Шишков: Не може да си затворим очите за незаконното строителство

Според него най-голяма вина носи АПИ
Обновена: 19 яну 2023 15:34 | 19 яну 2023 15:16, Йоана Цонева
13
Шишков: Не може да си затворим очите за незаконното строителство
Снимка: БГНЕС

Държавата не може да си затвори очите за незаконното строителство. За да се реши един проблем, първо той трябва да се покаже. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в ефира на БНТ.

По думите му то е възлагано в периода 2018-2021 г. Ако някой трябва да понесе отговорност за незаконния строеж на пътищата, това трябва да са възложителите. Според него най-голяма вина носи АПИ. Министърът посочи, че сходна е ситуацията и с АМ "Хемус". Той заяви, че обществени поръчки са възлагани като текущи ремонти.

Шишков отправи апел към политиците да се намери законов механизъм да бъдат решените тези проблеми.
Над половин милиард платила държавата за незаконни ремонти.

Още по темата
Той заяви, че незаконно строителство е установено и при 84 язовира. Регионалният министър даде пример с язовир Тополово, който е изграден без строителни книжа. По думите му това е било позволено от Монтажи ЕОД.

Шишков бе категоричен, че ще продължат инспекциите на ремонтите на жълтите павета и "Граф Игнатиев". Той уточни, че срока на ремонта на жълтите павета е удължен, за да може да се свърши работата.

Министърът засегна темата и за ВиК инфраструктурата. Според него има голям проблем с усвояването на евросредства за ремонт и обновяване на ВиК мрежата в страната. Той посочи, че особено тежко е положението във Варна.

По отношение на винетките Иван Шишков заяви, че е внесено предложение за налагане на максимум 3 глоби на година за шофиране без винетка.

Министърът коментира и изграждането на детската болница. По думите му строежа ще започне до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така, изтрихте ми коментара, то това няма да направи мин.Шишков по-слаб, нито по-малко крадлив. А незаконните будки на мвр пред посолствата ще си останат.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АПИ , много ЛАпи !
4
5
 
1
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Нистор и г-н Цветков са ми приятели. Както и аз на тях. За разлика от българските политици, които дори и правителство не могат да си изберат. БОТЕМА да оглася Дружба. Аз ще си плащам сметките. Приятелите ми от квартала също ще си ги плащат. Партиите пък да си плащат предизборните кампании. БОТЕВА. Пее ги по-добре от мен.
3
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кой е този Борисов, който ги е откраднал. Аха, сетих се. Приятелят на Гешев от милиционерското училище в село Симеоново, който три пъти си подаваше оставките като министър председател на България. Между впрочем, освен това, изпрати полиция, жандармерия и пожарникари против собствения си български народ. Който хвърляше яйца и домати, къпени със собствените му пари, по министерския муу съмет. Че дори и по народното му събрание. Смях. Стойне и Василке. Приятели са ми. НИСТОР И БОЙКО ЦВЕТКОВ.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
124 млрд открадна Борисов за 12-те си години царуване. Които никога, никога няма да се върнат в бюджета.
1
4
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Щоме не можене, не си ги затварайте. Когато аз работех нощни смени, вие си получавахте заплатите. Сега вече нещата или палачинките ксе обърнаха. Аз вече не работя нощни ксмени, освен когато не мога да спя. Вече е ваш ред на де спите. ВАСИЛКИ И СТОЙНЕ. В изпълнение на г-жа БОТЕВА.