Сандов: Радев гарантира продължаване на своето управление

Няма притеснения за съдебни производства
19 яну 2023 06:05, Росен Стойчев
12

След като приключи мандатът ми, не съм бил търсен от нито един правоохранителен представител. По този въпрос всичко е било щателно прегледано и в обществен интерес. КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси или корупция, възникнала от действия на даден държавен служител. Аз нямам нищо общо с БАН, няма как да има и корупция, когато по смисъла на закона съм възложил научна дейност на най-престижната държавна институция. Това заяви бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му през последните 16 години при мониторинга на биоразнообразието са били постановени около 20 000 записа на стойност над 30 млн. лева.

Още по темата

"Не се притеснявам от досъдебни производства. Това показа, че през последните години е свършена много некачествена работа. Някои трябва да отговарят пред КПКОНПИ какво се е случило с тези пари и защо работата не е свършена", коментира той.

Сандов коментира и политическата обстановка в страната.

"Румен Радев гарантира това да няма кабинет и да продължи да управлява през служебното правителство, давайки мандата на БСП. Макар и легално, това се превръща в узурпиране на властта", заключи бившият министър на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Илюстрация на преди 1 година
манталитета на политик:всички други му виновни,а той-света вода ненапита.Узурпирането на властта от Радев е следствие от злобата,омразата,ненавистта,завистта и властолюбието на политическите субекти,които хем искат властта,хем не я искат(тя сега е горещ картоф),но не я дават на другите.Сандов,ако бяхте свестни в НС,щяхте да съставите експертно правителство,но тъй като сте задръстени от гореспоменатите "качества",не можете да постигнете съгласие и тогава искате,не искате.Радев ще управлява.
9
0
 
3
 
! Отговори
Дони преди 1 година
А Сандов го видяхме какво може като министър, едно голямо нищо с претенции.
8
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 1 година
А бе ще ти изкарат кирливите ризи, вервай ми :)
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Макар и легално, това се превръща в узурпиране на властта" - това се нарича правова държава бе баце. Каквото казва закона това е правилно и всеки го спазва без да се обяснява. В политиката морал няма, всички вие политиците го доказвате всекидневно.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сандов завършва магистратура през 2017 година и през 2021 става вицепремиер и министър. Явно има голям опит.
5
0
 
4
 
! Отговори
Тони Стораро преди 1 година
Зелен талибан
4
2
 
5
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Дано България никога повече да нямаме президент като рАДЕф. Миришат му чорапите, както и цялото президентство.Единственият "президент" в ЕС,който явно подкрепя путин и войната му в Украйна.Според него всички, освен бсп и възраждане, са войнолюбци,а това в прав текст означава,че и страните от ЕС са такива,защото помагат на Украйна с оръжие и боеприпаси.Само той е света вода ненапита.СРАМ! СРАМ и ПОЗОР!
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички партии начело с Тиквин Банкянски работят от години това да се случи, а сега реват като нас ра ни. Искт да се дърлят и крадът , а всички да си траят. Ами.....така си разпределихте статуквото. Никой на никой да няма вера ! И хората на "политиците". Сега аи сърбайте попарата.
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията никога няма да им прости че й затвориха кранчетата.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейската комисия (ЕК) разреши ларви на бръмбари да бъдат добавяни в храната в ЕС. Това става ясно от РЕГЛАМЕНТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ (ЕС) 2023/58 НА КОМИСИЯТА от 5 януари 2023 година за разрешаване на пускането на пазара на замразени, под формата на паста, сушени и прахообразни форми на ларви на Alphitobius diaperinus (малък мрачник) като нова храна. Регламентър е публикуван в официалния вестник на ЕС.