне".Може и да греша,но надали.