Съдбата на Украйна ще се реши на фронта, а на Русия?

Попов: Сигурно е, че има българско оръжие в Украйна
27 яну 2023 22:10, Александър Попов
60

"Много ясно е, че българската военна промишленост изнасяше оръжие, а това, че българската държава не предлагаше на правителството безвъзмездно сражение, също е вярно. В края на краищата българско оръжие е сигурно, че има в Украйна", заяви председателят на Центъра за развитие на политики Константин Попов пред Bulgaria ON AIR.

"По-важното е, че се взе политическото решение, че можем да предоставим такова оръжие, защото това ни поставя на картата на Европа, на НАТО. Черноморският регион е под световния прожектор. Да се крием и да се снишаваме не изглежда добре", добави Попов.

Той смята, че руснаците не са се уплашили от "Леопард 2", но не им е приятно от факта, че Германия ще ги предостави на Украйна.

"За да може да се усвои такава сложна техника от самите екипажи, от командира, си трябва много сериозна подготовка. Изисква много сложна логистика и още по-сложно е да се изградят командири на тези танкови формирования, които да могат максимално да използват техните бойни възможности. Изисква доста време, а се говори за предстояща руска офанзива вследствие на мобилизацията, която проведоха", коментира Попов.

Той очаква тази година да бъде решителна за войната и съдбата на Украйна да се реши на бойното поле, а съдбата на световната система за сигурност и мястото на Русия ще се решават в продължение на десетилетия и там основният инструмент ще бъде икономически. Неговото мнение е, че е много вероятно конфликтът да ескалира, за да се намери някакво решение, защото сега ситуацията е патова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
27
 
54
 
! Отговори
Има ги преди 1 година
от 2015 г., от началото на конфликта, когато Украйна нападна Донецк и Луганск, тогава военните откриваха български боеприпаси. Вчера открито Русия заяви, че български заводи ще бъдат официални цели, ако конфликтът се разрастне. И да не забравяме, че Парламентът подписа да им ремонтираме техниката в едно заводче, това било НИЩО, оказа се че е НЕЩО, ще ремонтираме танковете от Германия и др. и бъдещите пратки самолети. Всички в НС гласували подобни решения, трябва да си понесат ПЕРСОНАЛНАТА ВИНА
17
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве, оли 15, калашникът да не е българско изобретение...
16
1
 
15
 
! Отговори
Нонсенс преди 1 година
"Българската държава не предлага на правителството безвъзмездно сражение..." .!?!
15
21
 
33
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Руснаците да си я мислят Русия. Вие не я мислете. Те ще си решат. Те могат да ви затрият и цялата планета ако решат. Не са *** и Пульо.
14
13
 
41
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Господа неолиберасти,парите,които ви плащат западаните ви господари,няма да ви спасят от възмездието.
13
16
 
42
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Една руска ракета стига до БГ за около 40 секунди Ако влезеш в тоалетната я имаш време да се изходиш я не.Най жестоко на тоя свят се наказва тъпотията.
12
48
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как една страна да се опълчи на целия свят. Болните русофилски мозъци трябва да го разберат. Русия дори и да победи на бойното поле, няма да спечели тази война!
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябва да сре вече ничия доминация над светът, никаква територи, никакъв ресурс и ничия доктрина не е оправдана да се сомоунищожим.
10
22
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир с война не се постига.Но както е казал Дон Кихот на Сачо,победата не идва сама ,тя трябва да се извоюва. Укрите са обречени.
9
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя измислен "експерт"не си знае устата и не спря да лее глупосm след глупосm !"В края на краищата българско оръжие е сигурно, че има в Украйна" - Откъде е сигурно ?! Светеше ли на сделките или участваше в тях ?! Поле да няма случаи на спънат по стълбите или подхлъзнат в банята ...
8
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При обявяване на война от Русия на Украйна и ние ще сме във война с Русия,защото сме съюзник на Украйна.Легитимна цел на руснаците може да е и България.Иначе давайте още оръжие на укрите.
7
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина ли по заповед на запада ще затварят заводите за оръжие?Нещо такова днес чух.Най-малкото заради санкциите не могат да получават суровини от Русия и ще им отрежат пазарите в Африка и т.н.Ами...да им е честито ако е истина хаха!Сами се закопаха.По-добре да стискат палци да спира войната и да махат санкциите.
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конспиративен теоретик(конспиративна теория) е дума измислена от ЦРУ(които май са го убили) през 60-те за да осмиат и злепоставят всеки поставящ под въпрос кой е убил Джон Кенеди размърдайте си мозъците не.
5
17
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Довиждане Украйна, колкото по-бързо ги приключат руснаците, толкова по-добре за цял свят. Аре вече ни писна, като си дават дирницитте на Америка, да си сърбат попарата.
4
11
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нямаха право да вземат решение. Тези които гласува с 'да' са с много под 50 %подръжка от българския народ.
3
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия юроджейлиберасти си умират да ги поставят на някаква карта. Да ги зачитат, че страдат явно от мания за ***. Абе жендъре, България е на картата бре, чоджум. Ние сме в Европа от векове, но с такива като вас безгръбначни сме на това дередже. Стига с това лакейство, стига с тази мания за васалство. Все някой да го забележи, потупа по рамото, иначе е никой, ако краварите не му обърнат внимание.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки с малко критично мислене е рабрал какво се случв.
1
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под какви прожектори ни поставя, хахха. Къфф фактор е България в очите на англосаксите, та ние сме ратаи. Стига с тези лозунги, като от тошово време. Спрете се, същите думи, само госпдарят е друг.