Затворът за репресираните ще се признава за трудов стаж

Същото важи и за редовната наборна служба
56
Затворът за репресираните ще се признава за трудов стаж
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите приеха окончателно промени в Кодекса за социално осигуряване, чийто вносител са ДПС.

Поправките предвиждат редовната наборна служба и принудителният престой в затвори и места за задържане за репресирани лица да се признават за трудов и осигурителен стаж при пенсиониране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: стажпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно. В цяла Европа след Втората световна воина има привилегии за борилите се срещу хитлеризма и фашизма и съд за подкрепилите Хитлер. Сега в България реабилитират подкрепилите Хитлер, а САЩ и останалите странно мълчат.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго трябва. Трябва да намерят начин за признаване за трудов стаж годините след 1989 година до около 2001 година, когато демократите не плащаха осигуровки за работещите за тях. Сега пак го има, но в по-малък размер
48
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
За оня с бабата в ТКЗС-то. Очевидно не знаеш, че работещите в ТКЗС не плащаха осигуровки, но получаваха след това така наречената земеделска пенсия, която някъде около 1980 година беше 30, лева, демек някъде 300-600 лева сегашни пари.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко хиляди "борци" против "фашизма" получаваха "народни" пенсии десетки години ? С колко години "трудов" стаж биваха пенсионирани?Трудовият им стаж е Янко Шумкарски Връзкарски! :))))))))))))
46
1
 
5
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВОСТ Е ! преди 1 година
ОЩе един въпрос от 89г до към 2000г бизнеса плащаше ли осигуровки и къде беше държавата да ги вкара във затвора тогава тези бизнесмени които осигуряваха на по4-ри часа най-много ? Тогава ние останахме без стаж -защото или трябваше да гладуваме или да работим без осигуровки -- затова ,че нямаше държава тогава сега на всички хора във работоспособна тогава всъзраст който нямат стаж трябва да им се признае и вместо социална да им се даде минимална пенсия ,а не държавата и неините тогавашни органи ко
45
0
 
1
 
! Отговори
до 43-още един преди 1 година
пример ! Работила баба ми във ТКЗ-то от 16 годишна до 55 годишна дали и една мизерна пенсия ,а на селския чиновник двойна на неината и тоя чиновник ти казва ,че тя се била осигурявала на малка заплата -- да де ама от нейната малка заплата как стигна за негова голяма пенсия ? ЗА това във Бг всичко е компрометирано ! и се стига до момента че държавата плаща от другите данъци по 60% отгоре на това което се събира за да има за най--високите пенсии който по право са на БЮРОКРАТИ !
44
0
 
5
 
! Отговори
Язе преди 1 година
Че то и преди редовната военна служба се признаваше за стаж при пенсиониране. То и затова всички служили в казармата си пазим военните книжки ;)
43
0
 
5
 
! Отговори
Един Българин пита преди 1 година
Колко хиляди "борци" против "фашизма" получаваха "народни" пенсии десетки години ? С колко години "трудов" стаж биваха пенсионирани?
42
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
Малък съм --- обясни ми за вдовишката добавка към пенсията и къде отива остатъка ,щото само си се недойзказал ?
41
2
 
0
 
! Отговори
Пенсионер до 41 преди 1 година
Какво значи ,,другата половина държавата я открадна" бе юнак? Ти на колко години си и какво знаеш за вдовишката добавката към пенсията???...
40
1
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Не става дума за тежките криминалните престъпници и убийци бе пубере !
39
4
 
7
 
! Отговори
аз пари за пенсия-- преди 1 година
-- НЕ ДАВАМ ! БАща ми се осигурява на колкото трябва пенсионира се и почина дадоха половин пенсия на майка ми ,а другата половина държавата я открадана ! Такива случаи колкото искаш ! Ако работиш във пройзводатво винаги вземаш по-малко отколкото тези във администраците ,армите и полицаите-- нали от парите на този във пройзводството се взима и им се плащат заплатите пък на края и пенсиите им по-големи -- и реших да не съм толкова добър и да не им плащам !
38
0
 
3
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Интересно, преди години, когато реших да си взема почивка военната служба въобще не я коментираха...
37
2
 
7
 
! Отговори
Мааам... преди 1 година
Да си ги вземат в гроба дано тези убийци. Тези които им ги дават да ги последват по скоро
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Янко Шумкарите кога ще бъдат репресирани по техен тертип?
35
2
 
6
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Те, така си бяха нещата с трудовите стажове. Дори и преди да има поредното НС на България. Тези от ДПС като са били трудоваци, това не означава, че и аз трябвада съм служил в трудовите войски на България.
34
4
 
8
 
! Отговори
A преди 1 година
Айде, на крадците и убийци, които бяха осъдени, сега им се полагат ( и им бяха изплатени обещетения и пенсии) Браво
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
работещите висшисти да влизат в затвора за стаж, утре може и пенсионни да ви се признаят
32
4
 
9
 
! Отговори
32 г, с вишу, безраб преди 1 година
аз от 10 г като лежа при мама това ще ми се признае ли за нещо?
31
3
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не съм съгласна трудов стаж само при редовна работа с трудов договор такиваизмишлъотини на дпс да си обогатява част от електората не съм съгласнаизлиза че трябва да им плащаме за идеите им тогава да върнем пенсиите и наабпфк