Делян Добрев: ДБ и ПП няма да могат да вземат решения

Основа за това нямало
23 яну 2023 19:37, Росен Стойчев
48

"За следващите избори е възможна една коалиция или с леви партии, ако БСП и ПП вземат толкова гласове, колкото са необходими, за да управляват, или с дясна коалиция – ДБ, ГЕРБ и ДПС. В последно време се спекулира с това, че  ПП и ДБ ще се явяват в предизборна коалиция. Аз не виждам основата за една предизборна коалиция. Как може една чисто лява партия  с една дясна партия, като ДБ, която даже можем да кажем, че са по-десни от ГЕРБ. Как могат тези двете партии да се съберат, как ще мелят брашно заедно". Това каза в Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той бе категоричен, че „в политиката такива мнозинства невинаги дават математически резултат, тоест, може да се окаже, че 2 + 2 е равно 3. Така се случва обикновено в политиката.

Още по темата
Има хора, десен електорат, които виждат, че ПП са чисто леви и това може да ги накара да не излязат въобще да гласуват. От друга страна, има леви хора в ПП, защото тя се очерта като най- лявата партия, които няма да гласуват, ако ДБ е в тази коалиция. Минават изборите – ние сме първи. Нареждаме се в същата конфигурация в НС и тогава как ДБ ще договаря евентуално кабинет или участие в кабинет с ГЕРБ, ако те са заедно с ПП".

Според депутата, в тази коалиция "те никога няма да могат да вземат решения, защото ПП ще са два пъти повече от ДБ. ДБ в момента, по всички социологически прогнози, е в подем, тоест, техните проценти растат. От друга страна ПП върви надолу по всички социологически агенции. Защо ще се събират?", попита Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
13
 
! Отговори
2 + 2 = 4 % преди 1 година
ПП + ДБ = 4 %........ ПРО100СТО МАТЕМАТИКА ...... ПРО100СТО СА ЛУЗЪРИ....
11
7
 
11
 
! Отговори
Края за пп преди 1 година
Прав е! Но нека се коалират - 2+1 даде 2.5 макс. Никой себеуважаващ се дбеец не би гласувал за левия популист асенчо. Отделно пп ще се сринат и след тази коалиция пп ще са в историята. Промененската им аура ще спихне пред неуките, неграмотни техни подръжници.
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия и САЩ ви показаха червен картон. Не уважавате и обиждате спасителите на Украйна - Киро и Асен. Партийните ви медии подкрепят Путин и мразят Украйна. Евроатлантическата ви ориентация е напълно фалшива и ЦРУ го знае.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ извършват простотия след простотия, уроки им е направено!
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Завинаги омраза към гербероидната зараза
7
10
 
13
 
! Отговори
скрий се бе хамстер преди 1 година
скрий се бе хамстер писклив
6
8
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
от сутрин до вечер да се помпа: кал, каскети и социолози в единен хор: долу промяната, браво на герп, бсп и дпс. Ура, другаре ...
5
12
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ГЕРБ БОРИСОВ ГЕРБ
4
5
 
9
 
! Отговори
. преди 1 година
Дарете си заплатите на нуждаещите се и без това не ги заслужавате .
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие така взимахте решение, че 6 милионна България намалява с 100к на година, процентно много повече от жертвите на войната в Украйна. Национална катастрофа.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kogoвeтe peшaвaт вcичko!" Kиpo Лeнин
1
17
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Делянчо, ГЕРБ-СДС сте бита карта! ДБ и ПП ще се обединят и ще ви пометат!