Борисов: Най-доброто за България е РСМ и Албания да са в ЕС и НАТО

Имало опити РСМ да се върне към руското влияние
Обновена: 28 яну 2023 12:07 | 28 яну 2023 11:58, Елка Василева
106
Борисов: Най-доброто за България е РСМ и Албания да са в ЕС и НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Най-доброто за България е Северна Македония и Албания да са в Европейския съюз и НАТО, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията на среща с депутати. Според него има опит отново Северна Македония да се върне в руското влияние, като това по думите на Борисов се прави целенасочено и много активно.

Още по темата
Един криминален акт като пребит българин прави народа изцяло на страната на този човек, а това може да ни „лашне“ в друга посока, която е изцяло в полза на Путин и неговите геостратегически планове за Балканите, коментира Борисов.

Българинът Християн Пендиков беше пребит на 19-и януари вечерта в Охрид. Той получи тежки травми и се лекува във Военномедицинска академия-София, като състоянието му се подобрява след операция заради счупена челюст.

През седмицата Бойко Борисов се срещна с майката на Християн Пендиков. „Те не искат да се връщат в Северна Македония, ще останат тук, тя е медицинска сестра, ще започне работа“, каза Борисов днес. Според него в случая има криминално престъпление – побой, счупена челюст, които определи като средна телесна повреда. Ще настояваме да намерят побойниците и да ги изправят пред съд, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Той съобщи още, че е разговарял с председателя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски. Това подкопава огромните усилия, които положихме Северна Македония и Албания да тръгнат по пътя на Европейския съюз, каза още Борисов.

Вчера президентът Румен Радев заяви в Перник, че случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика на насаждане на омраза към българите и към всичко българско в Република Северна Македония.

В понеделник вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има работна среща в Скопие.
(БТА, Таня Тодорова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
3
 
! Отговори
Смех... преди 1 година
Нашите комунисти и русофили РАЗИГРАВАТ "украински вариант с Р.С.МАКЕДОНИЯхахахааа.....
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахах...***!
45
1
 
18
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Боко Селяка от село Банкя като какъв решава външната политика на страната?
44
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си мазохист за да кажеш това в този момент
42
3
 
19
 
! Отговори
ДС преди 1 година
Колега агент Буда, това сам ли го измисли или някой ти прочете директивата от Мустакатата?
41
4
 
20
 
! Отговори
Затвор преди 1 година
Затвор за тази поредна алчна американска марионетка. Може да псуват, заплашват и пребиват ежедневно хора с българско самосъзнание, може да се гаврят с нашата история, но щом Големия брат нареди от Вашингтон алчната американска марионетка без свян би продала и майчиното си мляко
40
3
 
19
 
! Отговори
В затвора бе тикBo преди 1 година
Остави тая опорка бе Буци,най доброто за България ти да си в затвора! Жалко,че американските *** те закрилят! Но и ти ще го отнесеш,ако не от правосъдието в България,то ще е отнякой прецакан бизнесмен или превъртял от бедност българин! Сега преди местните избори си дал указание общините да продават своите активи на ваши хора,но да знаеш и кметовете ви също ще отговарят за кражбите наравно с теб! пътник си Буцане,отегли се с мир ,в противен случай
39
4
 
11
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Борисов продължава да сънува кошмари, че комунистическият следовател Рашков арестува комунистическите пожарникари като него. С таксива бивши комунисти, нищо добро не очава България. Избори след избори, а пък държавата все няма пари за заплати на депутатите си. За разлика от мен.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анализатжр преди 1 година
Най-доброто за България ще е, ако този си намери членската книжка и не прави коалиция със СДС-то на куките от бивши членове на БКП-то. Демек, партията му Герб минус тази на СДС. С такива политически лидери като него, изобщо не се учудвам, че президента го заболяха главата и ръцете от връчване на мандати. Все пак, този за Нинова беше първия за новата 2023 г.
37
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като изчезнат и македонските плодове и зеленчуци /защото и РСМ ще е в ЕС/, тогава дали ще е добре за България? Май е по-добре ние да излезем, че да се усетят те да не влизат.
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този *** е бил 12 г. премиер на България. СРМ и Албания са в НАТО.
35
2
 
15
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Не го упреквайте,така му е казано,така говори.Ще го попитам знае ли какво е таралеж в гащите.Да обясни на европейците.
34
4
 
22
 
! Отговори
Най-доброто за преди 1 година
България е да изчезнеш завинаги от политиката като за 12 г при царуването ти ДОКАЗАНО станахме най бедната и най измираща и най корумпирана и най най .... нация защото все полошо ще става заради такива като теб
33
3
 
17
 
! Отговори
абе преди 1 година
много кисела физиомут,ра, да не закусва с го/мна?
32
22
 
4
 
! Отговори
Руми преди 1 година
ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента на държавата е необходима стабилност, която може да се осигури от системни партии и много силна опозиция.
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ притежава голяма част от бизнеса в Македония: ТЕЦ-ове, фотоволтаици за 3 милярда евро правят в Кичево, захарна фабрика ,златна мина, мина за олово и още много други неща.Логично е ГЕРБ да иска МК да е в ЕС.Те с Ветото си принудиха Макетата да си продадът държавата на ГЕРБ.
29
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо Пендиков да си покаже БГ личната карта,защото има твърдения че не е БГ гражданин,а е подал молба за БГ гражданство след като е бил задържан за притежание на наркотици. Второ Кой подари газопровод на стойност 3,5 милярда лева или евро на Путин и Ердоган? Кой подаряваше подаръци на Путин,Ердоган и Вучич? Отговора е ясен. Кой уреди България да плаща неустойки на Русия по 1,5 милярда евро на година за години напред за Белене? Отговора е ясен. Къде има Руско влияние?
28
5
 
19
 
! Отговори
кюлчета , пачки преди 1 година
кюлчета , пачки , суджуци , Барселона , милиони изчезнали в брой от Хемус, Гинка от Пазарджик , подпорни стени , кмета на Симитли, незаконни зайчарници , ловни хижи , миски , кумгейт , апартаментгейт , Златанов , калинки , Капитан Андреево , златни огради , златни гьолове , мишо Бирата , "ало Ваньо" , Костинброд. Гласувайте си крадци , останете си бедни.