Станев: Парламентарната република тотално не работи

Обясни идеите за промени
24 яну 2023 14:49, Росен Стойчев
44
Станев: Парламентарната република тотално не работи
Снимка: БГНЕС

Вчера входирахме документите за референдум за президентска република, защото през последните две години виждаме система, тотално неработеща по начина, по който функционира сега - парламентарна република. При положително развитие за президентска република ще бъде много по-ясно кой носи политическа отговорност. Президентът ще назначава министър-председателя.

Още по темата
Обществото вече е узряло за идеята. Това каза Филип Станев от "Има такъв народ" за Нова Нюз.

По думите му такава система би дала властта на държавния глава, а правителство и парламент ще съществуват, но с други функции. "Нека стигнем до конституиране на Велико Народно събрание и тогава в прерогативите му ще бъде да изработи конкретните правила. Основната функция на служебен кабинет е да проведе следващите избори, това, че се налагаше заради кризите, да вземат мерки, не е по Конституция. Те изпълняваха функцията на редовен кабинет, защото не можем да живеем в икономическо безвремие", заяви той.

Той определи песента за Лена Бориславова като политическа сатира, а като признак на демокрацията определи правото на шега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то в парламента никой не ходи да работи. Там се ходи, за да се краде.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми харесва идеята за президентска република, но той е прав. Парламента е пълен провал от доста време. Колкото и да го мъчим ясно е че не става. Както и да се завъртят изборите пак същите хора ще са в парламента и пак ще го обърнат на цирк. Какъв е смисъла тогава? За какво са ни 240 души които не си вършат работата и ядат 1во 2ро и 3то за по 5лв защото са им малки заплатите и останалите привилегии? 30 години стигат ли или да направим още веднъж 45 докато се усетим....
12
0
 
5
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
Като сложиш алчни и продажни хора и в най-добрата система , и тя ще се скапе и няма да работи. Проблема е преди всичко в хората, нали те правят и управляват системата. Когато си некадърен и ***, всичко ти пречи!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами че точно вие от ИТН сте причината парламентаризма в България да не работи. Вие премахнахте ограничението на изборните секции в чужбина. И в турция от 48 станаха пак 126 секци. Вие от ИТН гласувахте за свалянето на редовното правителство. И после ама тй парламента не работи..
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато започнете да работите 240 айляка, тогава ще заработи.
9
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Тъкмо смени скъсаните дънки с костюм и го изгонихме от парламента.Залудо се охарчи.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всеки случай не народа тика нещата към президентска република ! Фирми прикрити като партии !
7
1
 
16
 
! Отговори
перко преди 1 година
Парламентарната република не работи, защото чалгари, лъжци и мошенници влязоха в политиката като си мислеха, че НС е Чалготека! Не са виновни тези дето ядат баницата, атези дето им я дават! МислиУмни избирателю!
6
5
 
8
 
! Отговори
Последните преди 1 година
две години работи президентска република - тоя за каква парламентарна приказва. Парламентарно управление имаше 6 месеца. Президентското некадърно управление на Радев ни докара до настоящия провал.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станев влезна в политиката и за 1 г. яко се опапка .
4
5
 
2
 
! Отговори
Да връщаме преди 1 година
народната тогава..Не, че някой ще ни разреши оттук нататък, такъв политически конструкт, при който народът да е фактор..
3
4
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Какво да работи като държава и институции от 100 години няма? Работи нещо което съществува.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова пък чалга републиката работи на макс!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушан драпа за цялата власт, но няма да го огрее. да имахме някой като Путин или поне Ердоган, да мислим по въпроса. Ама с Ушан, завалийката, къв референдум, кви 5 лева?